Luk

PSG åbnede gruppen med sejr på Old Trafford

| Champions League | 37 kommentarer

Infoboks

Manchester United - PSG 1-3
Champions League gruppe H
6' 0-1 Neymar
32' 1-1 Marcus Rashford
69' 1-2 Marquinhos
70' 1-2 Fred
90' 1-3 Neymar

PSG vandt med 3-1 på udebane mod Manchester United i Champions League. Dermed er tre hold på ni point i Gruppe H før sidste spillerunde.

Manchester United kunne med en sejr spille sig videre i Champions League, da PSG kom på besøg på Old Trafford onsdag aften.

RB Leipzig havde vundet tidligere på aftenen, så PSG skulle have en sejr mod Manchester United, hvis de skulle have deres skæbne i egne hænder forud for den sjette og afgørende runde.

Pariserne startede kampen glimrende, da Neymar efter seks minutter gjorde det til 1-0.

Brasilianeren agerede bande for Kylian Mbappe, der førte bolden frem midt i banen, og sendte en afslutning afsted. 

Den pillede David De Gea, men Neymar havde sneget sig med i feltet, hvor han opfangede returbolden og sparkede den hårdt og sikkert i kassen i det lange hjørne. 1-0 til PSG.

PSG fortsatte den gode start. Efter tinutter kom den ekstremt offensive højre back Alessandro Florenzi frem til en god afslutning, men De Gea var på plads og fik blokeret.

Efterfølgende fik United bedre fat og resten af første halvleg var en meget lige affære.

Efter 33 minutter havde Manchester United heldet med sig.

Anthony Martial testede i første omgang Keylor Navas, der boksede bolden ud til højre. Her samlede Aaron Wan-Bissaka den op nær baglinjen og sendte den skråt tilbage til Marcus Rashford på kanten af feltet.

Den unge englænder sparkede på kassen på sin førsteberøring og inde foran målet fik Danilo Pereira rettet bolden af, så den var umulig at tage for Keylor Navas.

Flere scoringer kom der ikke i første halvleg, og derfor gik holdene til pause med 1-1.

PSG trak det længste strå

I begyndelsen af anden halvleg var United med det samme tæt på at bringe sig foran.

Et fremragende angreb i højre side endte med, at Marcus Rashford slog en flad bold på tværs til Anthony Martial, der var kanten af det lille felt satte indersiden på, men han sparkede den store chance over mål.

Efter 56 minutter blev Edinson Cavani sendt afsted i dybden, og da han begyndte at mærke presset i ryggen forsøgte han sig med et smukt lob over Navas. 

Desværre for Cavani og United ramte bolden overliggeren, og Martial fik heller ikke omsat returbolden til et mål.

PSG-forsvaret var presset i denne periode, og derfor var det også forløsende for dem, da PSG efter 63 minutter endelig kom god fremad banen.

Angrebet endte med et indlæg til Marquinhos, der svævede højt og fik dirigeret bolden mod mål, men overliggeren tog fra.

Fem minutter senere truede PSG igen United-målet, da indskiftede Backer var ude efter det lange hjørne, men De Gea prikkede med en fremragende redning bolden ud til hjørne.

På det efterfølgende hjørnespark endte bolden tilfældigt hos Marquinhos, der fik revanche for sin misbrugte hovedstødsmulighed, da han prikkede bolden i mål for næsen af De Gea. 2-1 til PSG.

United havde netop givet bolden op, da Fred fik sit andet gule kort, og så skulle gæsterne spille færdig i undertal.

Alligevel var Paul Pogba i det 79. minut tæt på at bringe United tilbage i kampen med et kongemål, da han flugtede til bolden et stykke uden for feltet, men den sneg sig tæt over overliggeren.

I Uniteds jagt på en udligning stak Kylian Mbappe to minutter før tid afsted i den modsatte ende, men hans afslutning gik tæt forbi venstre stolpe.

Minutter efter lykkedes det dog for PSG, da de endnu engang kom afsted i en omstilling, som blev startet af Neymar, der satte tre mand af og spillede modsat til Mbappe.

Den unge franskmand tog bolden med ned til feltet, hvor han fandt Rafinha, der efter et flot træk kunne lægge bolden på tværs til Neymar, der satte den i tomt mål til 3-1.

Der blev ikke scoret mere i kampen, og derfor fik pariserne en vigtig 3-1-sejr.

De tre point bringer dem op på ni point - det samme som Manchester United og RB Leipzig. Der er derfor lagt op til en vild sidste spillerunde i Gruppe H, når det skal afgøres, hvem der skal videre i Champions League.


Af Jonas Nielsen
Fredag 22. januar