Luk

Priske: En af de kampe hvor vi var længst fra

| Champions League | 19 kommentarer

Infoboks

Ajax - FC Midtjylland 3-1
Champions League gruppe D
47' 1-0 Ryan Gravenberch
49' 2-0 Noussair Mazraoui
67' 3-0 David Neres
80' 3-1 Awer Mabil
90' 3-1 Erik Sviatchenko

Brian Priske forsøgte at gøre det mere kompakt i pausen, men kort efter smuldrede det. Afstanden blev for stor, mener cheftræneren.

Det var en tydeligt skuffet Brian Priske, som mødte den danske og hollandske presse efter onsdagens 1-3-nederlag i Champions League til Ajax.

På trods af en brandkamp fra Jesper Hansen i målet havde de danske mestre særdeles svært ved at komme ind i kampen, og svaret skal findes flere steder, vurderer den danske cheftræner.

- Der er mange ting i det. For det første håber jeg, at alle kan se, at det er et godt fodboldhold, som vi var oppe imod. Kvalitetsspillere hele vejen rundt, Tekniske, hurtige og dynamiske spillere med et godt koncept. 

- Det er et modent hold, som er vant til at spille de her Champions League-kampe. Jeg tror, at det er den største del af forklaringen, siger han og fortsætter:

- Vi blev for åbne og fik for stor afstand i vores hold. Det er klart, at jeg glæder mig lidt - eller jeg ved ikke, om jeg glæder mig - til at se den første halvleg igen. Hvorfor vi blev så åbne. 

- Min følelse er, at der var nogle enkelte gange, hvor de spillede sig ud af presset, som ikke lige sad der. Men vi var også med til at lave afstanden stor, fordi vi smed nogle bolde på forsiden af deres fire-kæde.

- Så havde de masser af plads til at køre omstillinger og kontra. Det er noget af det første, der popper op i hovedet på mig. Der var simpelthen for stor afstand på holdet.

Spillerne er blevet klogere

Det fjerde nederlag på stribe i Champions League får dog ikke Brian Priske til at ændre FC Midtjyllands grundlæggende tilgang inden en svær udekamp mod Atalanta og den sidste hjemmekamp mod mægtige Liverpool.

- Jeg tror, at jeg har sagt det før. Det kan være vanskeligt at forstå udefra set, men vi er nødt til at hive så meget erfaring ud af det her gruppespil, som vi overhovedet kan. Det er første gang, at vi står i det og i Champions League, som bare er spillere fra den absolut højeste hylde. 

- Skulle vi isoleret set bare gå efter nogle resultater, så kan det godt være, at vi skulle have spillet en anden formation og langt mere kompakt, men helt modsat af, hvad vi er vant til at gøre i Superligaen og vores dna, så når vi skal hive noget erfaring ud til næste gang, vi står i et gruppespil - forhåbentligt næste år allerede - så er vi blevet klogere på, hvad der skal til, siger Priske og tilføjer:

- Spillerne er blevet klogere på, hvad der kræves af dem for at kunne præstere i 90 minutter. Vi kan godt være med i momenter af kampene. Det her var bare en af dem, hvor vi var længst fra.

- Vores tilgang til de sidste to kampe bliver langt hen ad vejen at hive så meget erfaring ud af det og prøve at få leveret nogle præstationer, som er sat sammen over 90 minutter. 

- Vi vil selvfølgelig gøre, hvad vi kan få at hive nogle point hjem til Midtjylland og til Danmark. Det må folk ikke være i tvivl om. Men vi er også nødt til at gøre det på den måde, som vi praktiserer i Midtjylland.

Ajax dominerede særligt første halvleg, hvor flere store afbrændere og klasseredninger fra Jesper Hansen var det eneste, der holdt FC Midtjylland inde i kampen.

Det danske mesterhold kom dog mirakuløst til pause med 0-0, og Brian Priske forsøgte at udnytte den situation, men altså uden held.

- Det var tæt på det hele, der ramlede, da de scorede efter kort tid. Vi talte ellers om, at vi havde fået alletiders mulighed for at kunne vinde en fodboldkamp. Vi havde voldsomt mange chancer imod os og gode redninger. Men nu var det alletiders mulighed for at stjæle nogle point på den baggrund. 

- Vi ville prøve at lave det mere kompakt og smide Pione ned på en otter og Madsen mere på en sekser, så vi var lidt mere kompakte. Det smuldrede selvfølgelig relativt hurtigt, siger Brian Priske.

