Luk

Priske erkender: Havde Zanka højt på listen

| Jupiler Pro League | 0 kommentarer

Infoboks

Fenerbahce - Royal Antwerp
Europa League Gruppe D (21/10)
bet365 1,66 3,80 5,00

Mathias Zanka Jørgensen blev rygtet til Royal Antwerp denne sommer og cheftræner Brian Priske erkender da også, at han var højt på listen. 

Brian Priske har haft en travl sommer som træner i Royal Antwerp, hvor der er blevet hentet hele 17 spillere ind. 

Mod transfervinduets afslutning blev Mathias Zanka Jørgensen også rygtet til klubben, og den danske træner fortæller da også til bold.dk, at den tidligere FC København-stopper stod højt på ønskelisten. 

- Zanka har i hvert fald været på listen hernede sammen med et par andre spillere, lyder det fra Brian Priske.

Han er dog ikke helt klar over, hvorfor en handel ikke blev en realitet. 

- Det er svært for mig at svare på, hvor konkret det har været, for jeg ved det faktisk ikke. Jeg ved, at han har stået højt på listen hernede i noget tid. I sidste ende lykkedes det ikke, men om det så var af den ene eller anden årsag, det tør jeg ikke sige. 

- Men gode spillere kan vi altid bruge, og der er ingen tvivl om, at Zanka på mange måder havde passet ind, men nu har vi handlet på en anden måde. 

Det var da også Priske selv, der bragte Zanka på banen i Royal Antwerp, men han understreger, den danske stopper ikke havde været aktuel, hvis ikke også resten af staben havde sagt god for ham.

- Vi diskuterer mange forskellige spillere, når vinduet er åbent. Det handler om at bringe så mange forskellige spillere på banen som muligt på de positioner, som vi stod og manglede.

- Selvfølgelig var Zanka også en af dem, der primært kom fra mig, men i sidste ende skal scouts kigge på det, mens der også er en sportschef, der giver sit besyv med. 

Ifølge Goal kunne Royal Antwerp og Zanka ikke blive enige om lønnen, hvorfor skiftet gik i vasken. 

Prøvede at lokke Fischer til FC København tidligere

Det lykkedes til gengæld for Brian Priske og co. at hente en anden dansker til klubben, nemlig Viktor Fischer, der blev hentet hos FC København.

Her har Royal Antwerp-træneren også en fortid som assistenttræner, men han var rykket videre til FC Midtjylland, da Fischer kom til den danske hovedstadsklub. 

Allerede inden forsøgte han og Ståle Solbakken dog at få hentet ham ind. 

- Jeg nåede heller ikke at arbejde sammen med ham i Midtjylland, men Viktor har for mig altid stået højt på listen over spillere med utroligt høj kvalitet. Vi snakkede allerede om ham, da jeg var i FC København sammen med Ståle, men det lykkedes ikke at hente ham, før jeg var rykket videre. 

- Han har kvalitet på bolden og på personligheden og vindermentaliteten, som vi savnede her. Han har noget vindermentalitet, vi har efterspurgt her. 

Ligesom med Mathias Zanka Jørgensen så var Viktor Fischer også et foreslag fra Priskes side. 

- Vi diskuterede forskellige emner, da vi stod og manglede en kant. Ret hurtigt smed jeg Viktor på bordet som en, der kunne passe helt perfekt ind, i forhold til der hvor vi er som hold, men også i forhold til hvor han var i sin karriere.

- Det kunne ligne et godt skifte for begge parter. Igen viser det, at klubben lytter til de input, som træneren kommer med, fortæller Priske. 

Han har allerede oplevet den danske kantspiller har leveret det, som han håbede på, på forhånd.

- Som udgangspunkt opererer vi ikke med start-11, for vi har nok 20-22 spillere, der alle bejler til startopstillingen. Viktor har vist det, vi havde håbet på. 

- Først og fremmest i forhold til fodboldmæssig kvalitet, men også ledelsesmæssigt hvor han snakker med alle. Han er ligeglad med, at det er belgiere, franskmænd eller hvor de kommer fra. Han tager ansvar for alle mand og på banen presser han og stiller krav til alle. 

- Det var også en af grundene til, at jeg pegede på Viktor. Jeg havde en følelse af, at han var sådan en type, der ikke lader sig stille tilfreds med middelmådighed, men forlanger det bedste af sig selv og holdkammerater. 

