Luk

Platini-advokat: Han er bestemt ikke anholdt

| bold.nyt | 1 kommentar
Platini-advokat: Han er bestemt ikke anholdt
Foto: UEFA

Michel Platinis advokat indskærper, at hans klient bestemt ikke er blevet anholdt, og at den tidligere UEFA-præsident intet har at bebrejde sig selv.

Internationale medier meddelte tirsdag formiddag, at den franske fodboldlegende Michel Platini var blevet skiftevis arresteret, anholdt eller tilbageholdt af fransk politi i forbindelse med en undersøgelse af, hvordan Qatar blev tildelt VM-slutrunden i 2022.

Platinis advokat, William Bourdon, skriver dog i en pressemeddelelse, at den tidligere UEFA-præsident ikke har noget at bebrejde sig selv, og at han under ingen omstændigheder er anholdt.

- Michel Platini, som tidligere i den samme efterforskning er blevet udspurgt i en fri høring sidste år, bliver nu afhørt i politiets varetægt af udelukkende tekniske årsager, skriver advokaten ifølge AS.

- Hans advokat, Mr. William Bourdon, understreger på det kraftigste, at dette på ingen måde er en arrestation, men en afhøring som vidne i den kontekst, efterforskerne har ønsket, en juridisk ramme, som afholder alle udspurgte personer fra at udtale sig uden for undersøgelsen.

- Michel Platini talte roligt og præcist, besvarede alle spørgsmål, også dem om budprocessen for Euro 2016, og fremlagde brugbare forklaringer.

- Han har absolut intet at bebrejde sig selv, og han hævder at være fuldstændig uvidende om forhold, der ligger uden for hans kontrol. Han har fuldstændig tillid til fremtiden, lyder det i udtalelsen fra William Bourdon.

Michael Platini blev i 2015 idømt seks års karantæne fra at arbejde med fodbold som følge af skandalen om korruption i FIFA. Dommen blev senere rettet til fire års karantæne af den internationale sportsdomstol CAS. Karantænen udløber i oktober.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Thor Carlskov
Lørdag 20. juli
Fredag 19. juli