Luk

Priske: Ikke kun defensiven som sikrede guld

| 3F Superliga | 17 kommentarer

Infoboks

FC Midtjylland - AaB
Superligaen Grundspil (28/11)
Bet25 1,93 3,60 3,80
Oddset 1,87 3,85 3,95
bet365 1,90 3,60 3,80

FC Midtjylland-træner Brian Priske mener ikke, at det kun var midtjydernes solide defensiv, der sidste år sikrede dem guldet. FCM var også de bedste offensivt, fastslår han.

Divisionsforeningen har i samarbejde med Syddansk Universitet udarbejdet en teknisk rapport for 3F Superligaen omkring sidste sæson.

Heri fortæller FC Midtjylland-træner Brian Priske blandt andet om klubbens mesterskab sidste år, hvor især holdets defensiv blev rost til skyerne.

FC Midtjylland var dog også det mest scorende hold både i mesterskabsspillet og over hele sæsonen, og det er vigtigt at få med, mener Priske.

- Kigger man på Expected Goals og store, åbne chancer, er vi også det hold, der har flest afslutninger i kampene og kreerer flest store chancer.

- Vi havde et højere xG end det målantal, vi endte med at score. Derfor er jeg også meget fortrøstningsfuld i forhold til fremtiden.

- Vi var det bedste hold defensivt, men også offensivt, selvom vi blev skudt i skoene, at det kun var vores defensiv, der vandt mesterskabet for os. Det er jeg ikke enig i, siger Priske.

FC Midtjylland scorede på 13 procent af sine afslutninger, og det gjorde holdet til det mest effektive hold i mesterskabsspillet sidste år.

Hele Divisionsforeningens rapport kan læses HER.


Af Sara Margren

17 kommentarer

Team US Postal 13:44          
Det er svært at vinde et mesterskab kun på defensiven. Men det er forkert at sige, at det ikke primært var FCM´s defensiv, der vandt mesterskabet for dem i sidste sæson.

Deres største profiler var vel: Scholz, Svia, Onyeka og måske Jesper Hansen før de offensive, så jo - en stærk defensiv var hovedårsagen.

De scorede vist også 1,6 mål pr. kamp med 61 mål. Heller ikke synderligt imponerende for et mesterhold. Faktisk meget lavt (det laveste siden Aab vandt i 13/14-sæsonen med 60 scorede mål, og Aab havde endda 3 færre kampe).

Så man kan sige meget om FCMs fodbold og det er da blevet langt bedre end da de vandt deres første mesterskab (og heldigvis for det), men det er ikke champagnebold og mange mål - selvom de ellers har nogle spændende spillere offensivt.
saltsyre 13:51          
Målscore på 61-29 er vel ok?
Hvis man tager kampene mod agf væk hedder den 57-19, og så er der jo tale om en kanon defensiv.
Team US Postal 13:59          
Ja det er godt defensivt og det er netop pointen: at 61 scorede mål ikke er imponerende.
Victory 14:12          
Ja det er godt defensivt og det er netop pointen: at 61 scorede mål ikke er imponerende.
Det er der jo så sandelig heller ingen der påstår. Priske siger jo bare, at når man var ligaens mest scorende hold, så var det ikke defensiven alene, som mange har fået det til at lyde. Og med XG i mende, så er offensiven jo slet ikke så ringe endda. Største problem var, at få dem puttet ind!
bruger 147087 14:31          
Efter min mening, så vandt de netop grundet deres defensiv.
Team US Postal 14:37          
@Victory

Der blev skrevet:
Målscore på 61-29 er vel ok?
og til det måtte jeg bare svare, at det vel nok er ok, men det er ikke godt. Det er det laveste antal scorede mål for et mesterhold i mange år. Og dermed også en understregning af, at det aldrig kun er en defensiv, der vinder et mesterskab, men i dette tilfælde primært pga. en god defensiv. Og det er det faktum, Priske prøver at tale væk fra.
smartin23 15:00          
Tale væk fra??

Han siger da ikke, at defensiven ikke var det primære. Han påpeger vel bare at FCM <u>også</u> var bedste offensive hold i ligaen sidste år. Både i forhold til mål scoret, chancer skabt og effektiviteten i afslutningerne.


Citat fra artikelen tilføjet
- Vi var det bedste hold defensivt, men også offensivt, selvom vi blev skudt i skoene, at det kun var vores defensiv, der vandt mesterskabet for os. Det er jeg ikke enig i, siger Priske.
Lørdag 28. november
Fredag 27. november