Luk

PSG moste Dijon mod Ligue 1-nedrykning

| Ligue 1 | 3 kommentarer

Kylian Mbappe scorede to gange, da PSG sejrede med 4-0 og sendte Dijon mod nedrykning til den næstbedste franske række. Monaco vandt samtidig 2-0 og er meget tæt på at sikre sig en ny sæson i Ligue 1.

Dijon var på en særdeles modbydelig opgave, da de lørdag aften skulle forsøge at slå de franske mestre fra PSG for at bevare håbet om endnu en sæson i den bedste franske fodboldrække.

Og mestrene fra den franske hovedstad viste da heller ikke meget sympati for konkurrenternes prekære situation.

Efter blot fire minutters spil førte PSG med 2-0 efter mål af Angel Di Maria og Edinson Cavani, og derfor var håbet så godt som slukket hos Dijon-mandskabet.

Kylian Mbabbe gjorde ondt værre efter 36 minutter, da han øgede til 3-0, og minsandten om ikke den franske verdensmester også lavede målet til kampens slutresultat 4-0 efter knap en times spil.

4-0-nederlaget sender Dijon et betydeligt skridt mod Ligue 2 med en røvfuld. Dijon kan nu maksimalt nå 18. pladsen, der resulterer i playoff-kampe om nedrykning.

Caen, der netop nu indtager 18. pladsen, kan stadig overhale Amiens på sidste spilledag i næste weekend, da begge klubber tabte lørdag aften.

AS Monaco tog hjemme en vigtig sejr mod netop Amiens, og de tidligere franske mestre er nu så godt som sikret en ny sæson i Ligue 1.

Samtidig blev det i næstsidste spillerunden afgjort, at Lille slutter på andenpladsen i rækken, mens Lyon sikrede sig tredjepladsen.

Saint-Etienne sikrede sig den sidste europæiske plads ved at hjemtage fjerdepladsen, og det eneste regnskab af betydning, der mangler at gøres op i Ligue 1, er derfor kampen om 18. pladsen, der resulterer i play-off om nedrykning.

Den kamp står mellem Dijon, der har 31 point på 19. pladsen, Caen, der har 33 point på 18. pladsen, og Amiens, der har 35 point på 17. pladsen.


Af Daniel Laursen
Fredag 26. november