Luk

Philip Billing-assist sikrede sejr i danskerbrag

| Premier League | 5 kommentarer

Philip Billing lagde op til Bournemouths anden scoring, da klubben fredag aften besøgte Southampton i Premier League og vandt 3-1.

Der var danskerbrag i Premier League fredag aften, da Southampton tog imod Bournemouth i den bedste engelske række.

Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard startede inde for værterne, mens Philip Billing var en del af startopstillingen hos udeholdet til opgøret.

Begge hold lå placeret midt i Premier League før opgøret, hvor begge hold havde syv point efter fem kampe. En sejr ville sende det vindende hold op på samme antal point som Manchester City, inden de forsvarende mestres kamp i runden.

Det var Philip Billing og Bournemouth, der først havde grund til at juble efter ti minutters spil. Et hjørnespark blev sendt i feltet, og Nathan Ake pandede føringsmålet i netmaskerne.

Et kvarter troede udeholdet, at det blev 2-0. Joshua King blev sendt i dybden og sendte bolden i kassen, men efter at have tjekket med VAR, blev målet underkendt for offside.

Ti minutter senere kom 2-0-scoringen så, og denne gang havde Philip Billing en afgørende fod med. Danskeren tog et ryk på venstrekanten og sendte en bold skråt tilbage i feltet. Her kom Harry Wilson løbende, og den Liverpool-ejede midtbanespiller gjorde det til 2-0.

Fra anden halvlegs start kom Southampton bedre med i kampen. Hjemmeholdet satte sig for alvor på opgøret og var tidligt tæt på at få reduceret.

James Ward-Prowse tog et godt løb i feltet og modtog bolden, men han bragede den over kassen. Få minutter senere, var han skarpede, da han fik forsøget fra straffesparkspletten.

Che Adams drev bolden ind i feltet efter 51 minutter, hvor han blev nedlagt. Dommeren pegede på pletten, og James Ward-Prowse udnyttede sikkert muligheden.

Kort efter var Nathan Redmond tæt på at finde udligningen, da han kom til afslutning fra kanten af feltet. Han sendte dog bolden over mål.

Southampton fortsatte presset i jagten på den scoring, der kunne give holdet vigtige point i Premier League. Men de havde svært ved at åbne et defensivt solidt udeholdet.

Efter 81 minutter kom de tæt på efter en solid omgang klumpspil i feltet. Bournemouth overlevede dog den farlige situation og fik clearet bolden.

Gæsterne holdt stand i slutminutterne, og kort før slutfløjt kunne Callum Wilson gøre det til 3-1. En lang bold blev sendt frem, og Angus Gunn og Jan Bednarek gik helt forkert af hinanden. Det gav Wilson en chance på et helt frit mål, og det udnyttede han.

De tre point betøder, at Bournemouth ligger nummer tre i Premier League inden rundens resterende kampe. Southampton ligger nummer ti.


Af Jonas Sand
Søndag 20. oktober