Luk

Priske om formationer: Debatten ærgrer mig

| Champions League | 7 kommentarer

Infoboks

FC Midtjylland - SønderjyskE
Superligaen Grundspil (04/02)
Bet25 1,40 4,50 7,00
Oddset 1,45 4,30 6,70

Brian Priske er ærgerlig over, at der er fokus på FC Midtjyllands formationsændring som værende nøglen mod Atalanta.

FC Midtjylland valgte til tirsdagens 1-1-udekamp mod Atalanta at skifte formation, så ulvene spillede med tre mand i bagkæden.

Spørger man FCM-træner Brian Priske bliver der dog fokuseret for meget på det faktum.

- Jeg er ærgerlig over, at debatten går på, at det er en formationsændring, der var nøglen. Det var det isoleret set i denne kamp, men kigger vi på kampen i Liverpool, hvor vi spillede vores normale formation, så bød vi dem fint op til dans og havde et par gode muligheder for at tage point derfra.

- For mig at se handler det altid om, hvem man har til rådighed, og hvilke spillere der er i form. Det er også med til at beslutte, hvordan man griber kampen an, siger Brian Priske.

Ærgrer du dig over, at du ikke spille med en trebackkæde tidligere i turneringen?

- Nej, det gør jeg ikke, lyder det kontant fra FCM-træneren.

Måtte gå på kompromis

Brian Priske fortæller, at han ganske kort inde i FC Midtjyllands Champions League-debut hjemme mod Atalanta vidste, at han til udekampen ville være nødt til at justere.

- Allerede efter en halv times tid af den første kamp hjemme på MCH tror jeg, at jeg skrev ned, at når vi skulle herned til Bergamo, så var vi nødt til at spille 3-4-3 for at have en god mulighed for at hive noget med herfra.

- Vi var nødt til at prøve at matche dem i forhold til deres wingbacks og samtidig give vores stoppere bedre forudsætninger for at kunne holde pres på de tre forreste og Gomez i særdeleshed. Vi måtte tro på, at vi kunne lave den omstilling eller standard, der kunne give os et mål, som det gjorde.

- Jeg var egentlig ikke så meget i tvivl om, at når vi skulle herned, var vi nødt til at gå en lille smule på kompromis i forhold til vores normale formation, men mindsettet og udtrykket skulle gerne være det samme i forhold til pres- og duelspillet, siger cheftræneren.

Man skal dog ikke nødvendigvis regne med, at formationen får genvalg i næste uges hjemmekamp mod Liverpool.

- Jeg synes, det vil være naivt at sige, at den her formation virker i Europa. Det tror jeg ikke nødvendigvis, at den gør til alle kampe. Ligesom altid forbereder vi os selvfølgelig på den pågældende modstander og kigger på, hvilke muligheder der er, i forhold til når vi skal forsvare, men også når vi selv har bolden.

- Derfor var jeg ikke et sekund i tvivl om, at vi i denne kamp var nødt til at gøre noget defensivt for at give os selv bedre forudsætninger offensivt, siger Brian Priske.

FCM får besøg af Liverpool næste onsdag klokken 18.55.


Af Martin Schmidt

7 kommentarer

orfeopataro 11:06          
Er enig med Priske, men når det er sagt så håber jeg dog stadig at de stiller op med samme formation mod Liverpool
settler 11:22          
Jeg er ogsaa enig, men naar det er sagt saa er jeg uenig.
Toon Toon! 11:29          
Det klædte i hvert fald FCM at spille lidt mere sikkert og at have et mere defensivt udtryk. Det behøver ikke have noget med formationen at gøre...
Aussie 11:53          
- Allerede efter en halv times tid af den første kamp hjemme på MCH tror jeg, at jeg skrev ned, at når vi skulle herned til Bergamo, så var vi nødt til at spille 3-4-3 for at have en god mulighed for at hive noget med herfra.

- Vi var nødt til at prøve at matche dem i forhold til deres wingbacks og samtidig give vores stoppere bedre forudsætninger for at kunne holde pres på de tre forreste og Gomez i særdeleshed. Vi måtte tro på, at vi kunne lave den omstilling eller standard, der kunne give os et mål, som det gjorde.
Indrømmer han reelt set ikke at han satte holdet forkert op til den første kamp? Fordi Atalanta spillede da ikke på en anden måde end vanligt i de to kampe...

Som Superligahold er man nød til at indse at i Europæiske turneringer er man nød til at sætte holdet 100% efter modstanderen! Det er lige gyldigt om du kan spille med højt pres og possession i Superligaen. I europa skal man starte med at holde nullet og så lede efter løsninger på at score mål...
MadsLeb 11:54          
Men - Priske får kritik for, at stille med samme formation og tilgang som i Superligaen. Han benægter, at det er grunden til, at de taber de første 4 kampe, ret klart endda.

Første gang, at Priske gør som kritikken har lydt på, altså ændre formation og taktisk tilgang til kampen - tager FCM til Atalanta, med en række af de foretrækkende start-11 som ikke er med - og får sit første points.

Jeg forstår ikke, at Priske her efter kampen, stadig ikke anerkender kritikken, når nu det øjensynligt gav pote, at foretage ændringerne?

I min verden er det altså naivt, at forsøge at spille på samme måde i CL/EL, som man gør i Superligaen. Man møder trods alt noget bedre modstandere i Europa end i DK. Årsagen til FCKs europæiske succes de sidste 15 år, er jo netop at man har ændret sin tilgang i de europæiske kampe, og spillet noget mere defensivt, fordi at man er bevidst om, at de hold man møder simpelthen bare er bedre individuelt.

Jeg tror, at FCMs vej til europæisk succes på den lange bane, vil være at lære af dette års gruppespil - at man ikke bare kan spille på samme måde som i Superligaen, og at man er nødt til at tilpasse sig sine modstandere i europæiske kampe. Hvis FCM kan lære det, så er jeg også sikker på, at de kan bryde igennem den "europæiske koefficient mur" de kommende år.
Søpindsvinet 18:53          
Der var jo ikke bare formationen der var anderledes, det var også spillernes indsats og koncentration. Formation betyder jo ikke noget, hvis spillerne ikke er der.
Okay så 19:02          
Søpindsvinet

Så det du skriver er at man har ikke kunnet motivere sine spillere til den største turnering i verden for klubfodbold..? Okay så.
Tirsdag 19. januar