Luk

PSG-chef raser stadig mod ESL: Ikke så super

| PSG | 15 kommentarer

Infoboks

PSG - Nice
Coupe de France (31/01)
Oddset 1,43 4,90 6,10
bet365 1,44 4,50 5,25
PSG

PSG's præsident Nasser Al-Khelaifi tordnede igen torsdag mod European Super League, og de klubber der ikke har opgivet turneringsformatet endnu.

Torsdag var der møde i Paris i Direktionen for de Europæiske Klubbers Forening (ECA) for at diskutere udfordringerne for klubber og supportere i den europæiske fodboldverden.

Her blev European Super League og FIFA's tanker om hyppigere VM drøftet.

PSG og ECA's præsident, Nasser Al-Khelaifi, tog imod gæsterne i Paris, og han åbnede samlingen med at tordne mod Super League nok engang, ligesom han har gjort det tidligere.

- Jeg vil ikke stoppe i lang tid med at snakke om den 18. april og en ikke så super Super League, fordi jeg kan ikke lide at insistere på eventyr og fiaskoer, sagde Al Khelaifi på mødet ifølge Marca.

Super League var en udbryderliga i Europa, som bestod af 12 europæiske topklubber, der sammen ville lave om på fodbolden i Europa.

Planerne blev dog hurtigt droppet af ni af klubberne, mens Real Madrid, Barcelona og Juventus fortsat ikke har droppet planerne endnu.

- Sammen har vi forsvaret interesserne for europæiske fodbold for alle: for spillerne, klubberne, ligaerne, landene og mest af alt, fans, sagde Al-Khelaifi videre og fortsatte.

- Men de tre rebel-klubber (Real Madrid, Barcelona og Juventus, red.) spilder energi, forvrænger narrativer og fortsætter med at råbe til himlen, går resten af os fremad og fokuserer al vores energi på at bygge en bedre fremtid for europæisk fodbold samlet som én.

- Som I ved, de ni klubber, der har ansøgt om at blive en del af vores familie, har ECA-administrationen integreret i vores strukturer igen med fornyet forpligtelse for at styrke vores forening.

- Jeg byder jer (de ni klubber, red.) velkommen til ECA-familien, sluttede PSG-bossen.

De ni andre klubber til at være med i Super League var Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham, AC Milan, Inter og Atletico Madrid.

Af mødet fremgik det desuden, at ECA er kraftigt imod forslaget om VM hvert andet år, grundet den risiko det medfører for klubber og spillere.


Af Kristoffer Lind Pedersen

15 kommentarer

Varcelona 11:59          
Det er nemt at angribe SL, når man har en sugar daddy i form af Qatar
VikingStar 12:16          
Self-washing
fussballfussball 12:20          
Set i lyset af PSG ikke har vundet CHL må man sige Nasser holder sit ord når han siger han ikke fokuserer på fiaskoer, i så fald havde han kigget lidt ind ad. Håber aldrig de vinder andet end den træningsturnering de spiller hvert år
Rettelse 12:40          
ESL havde et stort problem: Man kunne ikke rykke ned fra ligaen. Ergo er der en konkurrenceforvridende fordel til de 12 (15) klubber.

Dette lavede de hurtigt om. Nu er det meningen at der skal være en 1. division. Altså en række under ESL med op- og nedrykning. Og så begynder det hele pludselig at give mening. De vil af med UEFA og dyre agenter. De vil have lønloft. Og de vil naturligvis fortsætte i deres nationale ligaer.

Dette kan man naturligvis ikke acceptere hvis man i forvejen har en unfair konkurrenceforvridende fordel. Derfor ville PSG ikke være med i fællesskabet. Derfor trak Manchester City og Chelsea sig som de første. Og man kan naturligvis ikke lave en liga for de aller bedste klubber i verden uden at have PSG, City og Chelsea med. Ligesom man ikke kun undvære Real Madrid, FC Barcelona, Juventus, AC Milan, Manchester United og Bayern München. Det er alt eller intet.
KiksetIndspark 12:51          
Det er en skam, at vi skal høre på Nasser Al-Khelaifi omkring dette. Det klinger meget hult. Det havde været bedre med en anden repræsentant.
Chris4700 13:14          
PSG præsident: "Sammen har vi forsvaret europæisk fodbold..."

Bræk i lårtykke stråler
JesusChrist 13:21          
Svært at tage hans udtalelse seriøst, når PSG nærmest egenhændigt er med til at blæse lønninger, transfersummer og gebyrer til agenter op i astronomiske proportioner. At han samtidig har en fin post i UEFA siger det hele. Jeg håber ESL på sigt bliver til noget, så man kan komme denne dårlige udvikling til livs. Men det skal selvfølgelig ikke være en lukket liga. Iøvrigt en meget fin analyse Rettelse kommer med.
Fredag 28. januar
Torsdag 27. januar