Luk

Priske: Vi skulle gerne have vænnet os til CL

| Champions League | 10 kommentarer

Infoboks

Vejle Boldklub - FC Midtjylland
Superligaen Grundspil (05/12)
Bet25 4,70 4,10 1,71
Oddset 4,90 4,10 1,67
bet365 4,75 4,00 1,65

Brian Priske håber på, at FC Midtjylland viser, at man har vænnet sig til Champions League-tempoet, når man tirsdag møder Liverpool.

FC Midtjylland debuterede i sidste uge i Champions League-gruppespillet med et 0-4-nederlag på hjemmebane til Serie A-mandskabet Atalanta.

Tirsdag venter så en endnu større opgave i form af Liverpool, og skal man have noget med fra Anfield, så skal de danske mestre gøre rigtig mange ting korrekt.

Det fortæller cheftræner Brian Priske, som håber på, at hans hold er klar til at spille i Champions League-tempo.

- Vi skal gøre rigtig mange ting rigtigt. Der er ingen tvivl om, at vi gerne skulle have vænnet os til det tempo og den intensitet, som spilles med. Man har ikke den ro i spillet, som man måske har i nogle faser af spillet i Superligaen, siger Priske og fortsætter:

- Modstanderne er bedre i Champions League, og det er de på rigtig mange parametre, så som individuel spiller skal man gøre sig klar til den opgave, og så skal vi rent defensivt være meget kompakte og arbejde stenhårdt.

Han fortæller, at FCM ikke nødvendigvis kommer med et markant anderledes udtryk end i Champions League-premieren mod Atalanta.

- Både og. Jeg var egentlig rigtig godt tilfreds med mange faser af Atalanta-kampen, og det lyder måske lidt vildt, når man tabte 0-4 og gav lige så mange chancer væk, men kigger man kampen efter i sømmene igen, så var der gode ting i det, siger han og tilføjer:

- Vi lavede bare rigtig mange fejl, som vi ikke må lave hverken i Superligaen eller Champions League. 

- Vi skal eliminere nogle af de fejl, mens vi er mere kyniske i forhold til ikke at åbne mange rum op i defensiven – og hvis vi giver rum, så skal det være på siderne.

Forskellige midtbane-konstellationer i spil

Priske fortæller, at han til Liverpool-kampen overvejer forskellige konstellationer på midtbanen. Det vigtigste er dog udtrykket, siger han.

- Vi havde succes mod Ludogorets og Young Boys med den formation, vi spillede med mod Atalanta, og så spillede vi 4-3-3 i Prag, som helt sikkert også er en mulighed mod Liverpool, siger han og fortsætter:

- I sidste ende handler det om vores udtryk og det handler om energien på dagen, og vi skal lære fra Atalanta-kampen. Når jeg har set den igen, så var vi mange gange på bolden, inden Atalanta scorede. 

- Det vil sige, vi valgte at smide bolden nogle steder, vi ikke skulle, og som vi ikke kunne gøre noget med defensivt.

- Der er ingen tvivl om, at vores organisation og defensiv bliver nøglen til succes mod Liverpool. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om, men vores mindset og udtryk skal gerne være, at vi skal så langt fra eget mål som muligt. Vi skal stresse de her spillere af den kvalitet så meget, vi nu engang kan. 

Liverpool kommer til kampen mod FC Midtjylland med en 1-0-sejr over Ajax i første runde.


Af Jonas Dalgård
Fredag 4. december
Torsdag 3. december