Luk

Priske: Gav meget lidt væk mod sparende LFC

| Champions League | 5 kommentarer

Infoboks

Liverpool - FC Midtjylland 2-0
Champions League gruppe D
55' 1-0 Diogo Jota
90' 2-0 Mohamed Salah

Uanset om Liverpool sparede flere stjerner fra start, så var FC Midtjylland-træner Brian Priske godt tilfreds med FCM’s præstation i 0-2-kampen tirsdag aften.

FC Midtjylland mødte tirsdag aften Liverpool, der fra kampens start havde sin vante fronttrio Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané på bænken, mens også Giorginio Wijnaldum var blandt udskifterne fra kampens start.

På banen lykkedes FCM at holde Liverpool fra overhovedet at have et skud på mål i første halvleg, men i anden halvleg lukkede man 0-1-målet ind i begyndelsen af halvlegen, inden Salah til allersidst fik et straffe, som han scorede på til 0-2.

Undervejs havde FCM chancer til at bringe sig foran og udligne, og efter kampen var Brian Priske godt tilfreds med præstationen, der viste, at FCM er klar til at kæmpe med i det fineste selskab.

- Vi var godt tilfredse med den præstation, vi fik lagt for dagen. Vi fik vist som hold, at vi kan konkurrere med de her drenge. Uanset om Liverpool havde et par af sine stjerner på bænken, så fik vi vist, at vi kan begå os i Champions League. Vi spillede moden og disciplinær fodbold, som man er nødt til på de større adresser, sagde Priske og fortsatte:

- Spillerne udfyldte sit job og sine roller, som det er påkrævet i disse kampe, og jeg er tilfreds med, at vi stort set kunne gøre det over en hel kamp uden de store udsving. Vi gav meget få chancer væk mod en rigtig stærk modstander, og uanset om de sparede nogle af stjernerne væk, så gav vi meget lidt væk.

- Jeg hørte noget om, at det er første gang i flere år, at Liverpool er gået fra første halvleg uden et skud indenfor rammen, og det signalerer noget om, at vi lykkedes med at arbejde hårdt, være kompakte og have en perfekt afstand i holdet, og så var vi tæt på at gøre ondt på Liverpool.

Den statistik, som Priske havde hørt om, kan du læse mere om her – Liverpool var nemlig ikke gået fra en første halvleg i 51 kampe uden at have skud på mål.

- Ikke nemt også at dominere på bolden

Inden kampen havde FCM-lejren talt om, at man skulle blive bedre på bolden, når man erobrerede den, end tilfældet havde været mod Atalanta i første Champions League-runde.

Priske så fremgang mod Liverpool, men også plads til forbedringer i det offensive spil.

- Overordnet set var det okay. Vi fik de chancer, som skal til i de her kampe, og der var nogle faser af kampen, hvor vi prøvede at holde fast i bolden, have tålmodighed og få det sat op, vurderede han og fortsatte:

- Det er klart, det er ikke nemt også at dominere på bolden på en svær udebane, men jeg synes, folk prøvede at træffe de rigtige beslutninger.

- Når vi kigger kampen igennem igen, så kunne vi have haft lidt mere skarphed og lidt mere coolness i nogle beslutninger, og så kunne vi have gjort chancerne endnu større. Men det var godt at se, at folk også var disciplinerede på bolden, og gav Liverpool meget få muligheder for at bryde og køre omstillinger på os. 

Han roste desuden reservekeeper Mikkel Andersen for præstationen i målet.


Af Jonas Dalgård

5 kommentarer

Boomhauer 11:07          
Jeps, det var en fin disciplineret indsats - uagtet at det var imod et mindre sammenspillet Liverpool-mandskab. Håber FCM kan videreføre takterne mod et ungt sultent Ajax-hold, der i den grad må føle at det ene point de står med er for lidt. De kommer buldrende!
Moto1 11:43          
Spænde at se hvad Priske´ næste "forklaringer" bliver når de møde Ajax´ andethold?
Sir 11:53          
Hvad mener du Moto1?

Han indrømmer jo de spillede mod et Liverpool hold der ikke stillede i stærkeste. Han kommer ikke med undskyldninger synes jeg.

I det hele taget gjorde FCM det ok synes jeg, mod en modstander der virkede til at tage lidt for let på det. Det er forbandet med det 1-0 mål, for der begyndte Liverpool bare at trille den rundt og kampen dør lidt indtil Liverpool igen tager alt for let på det i slutningen og FCM tilspiller sig nogle store chancer. Med lidt mere skarphed og held i sprøjten kunne den kamp godt være blevet X. Det er dog ingen skandale at den ikke blev det.
goooooool 12:03          
Ja, FCM stod virkelig godt på banen, og det var tydeligt man havde lært noget af kampen mod Atalanta. Med lidt held kunne FCM godt have fået en uafgjort, hvis Dreyer havde scoret på en af sine to 100% chancer.
Friland17 14:14          
OK, den bageste del og midtbanen stod meget godt, men når man så kommer frem til angriberne, er der ikke meget forsvar i deres aktioner, når de har tabt bolden. F.eks. blev Mabil totalt rundbarberet, da Liverpools højre kant satte tempo på, ved det første mål. Forstår ikke Priske umættelige tro på, at Sisto, Kapa og Mabil, nogensinde vil fungere, da jeg endnu kun har set et enkelt kvalificeret indlæg fra fløjen/baglinien.
Onsdag 25. november