Luk

Polen vil straffe England for racismeanklager

| VM | 23 kommentarer

Infoboks

Polen vil have straffet de englændere, der anklagede Kamil Glik for racisme, da han sidenhen er blevet frifundet af FIFA for anklagerne. 

Bølgerne gik højt, da Polen og England mødtes i september.

Kort før pausen opstod der tumult imellem en række spillere, heriblandt polske Kamil Glik og engelske Kyle Walker. 

Efter kampen anmeldte England episoden til FIFA, da de mente, at Glik havde udtalt sig racistisk mod Walker. En anklage, der i onsdags blev afvist af det internationale fodboldforbund. 

Det får det polske forbund til at sende klagen retur. De vil have straffet englænderne for det, de mener er en falsk anklage. 

- Jeg har taget en beslutning om, at det polske fodboldforbund vil anmode FIFA om at straffe dem, der uberettiget anklagede Kamil Glik for racistisk opførsel i kampen mod England.

- Jeg var fra start overbevist om, at de anklager var helt og aldeles falske, skriver Cesary Kulesza, de er formand for det polske fodboldforbund, på Twitter.


Af Andreas Roesen

23 kommentarer

Bobbyolsen25 07:49          
straf hele det lorte engelske hold. folk er så trætte af dem og deres racisme beskyldninger. Men når deres fans gennembanker italienere efter en kamp så er alt fint...
Hasse1983 08:15          
Hvem siger alt er fint når England gennembanker Italienere efter en kamp?
- og er det ikke en politisag, hvis der udenfor stadion opstår slagsmål fangrupperinger imellem?

Kan ikke forestille mig, at de engelske spillere fremsætter falske anklager. Men jeg kan forestille mig, at grænsen for, hvad man anser for racistisk ytring imod sig er markant anderledes når man er mørk i huden el hvid i huden.
Derudover er det nok også svært, at løfte bevisbyrden for hvad der bliver sagt ansigt til ansigt mellem to personer på en fodboldbane.
Bobbyolsen25 08:19          
nåår den der lille straf de fik efter den finale er jo så betydende det kan jeg godt se.. Siger heller ikke det falske anklager men som regel blir de frikendt for noget mod engelske spillere. og efter hver landskamp er der racisme beskyldninger fra engelske spillere.. det er pænt trættende især når de næsten alle sammen blir frikendt
Tottenhamfan100 08:19          
Bobby:

Englænderne går op i en sag, som du måske ikke finder vigtig, men de skal have lov til det. Racisme er en af de ting, der er for meget af i vores vestlige kultur, så jeg kan ikke se problemet.

At polakkerne nu går til modangreb virker en smule barnligt, hvilket leder videre til det virkelige problem: Man skal ikke misbruge racisme (eller krænkelser generelt)!!! Almindelig sund fornuft er en mangelvare ind i mellem...!!!
ForSatan 08:32          
At polakkerne nu går til modangreb virker en smule barnligt, hvilket leder videre til det virkelige problem: Man skal ikke misbruge racisme (eller krænkelser generelt)!!! Almindelig sund fornuft er en mangelvare ind i mellem...!!!

Barnligt ligefrem? Hvis jeg blev anklaget for noget og senere helt frikendt, så ville jeg godt nok også reagere på det. Det er absolut ikke rart at blive anklaget med navn for noget som senere viser sig ikke at holde vand. Måske du er et mere tilgivende menneske end mig.

Man kan i øvrigt godt være enig i at racisme skal ud af fodbolden, men samtidig været bekymret for alle de beskyldninger der flyver rundt.
Hasse1983 08:38          
Jeg forstår ikke hvordan man som dansker kan blive irriteret over, at England fremsætter anklager, hvis de føler sig udsat. Men fred være med det.

Modanklagen fra Polen er interessant, for det er ikke nødvendigvis en falsk anklage fra Kyle Walker, bare fordi FIFA ikke har kunnet finde belæg for at straffe.
Berker 09:25          
Modanklagen fra Polen er interessant, for det er ikke nødvendigvis en falsk anklage fra Kyle Walker, bare fordi FIFA ikke har kunnet finde belæg for at straffe.
Men det kan lige så vel være en falsk anklage.

Fakta er at FIFA har frifundet Polen, og ikke fundet at de har gjort noget galt. Kunne lige så vel være Walker der hører ting som ikke bliver sagt.
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december