Luk

Peter Utaka er brandvarm i Japan: Nyder det

| 2. Division | 0 kommentarer

Infoboks

Kyoto Sanga FC - Zweigen Kanazawa
J. League 2 (05/12)
Oddset 1,87 3,25 4,20
bet365 1,85 3,10 4,00

Den tidligere OB- og Vejle-spiller Peter Utaka har scoret hele 18 mål i den næstbedste japanske række for Kyoto Sanga FC i denne sæson, og han er meget glad for at spille i Japan.

Peter Utaka satte et massivt aftryk på dansk fodbold, da han spillede i OB i fire år. Det hele kulminerede med, at Utaka blev kronet som topscorer i Superligaen med 18 mål i sæsonen 2009/2010. 

Selvom Peter Utaka er blevet 37 år, så har den farlige angriber bestemt ikke glemt, hvor målet står. 

Peter Utaka har spillet i japansk fodbold i en del år, og nu er den tidligere Superliga-angriber en del af Kyoto Sanga FC, der er placeret i den næstbedste japanske række J. League 2.

Her bomber Utaka mål ind på samlebånd, og i denne sæson er det blevet til hele 18 fuldtræffere for den tidligere OB-angriber. 

Peter Utaka siger til bold.dk, at han har fundet sig godt til rette i Japan.

- Japan er et meget specielt sted. Fodbolden er rigtig god, og der er meget holdånd. Jeg har tilpasset mig, som jeg har gjort de andre steder, som jeg har spillet. 

- Jeg nyder at være i Japan, og jeg vandt topscorertitlen senest, og nu spiller jeg i den japanske 2. division og scorer mål, og vi jagter en oprykning, så jeg er meget glad, siger Peter Utaka til bold.dk, der blev topscorer i 2020 med 22 mål i 40 kampe for Kyoto Sanga FC.

Hvordan er niveauet i J. League 2?

- Niveauet er faktisk ret højt, og det er specielt teknisk. Det er ikke så fysisk, som da jeg spillede i Danmark, men teknikken og possession er meget højere her. Der er altid forskelle ved ligaerne. 

- I Danmark var det mere fysisk med mange afleveringer og lange bolde. I Japan prøver man mere at bygge spillet op, før man forsøger at score mål. Det er meget anderledes her, siger angriberen og tilføjer, at han ser de japanske spillere som meget tekniske, organiserede og disciplinerede. 

Vil stoppe på toppen

Den 37-årige målmager siger, at han har lært meget gennem årene, og selvom hurtigheden ikke er helt den samme som i OB-tiden, så er han blevet mere snu. 

- Min form er ikke den samme. Da jeg var i Danmark, var jeg meget yngre, og hvis jeg vidste i Danmark, hvad jeg ved nu, så ville jeg måske have scoret flere mål, og jeg ville have taget bedre vare på min krop. Jeg er meget smartere og ældre nu, så jeg ved, hvordan jeg skal tage vare på min krop. 

- Min krops tilstand har været meget bedre de seneste par år, end da jeg spillede i Danmark. Da jeg spillede i Danmark, var jeg yngre, og når man er ung, så ved man ikke helt, hvordan man skal tage ordentlig vare på sin krop. Når du bliver ældre, finder du ud af, hvad der er godt og ikke godt for dig. Jeg synes dog, at jeg var meget hurtigere i Danmark, end jeg er nu. 

Nu er du jo blevet 37 år. Hvor længe ser du dig selv fortsætte med at spille fodbold?

- Jeg ved det ikke. Jeg har det stadig skønt, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg har spillet 31 kampe ud af 34, og jeg har scoret 18 mål og lavet ti assists, så jeg har det fantastisk. Jeg har stadig et års kontrakt mere. 

