Luk

Prip og Kusk bankede AaB mod toppen

| 3F Superliga | 29 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - AaB 1-3
Superligaen Grundspil
35' 1-0 Emil Holm
38' 1-1 Louka Prip
54' 1-2 Kasper Kusk
90' 1-3 Louka Prip

Louka Prip og Kasper Kusk gjorde forskellen, da AaB vandt 3-1 over SønderjyskE og spillede sig op på tredjepladsen i 3F Superligaen.

Topkampen i Superligaen er blevet mere spændende, efter at FCM og FCK har snublet i de seneste to runder, og mandag kunne AaB for alvor hægte sig på.

Nordjyderne gæstede Sydbank Park i Haderslev, hvor SønderjyskE jagtede en tiltrængt sejr til bundstriden.

Haderslev-klubbens vikarierende cheftræner, Simon Poulsen, havde foretaget en formationsændring, så udgangspunktet var en trebackkæde, og SønderjyskE kom ganske fint fra land i kampen spillemæssigt.

Åbne chancer blev det dog ikke til, og stille og roligt kæmpede AaB sig ind i opgøret.

AaB-skade, VAR-straffe og lynsvar

Der var skidt nyt for gæsterne midtvejs i første halvleg, hvor offensivprofilen Iver Fossum måtte udgå med en skade. Ind i stedet kom Kasper Kusk, og han skulle vise sig at blive afgørende senere.

Først kom SønderjyskE dog i front, da den nye angriber Faris Moumbagna blev nedlagt af Jacob Rinne lige omkring feltkanten.

Efter gennemsyn af VAR vurderede kampens dommer, at det var inde i feltet, så han pegede på pletten, og så kunne Emil Holm få jublen til at bryde løs på Sydbank Park med et veleksekveret straffespark.

Glæden over 1-0-målet holdt dog ikke længe, for bare tre minutter senere svarede AaB igen.

Kasper Kusk smækkede et hårdt og præcist indlæg ind fra venstre side, som Louka Prip styrede i kassen, og så var det 1-1 på måltavlen.

AaB steppede op

I pausen gav AaB-lejren udtryk for utilfredshed med spillet i første halvleg, og nordjyderne kom klart bedre ud til de sidste 45 minutter.

Marti Cifuentes' tropper fik lagt et fint tryk fra start og kom til flere afslutninger, men både Rasmus Thelander og Louka Prip manglede det sidste for at score.

Det gjorde Kasper Kusk til gengæld ikke, da han i det 54. minut fik en lidt tilfældig chance efter et langt indkast. Louka Prip ramte bolden en smule, hvilket snød værterne, og så stod Kusk pludselig fri og hamrede AaB foran 2-1.

Lige efter scoringen så AaB ud til at fortsætte trykket, men så svingede kampens momentum igen.

SønderjyskE skabte en kæmpe chance i det 61. minut, hvor værterne i flere tilfælde var tæt på at passere Jacob Rinne, men til sidst fik Mathias Ross clearet.

De lyseblå var endnu mere nærgående syv minutter senere, hvor Faris Moumbagna stak igennem og hamrede bolden på overliggeren. Heldet var med AaB i situationen.

I kampens afslutning lykkedes det ikke SønderjyskE at få lagt det afgørende tryk, og i overtiden fik AaB i stedet lukket til 3-1.

19-årige Anosike Ementa kæmpede godt og fandt Louka Prip, som efter et par gode driblinger hamrede bolden fladt i mål og sikrede sejren.

Med triumfen er AaB på tredjepladsen foran Randers og Brøndby med to point op til FC København og seks til FC Midtjylland.

SønderjyskE er stadig næstsidst med ni point for 16 kampe.


Af Martin Schmidt
Tirsdag 7. december