Luk

PSG sendte Bayern ud efter gyser i Paris

| Champions League | 81 kommentarer

Infoboks

PSG - Bayern München 0-1
Champions League Slutspil
40' 0-1 Eric Maxim Choupo-Moting

Trods et 0-1-nederlag er PSG klar til Champions League-semifinalerne på bekostning af Bayern München, der tabte på reglen om flest scorede udebanemål.

Tirsdagens returkamp mellem PSG og Bayern München havde noget at leve op til efter en forrygende 3-2-sejr til PSG i første opgør i Tyskland, men også på Parc des Princes blev det ganske seværdigt.

Begge hold havde optræk til farlige situationer i kampens indledning, og efter ni minutter faldt den første rigtig store mulighed, da Neymar var lige ved at udnytte et koks i Bayerns defensiv. Brasilianeren var dog ikke opmærksom nok i situationen, så gæsterne slap med skrækken.

Herefter forsøgte Bayern München at gribe taktstokken, mens PSG helt tydeligt satsede på hurtige omstillinger via Kylian Mbappe og Neymar, der begge strålede.

Midtvejs i første halvleg var Bayern i to omgange nærgående, men både Leroy Sané og Joshua Kimmich sparkede forbi stolpen.

Neymar på træværket to gange og Bayern-kasse

Momenter senere var PSG endnu tættere på, da Mbappé fandt en helt fri Neymar, som dog måtte se sit forsøg reddet af Manuel Neuer, der kom godt ud.

Neymar var en evig kilde til uro for Bayern Münchens forsvar, og i det 37. minut var han uhyre tæt på, men måtte se sin afslutning stryge på overliggeren efter et par fantastisk detaljer.

Blot to minutter senere fik PSG et kedeligt deja-vu, da Neymar afsluttede en hurtig omstilling på stolpen, og minuttet efter blev frustrationerne endnu større hos værterne.

Her var Eric Maxim Choupo-Moting nemlig først over en returbold fra Keylor Navas, og så stangede han Bayern München på 1-0 stik mod spil og chancer.

Bayern var lige ved at gå til pause med den påkrævede tomålsføring, men David Alabas hug blev reddet af en vågen Navas i PSG-målet.

Derfor var stillingen 1-0 til Bayern München ved pausen, og tyskerne manglede således fortsat et mål for at gå videre til semifinalen.

Nervepirrende afslutning

Hansi Flicks tropper kom stærkt ud til anden halvleg og spillede sig hurtigt til en stor dobbeltchance, som dog ikke blev udnyttet.

En håndfuld minutter senere var PSG ekstremt tæt på i den anden ende, hvor Neymar næsten nåede frem til Angel Di Marias tværpasning, men heldet var med gæsterne.

Bayern kom efterfølgende til et par fine muligheder, men både Thomas Müller og Choupo-Moting manglede det sidste.

12 minutter før tid gik der et kortvarigt chok igennem den tyske lejr, da Kylian Mbappé bankede bolden højt i nettet efter at være blevet spillet alene igennem, men franskmanden blev vinket offside, så målet fik ikke lov at stå.

Leroy Sané skabte en stor mulighed med en fremragende skudfinte syv minutter før tid, hvor tyskeren dog afsluttede forbi mål.

Bayern München dominerede til sidst, men overtaget gav aldrig pote for Hansi Flicks mandskab, der således må opgive drømmen om at genvinde Champions League-titlen, fordi PSG er videre på reglen om udebanemål efter 3-3 samlet.

PSG og Chelsea er således de første to semifinalister, inden de sidste to findes onsdag.


Af Martin Schmidt
Mandag 17. maj
Søndag 16. maj