Luk

Priske har 17 nye: Mere udskiftning end ventet

| Jupiler Pro League | 0 kommentarer

Infoboks

Westerlo - Royal Antwerp
Pokal (28/10)
bet365 3,40 3,75 2,00

Brian Priske har fået hele 17 spillere ind i Royal Antwerp over sommeren, og det var mere udskiftning, end han havde forventet. 

Brian Priske drog før sommerferien til Royal Antwerp med store forventninger til den historiske klub, der var i gang med at opføre nyt stadion og generelt havde store ambitioner for fremtiden. 

De forventninger er blevet indfriet, fortæller den danske træner til bold.dk. 

Til gengæld har sommeren været travlere end ventet, da der i den grad har været gang i svingdøren med hele 17 nye spillere i truppen.

- Jeg havde selvfølgelig gjort mig en masse tanker om, hvad jeg skulle ned til og hvordan jeg ville gribe det an. I forhold til den del har det været mere eller mindre efter bogen. Det er også første gang, at jeg skal bygge noget nyt op, når jeg starter et nyt sted.

- Arbejdet med staben har været godt, for jeg har fået nogle gode folk ind. Både de danskere, jeg selv har taget med, men også de belgiere, der var hernede i forvejen. De har været gode til at integrere sig.

- Det har betydet, at sammenhængskræften er stærk. Vi er en stab på 25 mand, hvis du tager fysioterapeuter, læger og så videre med, så der er mange mennesker. De har været positive i forhold til de ting, jeg er kommet med. 

- Så har der været stor udskiftning hos spillerne, og den har nok været større, end jeg lige regnede med. Der kom 17 nye spillere ind i truppen i forhold til seneste sæson, fortæller Brian Priske. 

En del af forklaringen bag den store udskiftning skal findes i kontraktudløb og lejeaftaler, der udløb, men også fra en ambitiøs klubpræsident. 

- Så var det også et udtryk for klubbens og præsidentens ambitioner, hvor der er blevet handlet ind på en stor hylde. Vi har prøvet at få skabt en trup, der har den nødvendige kvalitet, så vi kan konkurrere med i ligaen.

Derfor har der også været lidt af et arbejde med at implementere Priskes egen stil, men det går stille og roligt fremad. 

- Det er svært at sige, hvor langt vi er nået. For det første synes jeg, vi har fået sat en fin kultur og fået lavet et godt fundament i forhold til vores hverdag. Der er blevet ændret lidt på måden, vi har trænet på og disciplinen er der også ændret på. Folk har været gode til at tage det til sig, og der bliver trænet godt. 

- Selve spillestilen har været noget andet, end de har været vant til. I seneste sæson havde de en boldbesiddelse på 45 procent, mens den har været på 55 procent i de første fem kampe i ligaen.

- På den måde har vi allerede ændret noget, vi har været gode til at score mål, hvor vi har lavet to mål i snit. Vi har desværre også været mindre gode defensivt, og det er vores akilleshæl lige nu. Vi har været for åbne og givet for mange chancer væk. 

Nøgen på pressemøde: Nægtede at tro på clean sheet

En del af den ændrede stil under Brian Priske er også et andet forhold mellem spillere og trænere. 

Den danske træner har fået ros fra sine spillere, der i medierne har fortalt om stor åbenhed og tydelig kommunikation, hvilket de bifalder.

- Selvfølgelig er det en anden stil, jeg er kommet med. Det er den måde, jeg er på, og det er den måde, jeg får det bedste ud af spillerne. Så ved jeg også godt, at der er noget kulturelt, jeg skal være opmærksom på, i forhold til hvor åben jeg kan være og hvor tæt på, jeg kan komme dem.

- Hvordan skal jeg stille krav til dem? Der er helt sikkert noget kulturelt, men det er som udgangspunkt den måde, jeg er og tror på. Jeg elsker at være sammen med spillerne og staben, så det ikke kun er coaching på banen, men at man også kan mærke, hvor de er i livet, så de har gode betingelser for at præstere, forklarer Antwerp-træneren.