- Måske kan jeg fortsætte to år mere, og så slutter jeg, men jeg bliver nødt til at lytte til min krop. Hvis kroppen siger stop, så skal jeg tage det stille og roligt. Jeg vil gerne stoppe med at spille på et højt niveau. Jeg gider ikke spille i 3. eller 4. division. Jeg vil stoppe, mens jeg spiller på et højt niveau.

Jagter titel

Lige nu har Peter Utaka fokus på at blive topscorer i J. League 2 for andet år i træk. Brasilianske Lukian, der tørner ud for Jubilo Iwata, har dog lagt sig i spidsen med 20 mål, men Utaka tror stadig på det. 

- Lige nu har vi otte kampe tilbage, og nummer ét på topscorerlisten har scoret 20 mål, og jeg er nummer to med 18 mål. Med otte kampe igen er alt muligt. Jeg vandt titlen i den seneste sæson, så jeg prøver at gøre mit bedste for at opnå det igen. 

- Men ham, der topper topscorerlisten, er min ven, og han gør det fantastisk, så jeg er glad på hans vegne. Jeg vil forsøge at gøre mit bedste, og så må vi se, når sæsonen er ovre, men det er klart, at jeg har øjnene på titlen, og jeg vil gøre alt for, at jeg vinder den, siger Peter Utaka til bold.dk. 

Peter Utaka har både optrådt for Vejle Boldklub og OB i Danmark, mens han i japansk fodbold har spillet for Shimizu S-Pulse, Sanfrecce Hiroshima, FC Tokyo, Tokushima Vortis, Ventforet Kofu og nu Kyoto Sanga FC. 

Han skiftede til Kyoto Sanga FC i januar 2020, og han er indtil videre noteret for 40 mål og 14 assists i 72 kampe for J. League 2-klubben. 

Ifølge transfermarkt.com har Peter Utaka været i kamp hele 596 gange i løbet af karrieren, og her har han leveret 258 mål og 82 oplæg. I Superligaen blev til 52 mål og 17 assists i 108 kampe for OB. For det nigerianske landshold har han fået syv kampe og kvitteret med tre mål.

Kyoto Sanga FC er nummer to i J. League 2 med 71 point efter 34 kampe. Det er to point efter Jubilo Iwata.


Af Anders Jensen
Fredag 3. december
Torsdag 2. december
Ronaldo med milepæl i dramatisk United-sejr
07:42
Ronaldo med milepæl i dramatisk United-sejr
07:38
Ubekymret Conte: Kane spillede virkelig godt
07:36
Ronaldo med milepæl i dramatisk United-sejr
07:35
Esbjerg fB - Hovsa!
07:34
Gav nok op og tog hjem til FCK for hurtigt
07:34
Ingen spilletid i City - festede i stedet
07:31
Zlatan: Tilbød mig som sportsdirektør i PSG
07:31
Efter sejr: Carrick forlader Manchester United
07:28
Arsenal - Hit Me With Your Best Shot!
07:27
Arsenal - Hit Me With Your Best Shot!
07:26
Ronaldo med milepæl i dramatisk United-sejr
07:25
Arteta om bizart 1-0-mål: Aldrig set lignende
07:21
Ronaldo med milepæl i dramatisk United-sejr
07:17
Bruno F: Var virkelig sur på Carrick i Villarreal
07:16
Dortmund afviser: Haaland har ikke salgsklausul
07:12
Dortmund afviser: Haaland har ikke salgsklausul
07:10
Dortmund afviser: Haaland har ikke salgsklausul
07:08
Arteta om bizart 1-0-mål: Aldrig set lignende
07:08
Arteta om bizart 1-0-mål: Aldrig set lignende
07:03
Dortmund afviser: Haaland har ikke salgsklausul
07:00
Gav nok op og tog hjem til FCK for hurtigt
07:00
Bizart: Arsenal scorer da De Gea ligger ned
06:59
Bizart: Arsenal scorer da De Gea ligger ned
06:59
Arteta om bizart 1-0-mål: Aldrig set lignende
06:55