Luk

Politi tvinger tilskuertal ned: Hammarby raser

| Allsvenskan | 5 kommentarer
Politi tvinger tilskuertal ned: Hammarby raser
Foto: Getty Images

Hammarby tvinges til at reducere tilskuerantallet med omtrent 1.000 mennesker til weekendens kamp mod BK Häcken, og det er de ikke tilfredse med i Stockholm-klubben.

Hammarby har for længst udsolgt sit stadion til weekendens altafgørende kamp mod BK Häcken, hvor klubben kan vinde det svenske mesterskab – men klubben får ikke lov at lukke alle køberne ind.

Aftonbladet skriver således, at politiet i Stockholm i sidste time har besluttet at skære tilskuerantallet på stadion, og det kan betyde, at Hammarby må købe op mod 1.000 billetter tilbage.

- Det betyder, at vi nu må flytte folk eller købe billetter tilbage. Det betyder, at der er nogen, der ikke får mulighed for at komme til fodbold, siger Hammarby-sikkerhedschef Göran Rickmer til Aftonbladet.

- Det bliver en kollektiv straf mod uskyldige, som ikke har begået nogen lovovertrædelser overhovedet. For mig bliver det en vilkårlig tombola, siger sikkerhedschefen, som på en eller anden måde skal vælge, hvem der ikke kan gøre brug af deres billetter.

- Det her kommer ikke til at løse problemer med pyroteknik. Det ved alle – inklusiv politet, siger Rickmer.

Han kalder politiet for en halvmiltær statslig myndighed, som ikke har nogen fornemmelse af, hvad der foregår på gulvet.

- De vil bare have, at der skal ske et eller andet og kender ikke den relle effekt, siger sikkerhedschefen.

Hammarby det klart højeste tilskuersnit på hjemmebane i denne sæson. I gennemsnit 23.746 ser således kampene på Tele2 Arena.

OBS: Hammarby har siden afvist historien om, at tilskuere kan risikere at miste deres billet. Læs mere her.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

5 kommentarer

tofod 11:44          
- De vil bare have, at der skal ske et eller andet og kender ikke den relle effekt, siger sikkerhedschefen.
Det virker sommetider som om det er mottoet for vores samfund.
Cerezo 11:56          
Det lyder underligt. En kamp mod BK Häcken kan jo ikke engang klasses som en højrisikokamp. Selvfølgelig er Djurgården favoritter til at tage guldet men det er potentielt en mesterskabskamp som man fratager folk muligheden fra at overvære. Jeg tror i øvrigt også at sikkerhedsrisikoen er større andre steder end inde på selve stadion.
NeverDefeated 12:06          
For at forstå hvorfor, så skal man huske på at politiet indførte en "villkorstrappa" inden denne sæson, for at undgå pyroteknik. Bl.a. fuldstændigt vanvittige visitationsprocedurer, hvor det var foreskrevet at man også skulle tage både mænd og kvinder meget private steder ved indgangene.

Noget langt de fleste klubber og fans rasede over, bl.a. fordi man efter første runde havde haft flere grædende, kvindelige fans der var blevet befamlet helt oppe i skridtet og på brysterne ved visitation.
Hele sæsonen har der været åben krig mellem svensk politi på den ene side, og klubber og fans på den anden side.

Et af politiets våben er at de, jf. loven om sportsarrangementer, fra den ene time til den anden kan beslutte at fjerne hele sektioner på afsnittene af sikkerhedshensyn - altså for at undgå affyring af pyroteknik.
Det går så f.eks. ud over flere hundrede sæsonkort-holdere der enten må få billet af andre kanaler eller gå glip af kampen.

Klubberne raser, det svenske svar på Divisionsforeningen raser, fansene raser, spillerne raser - politiet er fuldstændigt ligeglade.
Slettet(171419190111) 12:46          
Godt vi ikke har de problemer i Danmark. Kun to-tre kampe om året der er udsolgt ;-) Medmindre AGF bruger løbebanen......
Murphy81 14:36          
Haha Loftus!
Ser du det som noget positivt? Alt er relativt som man siger!

De fleste af Hammarbys fans kommer ofte langvejs fra! Så der er nok en del sure miner når folk har bestilt transport og hotelnætter mm.
Jeg havde selv svært ved at finde et hotel deroppe til en fornuftig pris!

Hvis Djurgården taber Guldet på målstregen bliver det dog ikke aktuelt at tage derop, efter Norrköping! (Gud forbyde det!!)
Vanvittig spændende afslutning i år!

DJUUUUU!!!!
Lørdag 16. november
Fredag 15. november