Viktor Fischer har også stadig et godt navn i Benelux-landende efter tiden hos Ajax, og det har hjulpet ham både på og udenfor banen.

- Jeg tror, han har et okay navn. Jeg tror ikke, det var en, som alle havde set ville havne i Belgien. Der er mange, der kender ham fra tiden i Ajax og ved, at det er en spiller med høj kvalitet. Det giver bare noget ekstra, når du leverer på banen fra dag et og samtidigt kan stille dig op og tale deres modersmål. 

Nainggolan

Et andet navn, som Royal Antwerp, fik lokket til klubben, er Radja Nainggolan, der med 30 belgiske landskampe på cv'et og en fortid hos både Inter og AS Roma er det største navn, som Priske har trænet.

- Det er nok det største navn, jeg har trænet, når man kigger på de meritter, han kommer med. Det er det sgu nok.

Denne gang var det dog ikke et navn, som den tidligere FC Midtjylland-træner foreslog. 

- Det var sportschefen og præsidenten, der fik en mulighed, de ikke følte kunne lade passere. 

- De har været gode til at lytte og diskutere tingene med mig – primært sportschefen. Jeg synes, der har været et godt samarbejde med hinanden. I sidste ende er et selvfølgelig nogle andre end mig, der trykker på knappen og henter spillerne ind, men jeg er blevet taget godt med på råd. I sidste ende må jeg også respektere de beslutninger, der bliver taget og arbejde ud fra det. 

Der går dog stadig lidt tid, før Nainggolan rammer topformen, men kvaliteten på bolden er stadig i top.

- Rent fysisk mangler han lidt, men du kan se på hans boldomgang, at der er kvalitet. Han træffer bare de rigtige beslutninger. Han spillede første gang fra start for halvanden uge siden og var så på banen igen søndagen efter. Der kunne man godt mærke, at det kneb lidt med kræfterne. Boldomgangen og erfaringen kan vi ikke tage fra ham.

Den belgiske midtbanespiller lagde dog for med at stjæle overskrifterne af de forkerte årsager, men i Belgien har det ikke fyldt nær så meget, som man kunne forestille, det ville gøre i Danmark. 

- Det er nogle gange sådan med kulturforskelle. Det har stort set ikke stået i avisen, siden den dag det kom frem. Det har ikke været et emne. I sidste ende var det en klubbeslutning, i forhold til hvordan det skulle håndteres.

- Jeg havde ham selvfølgelig inde og snakkede med ham stille og roligt. Han ved også godt, at det ikke var super. Mit job handler om at få ham til at spille god fodbold, og det er der, jeg stiller de største krav. Hvad, han ellers render rundt og laver, er lige så meget en klub-ting, og her har de valgt at tage en lidt mere lempelig tilgang til det, forklarer Priske.

Frey

Den 27-årige angriber Michael Frey er også kommet til klubben denne sommer, hvor han løb med opmærksomheden efter han scorede fem gange i 5-2-sejren mod Standard Liege. 

- Selvfølgelig er det helt vildt, at han laver fem kasser i en kamp, for det har jeg sgu aldrig været med til før. Man kunne ikke lade vær med at grine og synes, det var fortjent, for han er virkelig en holdspiller. 

Ifølge Brian Priske har han måske gået lidt under radaren i de flestes bevidsthed.

- Han gjorde det egentligt fint i schweiziske fodbold og skiftede til Fenerbahce, hvor han ikke fik den store succes. Så blev han lejet ud til Waasland-Beveren og lavede en del mål, og det er derfor Antwerp har hentet ham.

- Så ja, jeg synes egentligt, han er en spiller, der går lidt under radaren, for han er ikke den angriber, der falder i øjnene. Han har en vanvittig fysik og træner kraftedme hele tiden. Han vil hele tiden forbedre sig og udvikle sig, så man under ham virkelig den succes, han får. 

Derfor kunne han også godt gå hen og lande på en større adresse, for han har mange af de kvaliteter, der efterspørges.

- Jeg kunne godt forestille mig, at han tog det skridtet videre, fordi han har fysikken og pakken til det. Han har power og er en klog fyr. Så hvis han kan holde niveauet og skarpheden i afslutningerne, så kan jeg godt se, at der er større muligheder for ham derude.

- Jeg ved også, at han har været tæt på det schweiziske landshold, så jeg tror, den ligger hos ham selv i forhold til at fortsætte det niveau, lyder det fra Priske. 


Af Andreas Roesen
Lørdag 16. oktober