Luk

Prygelknabe færdige i EL efter Alkmaar-klø

| Europa League | 1 kommentar

Infoboks

FC Astana - AZ Alkmaar 0-5
Europa League Gruppe L
29' 0-1 Myron Boadu
52' 0-2 Fredrik Midtsjø
57' 0-3 Oussama Idrissi
76' 0-4 Pantelis Hatzidiakos
77' 0-5 Myron Boadu

FC Astana kommer ikke videre fra gruppespillet i Europa League, efter at kasakhstanerne torsdag tabte 5-0 til AZ Alkmaar.

Det var torsdag sidste udkald for pointløse FC Astana i Europa Leagues gruppe L, hvis de ville gøre sig forhåbninger om at slå sig videre til knockoutfasen i foråret.

Men det krævede for de kasakhstanske mestre en sejr på hjemmebane over den øjeblikkelig to'er i den hollandske Æresdivion, AZ Alkmaar, hvis de vil drømme lidt endnu.

I en kamp, hvor Alkmaar hurtigt satte sig på spil og chancer, kom hollænderne foran, da der var spillet knap en halv time.

Efter en lang fremlægning i Astanas felt, skubbede 18-årige Myron Boadu ganske enkelt en tung forsvarer væk og sparkede bolden under hjemmeholdets keeper til 1-0.

Efter pausen knækkede Astana hurtigt.

Først sparkede norske Fredrik Midtsjø 2-0 i kassen fra kanten af feltet, efter et godt løb ned gennem midten af banen.

Og inden der var spillet en time havde Oussama Idrissi sat 3-0 på tavlen efter en kontra, hvor han løb helt fri til en aflevering inde under mål.

Et kvarter før tid satte Pantelis Chatzidiakos 4-0 i kassen på et faldt spark, efter at et frispark ind i feltet ikke var blevet clearet ordentligt, og kun et par minutter senere blev det også 5-0 efter en kontra, som efterlod Myron Boadu fri i feltet til sin anden scoring i kampen.

Kampen endte 5-0 til Alkmaar, som dermed er i spidsen for gruppe L, inden Manchester United har spillet. FC Astana er med nul point uden chance for at komme videre fra gruppen. 


Af Thor Carlskov
Fredag 22. januar