LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Philip Lund skal spille indendørs i USA

| bold.nyt | 4 kommentarer
Philip Lund skal spille indendørs i USA
Foto: Getty Images

Infoboks

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Advertisement
Philip Lund havde lyst til at prøve noget nyt og skal nu spille indendørs fodbold for Tacoma Stars i USA.

Forleden udløb Philip Lunds aftale med B36 Torshavn fra Færøerne, men danskeren har allerede fremtiden på plads. Der kommer til at ske noget helt nyt i Lunds karriere, da han skifter fra udendørs til indendørs fodbold.

Lund skal nemlig spille for amerikanske Tacoma Start i Major Arena League Soccer.

- Siden jeg forlod Færøerne, har jeg gået og tænkt over, hvad jeg godt kunne tænkt på. Jeg har holdt gode kontakter i Seattle-området, siden jeg var derovre, fortæller Philip Lund til bold.dk.

- Jeg kender træneren, og han spurgte, om det var en mulighed, at jeg kunne komme derover. Selvom det var et skift fra udendørs til indendørs, så tænkte jeg, at det var forsøget værd at prøve noget nyt.

Danskeren, der har spillet for Seattle Sounders og Oklohoma City i USA, tror, at hans færdigheder passer godt til indendørs.

- Jeg er teknisk og hurtig, og jeg snakkede med træneren om, at det kunne komme til udtryk på banen. Så det handler også om at teste det af og se, om det kan blive en succes.

- Der er også andre, der har forhørt sig, men det var det, som tiltalte mig mest.

Ikke helt som dansk indendørs

MASL er ikke helt, som vi kender indendørsfodbold herhjemme. Der bliver spillet på en syvmands kunstgræsbane med femmandsmål, men Lund håber på, at han hurtigt kan vænne sig til det.

- Der er selvfølgelig en tilvænningsperiode, vil jeg tro. Jeg skal lige lære nogle nye regler at kende, men jeg har altid været en god indendørsspiller, så jeg tror faktisk ikke, at det bliver det store problem.

- Selvfølgelig er det noget andet, men jeg tror, at det kommer til at gå rimelig glat med mine færdigheder som fodboldspiller.

5.000 tilskuere på lægterne

Indendørs fodbold har noget mere opmærksomhed i USA, og Tacoma Stars har stor opbakning. Klubbens hjemmebane i Kent, Washington, har plads til 5.000 tilskuere.

- Tacoma Stars har egentlig en god historie med mange gode spillere tidligere. Klubben savner lidt en succeshistorie, og så håber jeg selvfølgelig, at jeg kan gøre en forskel. Jeg håber, at vi når playoffs, som klubben ikke gjorde sidste år.

- Det er en klub med stor opbakning. Det er der normalt i det område, hvor de er helt fodboldgale. Jeg har også ladet mig fortælle, at de har mange ude til kampene og har plads til 5.000 tilskuere på deres stadion. Hvis det bare kan blive en brøkdel af det, som jeg oplevede i Seattle, bliver det virkelig fedt.

Lund flyver til USA i slutningen af september og deltager i klubbens opstart, før sæsonen starter i slutningen af oktober.

peter@bold.dk

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Peter Miles
Onsdag 20. marts