LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Plan B aktiveret - SL udvides til 16 hold

| Superligaen Grundspil | 48 kommentarer
Plan B aktiveret - SL udvides til 16 hold
Foto: Getty Images
Divisionsforeningen har besluttet sig for at aktivere en plan B, og Superligaen udvides dermed til 16 hold og skal fremover følge kalenderåret.

Debatten om det nuværende Superliga-format har været stor de seneste uger, og Divisionsforeningen meddelte for nyligt, at man ville evaluere formatet efter sæsonen.

Nu har foreningen dog taget en drastisk beslutning og aktiveret en plan B, som firmaet bag det nuværende format, belgiske Hybercube, har været med til at udvikle og have klar, hvis kritikken blev for massiv.

Hybercube og Divisionsforeningens plan B har adskillige markante ændringer, som får betydning for afviklingen af Superligaen med øjeblikkelig virkning.

Som et af hovedpunkterne udvides Superligaen igen, så landets bedste række fremover har 16 hold.

Samtidig går man tilbage til det gamle format, hvor holdene møder hinanden tre gange, hvilket i alt giver 45 runder pr sæson.

- Vores undersøgelser viser, at jo flere kampe der spilles, jo flere tilskuere kommer der på stadions, og jo flere seere får rettighedshaverne. Det øger indtægterne, som bliver til glæde og gavn for alle involverede parter, lyder det i en pressemeddelelse fra Divisionsforeningen.

Med udvidelsen skal der være plads til flere runder i løbet af året, og det forsøger Divisionsforeningen at løse ved at ændre turneringens afvikling, så man for fremtiden følger kalenderåret, som man kender det fra Sverige og Norge.

Den ændring træder i kraft med øjeblikkelig virkning, og det betyder, at den igangværende Superliga-sæson, efter en pause i forbindelse med VM-slutrunden, forlænges frem til november.

I mesterskabsspillet mødes de seks hold derfor hinanden seks gange, hvilket giver 30 runder, mens slutspillene for at undgå nedrykning ligeledes udvides til 30 runder.

Rettighedshaverne har godkendt ændring
Rettighedshaverne har været med inde over forhandlingerne med Divisionsforeningen og de øvrige involverede parter og har godkendt den omgående ændring.

For at gå med til forandringerne har rettighedshaverne fået indført, at kampprogrammet fremover fastlægges uge for uge.

Det giver større mulighed for at programlægge kampene uden for de tidspunkter, hvor der eksempelvis vises Formel 1 eller boksning.

Et af forslagene går på, at der spilles ‘brunch’-kampe søndag klokken 10.00, mens andre kampe kan afvikles tidligt mandag eftermiddag, hvor der kun sjældent vises andre større sportsbegivenheder.

Det øgede antal af runder i Superligaen kan få indflydelse på afviklingen af kampene, da sæsonen nu starter i januar og kører helt frem til midten af december.

Da mange græsbaner denne vinter har været hårdt ramt af det kolde vejr, har Divisionsforeningen derfor besluttet, at samtlige klubber skal have lagt kunstgræs på banerne fremadrettet.

Denne ordning træder ikke i kraft øjeblikkeligt, men næste gang en Superliga-klub skal have skiftet græs på stadion, skal der anlægges kunstgræs.

Da der stadig er en risiko for, at de respektive kunstgræsbaner ikke kan tåle det danske vintervejr, skal klubberne fremover sikre sig, at det ene af klubbernes reservestadion skal ligge i enten Italien eller Spanien.

Det kan ifølge chefkonsulent hos Manatee Consult, Rasmus Marvits, være med til at styrke brandet i udlandet.

- Vi vil gerne udover landets grænser. Vi vil have styrket vores brand. Vi vil ikke kun begrænses til det danske marked. Derfor kan det være rigtig interessant at følge, hvis en kamp mellem FC Midtjylland og Silkeborg for eksempel spilles i Toscana. Jeg mener, come on?, siger Marvits til bold.dk.

Der meldes desuden om interesse fra en endnu unavngiven Serie A-klub i at deltage i en ny omgang backstage, som man så det i Randers FC i efteråret.

En talsmand fra den italienske klub, en fyr ved navn Michele Tombafattoria, er angiveligt klar på at åbne bagdørene for et dansk tv-hold.

Mulig ny navnesponsor
Forsikringsselskabet Alka stopper som bekendt som hovedsponsor for Superligaen til sommer, men ifølge Divisionsforeningen er flere selskaber allerede interesseret i et nyt navnesponsorat.

Divisionsforeningen bekræfter, at der især forhandles med to udenlandske selskaber. Det ene er den Walmart-ejede chilenske supermarkedkæde Lider, og hvis Lider som ventet køber navnerettighederne, kommer Superligaen fra 1. juli til at hedde Liderligaen.

Samtlige af de nuværende Superliga-klubber og 1. divisionsklubber er blevet orienteret om den nye struktur. Alle ledere og trænere i klubberne har dog fået mundkurv på, så det har ikke været muligt at få en kommentar.

Denne historie var bold.dks bud på en aprilsnar. 

Se Manchester United - Manchester City Stream live på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Mikkel Nøhr
Onsdag 24. april
Tirsdag 23. april