Luk

Pique tog rekord i vigtig CL-sejr

| Champions League | 10 kommentarer

Infoboks

Barcelona - Dynamo Kiev 1-0
Champions League gruppe E
36' 1-0 Gerard Piqué

Barcelona sikrede en tiltrængt 1-0-sejr i Champions League mod Dynamo Kiev onsdag aften, hvor Gerard Pique også skrev historie.

FC Barcelona kom spillemæssigt godt fra start i deres Champions League-kamp mod Dynamo Kiev.

Den 20-årige kant Sergino Dest fik efter halvandet minut en chance serveret på et sølvfad, da et indlæg fandt vejen til ham i feltet. Hans header sejlede dog over målet.

Det skulle vise sig at blive lidt af et tema for den unge amerikaner. Han havde flere forsøg på hovedstød i løbet af første halvleg, hvor FC Barcelona sad på det meste af spillet.

Dynamo Kiev fortjente dog ros for godt forsvarsspil i den første halve time af kampen, hvor de stod dybt og afviste Barcelonas indlæg.

Det holdt indtil det 36. minut, hvor Gerard Pique åbnede scoringen for Barcelona. Jordi Albas indlæg landede hos Pique, som kunne sætte bolden i nettet.

Pique kan dermed kalde sig den ældste målscorer i Champions League i FC Barcelonas historie med en alder på 34 år og 260 dage. En rekord han tog fra Sylvinho, som scorede, da han var 34 år og 241 dage.

FC Barcelona kunne gå til pause med en fortjent føring.

Efter pausen blev både Ansu Fati og Philippe Coutinho sendt på banen for at sikre kampens resultat.

Det tog ikke mange minutter, før Fati forsøgte at jonglere bolden over sig selv og ind i nettet efter en målmandsfejl fra Kievs Heorhiy Bushchan, men Barca-kometen fejlede til stor utilfredshed for et par holdkammerater, der stod helt fri.

I kampens sidste halve time vågnede Kiev op og forsøgte at spille mere med. Det førte til et par angreb samt et frispark, men ingen scoring.

FC Barcelona sikrede deres første sejr i denne sæsons Champions League. De befinder sig dermed på tredjepladsen i gruppe E.


Af Alexander Thygesen
Tirsdag 7. december