Spillede en klart bedre kamp

Udeholdet bedste spiller onsdag aften, Jesper Hansen, var selvsagt ikke uenig i sin træners vurdering af kampen.

- Jeg oplevede kampen som en kamp,, hvor de var os overlegne i størstedelen af kampen. Der var ikke så meget at sige til, at de vandt. Der er få perioder i kampen, hvor vi lykkedes os med at sætte os på det og få presset dem. 

- Specielt i den sidste tredjedel af første halvleg blev det bedre, efter at den første totredjedel ikke var så godt. Der kunne det godt have set slemt ud. Vi lavede nogle fejl, som de var tæt på at straffe, siger Jesper Hansen og slutter:

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi ikke præsterede bedre til at få point. Det var det, vi havde håbet på, men de spillede en klart bedre kamp, end de gjorde i Herning. Vi må være ærlige og sige, at de viste den kvalitet, som de har, og der er selvfølgelig et stykke vej for os til at nå derop.

FC Midtjylland skal i aktion igen lørdag, hvor de tager imod AaB i 3F Superligaen.


Af Anders Borup

19 kommentarer

Allimica 10:04          
4 kampe og i var underlegne i samtlige, længere er den vist ikke.
settler 10:18          
"I told you so! And when did I tell you? A loong.. tiime.. agoo.." - citat af Staale om zoneforsvar og europaeisk fodbold.
Saviola7 10:46          
4 kampe og i var underlegne i samtlige, længere er den vist ikke.
Undskyld mig, men hvad havde du regnet med i en gruppe som den her?
Vi snakker altså om at det er Englands bedst spillende hold, Italiens bedst spillende hold og så Ajax som også er et rigtig stærkt hold.
Folk som dig, der åbenbart er ultra naive og forventer at FCM skraber mange point sammen i sådan en gruppe, eller spiller lige op med hold som disse, aner jo ikke en dyt om fodbold og du burde egentlig bare holde din mund lukket.

Det er da lige til at krumme tæer over!
Dr Phil 10:51          
- Skulle vi isoleret set bare gå efter nogle resultater, så kan det godt være, at vi skulle have spillet en anden formation og langt mere kompakt, men helt modsat af, hvad vi er vant til at gøre i Superligaen og vores dna, så når vi skal hive noget erfaring ud til næste gang, vi står i et gruppespil - forhåbentligt næste år allerede - så er vi blevet klogere på, hvad der skal til, siger Priske
Her er det at kæden hopper helt af for mig. Hvis en træner/klub ikke forstår at man som underdog er nødt til at indrette sig efter modstanderen, og indrette sig efter de styrker modstanderen har, så er chancerne for at få resultater ekstremt små. Fordi man netop ER dårligere. Jeg synes det er en helt ekstremt naiv tilgang til at spille mod hold som er så mange gange bedre end en selv, og det er jo ikke fordi FCM behøver ændre på hele deres DNA - de kunne bare spille som de ofte har spillet i foregående sæsoner i Superligaen - stå kompakt, satse på kontra og dødbolde. Det ville være en fin recept, modsat at have 4 spillere på banen som ikke har defensive kvaliteter.
bruger 150809 10:54          
En meget hård pulje bestemt, fiasko er et stort ord,men undermiddel karakter kan man ikke tale sig uden om.
Harlem 11:09          
Kære ven

Jeg har ikke forventet at FCM henter så meget som 1 point i denne gruppe.

Dertil er de for dårlige.

Men med de store armbevægelser og mangel på realitetssans og ydmyghed op til turneringens start og den retorik de har haft optil og efter kampene ligger de som de har redt og må tage de tæsk de får.

Indtil nu har det været 4 kampe lige til glemmebogen.
Jillionaire 11:16          
Man bliver så træt af al den virak mellem FCM og FCK.

Mit hold er i knæ (FCK), vi kan ikke tillade os at kaste med sten når vi pt. er et kæmpe stort glashus.

Vi er milevidt fra FCM og vi er det nok en del år endnu, udsigten til et mesterskab må ligger 5 års tid ud i fremtiden.


FCM er i pisse svær gruppe, længere er den ikke!.

FCK skal være glade for hvis de overhovedet spiller superliga næste år, sluts spil i år at overstået kapitel.

Stor cadeau til FCM for at prøve noget fremadrettet spil, det bider dem bare i røven da modstanderne har så stor kvalitet.
Lørdag 23. januar
Fredag 22. januar