Den mere afslappede og 'danske' til kom også til udtryk, da Brian Priske toppede nøgen op på pressemødet, efter holdet havde sikret kvalifikation til Europa League-gruppespillet. 

Han er klar over, at det kan dele vandene, men føler generelt, at han har fået positiv feedback.

- Den feedback, jeg fik, lød på, at folk synes, det var meget sjovt lavet. Der var helt sikkert også nogle, der synes, det var for meget eller upassende. Sådan er det. Jeg tror ikke, man kan ramme alle sammen.

- I sidste ende gjorde jeg det heller ikke for at ramme nogen. Det var mere for at vise, at jeg er ægte. Jeg vil bare gerne vise noget passion og energi, for det vi arbejder med. 

- Jeg er også bare et menneske ligesom alle andre. Man skal ikke sætte sig selv højere op på piedestalen end højest nødvendigt, for man skal også kunne tage lidt pis på sig selv. Så længe folk ved, at jeg er seriøs og arbejder hårdt hver dag, så tror jeg ikke, der sker noget ved at vise lidt af sig selv i den anden retning, fortæller Priske. 

Årsagen til den specielle optræden på pressemødet skal findes i et væddemål.

- Det var egentlig staben, jeg lavede væddemålet med. Vi sad på hotellet dagen før, og en af de andre siger så, at vi vinder stensikkert 3-0. Jeg sagde så, at jeg godt kan forestille mig, at vi laver tre mål, men jeg kan ikke forestille mig, at vi holder clean sheet.

- Vi havde været elendige til at holde målet rent, så jeg sagde, at hvis vi vinder og holder clean sheet, så går jeg nøgen til pressemøde. Det var de hurtige til at holde mig op på efter kampen, siger han med et grin. 

Bliver aldrig ro i Antwerp: Mærker kun mit eget pres

Kvalifikationen til Europa League var helt sikkert også vigtig efter en svær sæsonstart, hvor det kun er blevet til fem point i fem kampe. 

- Den var vigtig på flere parametre. Det var vigtigt at komme i Europa League i stedet for Conference League, som vi var garanteret. Der er stor forskel sportsligt og økonomisk. 

- Det handler også om, at vi som hold har opnået et resultat. Var vi kommet i Conference League, så var det ikke os, der havde skaffet det. Så var det resultaterne fra seneste sæson.

- Nu har vi allerede som gruppe præsteret og leveret et resultat, der er vores. Jeg ved ikke, om det giver ro, for det ved jeg ikke, om der kommer i klubben, men det giver en tro på, at måden, vi arbejder på, er den rigtige. 

- Så ved vi godt, at vi mangler nogle point i ligaen, som vi skal have indhentet hurtigt. Der er ikke nogen undskyldning for, at vi er mange nye mennesker samlet. Nu er kravet også, at der skal hentes point der. 

Men selvom at Brian Priske kalder Royal Antwerp for en klub, hvor der aldrig kommer ro, så lader han sig ikke påvirke af et eksternt pres.

- Jeg tænker ikke særligt meget over presset fra klubben eller præsidenten. Jeg ved, det er der, og det er jo egentligt mit eget pres, der fylder mest. Jeg vil gerne have tingene til at lykkes, og jeg bruger hele mit liv på det her.

- Jeg er væk fra familie og venner og bruger næsten alle timer i døgnet. Så når tingene ikke lykkes, så er det mere mit eget pres. 

- Præsidenten kan ikke sige noget, jeg ikke allerede ved, i forhold til at resultaterne ikke er gode nok. Det har han fuldstændigt ret i, hvis det er det, han vil kommentere på, fortæller Brian Priske til bold.dk.

Han har kontrakt med Royal Antwerp til 2023.


Af Andreas Roesen
Onsdag 27. oktober
Tirsdag 26. oktober