Luk

Phil Foden sendte City i top fire mod Brighton

| Premier League | 11 kommentarer

Infoboks

Manchester City - Brighton 1-0
Premier League
44' 1-0 Phil Foden
90' 1-0 Raheem Sterling

Phil Foden blev matchvinder, da Manchester City spillede sig i top fire i Premier League med en 1-0-sejr over Brighton onsdag aften.

Tirsdag spillede Manchester United sig på førstepladsen i Premier League, hvorfor det var til at forstå, hvis bysbørnene City også var på pointjagt mod Brighton onsdag aften.

Med en sejr kunne Pep Guardiolas tropper spille sig på siden af Leicester og Everton på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen og tættere på United, der havde spillet to kampe mere end City.

Første halvleg startede nu med Brighton ved roret, og det var først langsomt, at værterne fra Manchester fik fat i opgøret.

Knap en halv time var spillet, da Kevin De Bruyne fik opgørets første store chance, da City blev tildelt et indirekte frispark. Belgierens forsøg blev dog blokeret.

Det gjorde hans forsøg også, da han fem minutter før pausen testede velspillende Robert Sanchez i Brighton-målet. Men keeperen kunne redde til hjørne.

Bedst som det lignede en målløs halvleg, blev stortalentet Phil Foden spillet på kanten af feltet af De Bruyne. 

Og selvom englænderen egentlig var pakket godt ind af Brighton-forsvarer, lykkedes det med en afslutning med højrebenet at banke bolden i mål langs jorden og ved nærmeste stolpe, så der stod 1-0 ved pausen.

Brændt straffe i overtiden

Knap et kvarter var spillet af anden halvleg, da Bernardo Silva var ganske tæt på at fordoble føringen, da han testede træværket med et hårdt forsøg uden for det lille felt.

Men det var stolpe ud for portugiseren, der gik glip af en fremragende scoring, da han i samme aktion havde trillet bolden gennem benene på en sagesløs Brighton-forsvarer, inden han trykkede af.

Kort efter var den ved at være gal i den anden ende, da et indlæg lige akkurat var for langt for to Brighton-angribere, der kastede sig efter kuglen, men stillingen forblev 1-0 til værterne.

Målscorer Phil Foden ville være dobbelt målscorer, men selvom han sendte en fornuftig afslutning af sted efter en god dribletur midtvejs i anden halvleg, blev han afvist af Sanchez.

I overtiden af opgøret fik De Bruyne så omsider bugt med Robert Sanchez, da belgieren kunne prikke bolden forbi keeperen, inden han blev lagt ned af ham.

Straffespark, dømte dommeren, og indskiftede Raheem Sterling fik chancen fra pletten.

Men manden, der havde afløst Phil Foden, bragede bolden over, men heldigvis var Fodens scoring nok til en sejr for Manchester City, der dermed er i top fire i Premier League.


Af Christian Ambæk

11 kommentarer

JoshuaB 20:59          
Du er en joke Sterling. Kostede mig lige 2600 kr fordi du ikke kan sparke til en bold! :D
Taco mix 21:07          
Peb Guardiola. Manden der kronisk brokker sig over tætte programmer, men ikke bruger alle sine udskiftninger. Endda med en klasse spiller som Torres på bænken hele kampen...
MesutCazorla 21:07          
Jeg røg også på, at Sterling valgte at brage bolden ud af stadion. Det mig en gåde, hvordan han stadig kan få lov at sparke nogle gange, og jeg blev da også hamrende usikker, så snart jeg så ham stå klar. Det var karrierens femte straffespark han tog sig af, og han har brændt de tre af dem, så mon ikke man skal lade andre om den del fremadrettet.
Oberstviking 21:19          
"Peb Guardiola. Manden der kronisk brokker sig over tætte programmer, men ikke bruger alle sine udskiftninger. Endda med en klasse spiller som Torres på bænken hele kampen..."
1) Det ændrer jo markant på udskiftningstaktikken, når man ved om man har 5 eller 3 udskiftninger til rådighed. For eksempel kan du ikke bare spare 2 spillere med 30 minutter igen, hvis du du pludselig står i en situation, og skal satse alt til sidst og smide 2 offensive spillere ind. Det kunne jo være at en 1-0 kamp, er en dårlig kandidat for en kamp med mange udskiftere.
2) Torres har lige siddet ude med covid, ved du noget om hans kampform, som vi andre ikke ved?
JoshuaB 21:23          
Føler med dig Cazorla og jeg er meget enig i det du skriver. Det er også mig en gåde med alle de gode spillere på holdet , at det lige er ham der skal sparke når man flere gange har set hans niveau til netop lige denne disciplin! Men mon ikke bare han griner hele vejen ned til banken , imens os amatører her må sidde tilbage med lang næse :D
Taco mix 21:27          
1) Det ændrer jo markant på udskiftningstaktikken, når man ved om man har 5 eller 3 udskiftninger til rådighed. For eksempel kan du ikke bare spare 2 spillere med 30 minutter igen, hvis du du pludselig står i en situation, og skal satse alt til sidst og smide 2 offensive spillere ind. Det kunne jo være at en 1-0 kamp, er en dårlig kandidat for en kamp med mange udskiftere.


2) Torres har lige siddet ude med covid, ved du noget om hans kampform, som vi andre ikke ved?
1 - Jeg har gjort mit forarbejde. Hvordan forsvarer du f.eks kampen for nogle runder siden hvor der blev brugt 0! udskiftninger?

2 - Jeg har gjort mit forarbejde. Hvad var undskyldningen inden han fik Covid?

Av.
Oberstviking 21:30          
Du svarer ikke på nogen af mine spørgsmål. Hvilken kamp referer du til? Og hvilken kamp mener du at han skulle have skiftet Torres ind?
Onsdag 27. januar
Tirsdag 26. januar