Luk

PSG skrev historie med ny titel

| Ligue 1 | 10 kommentarer

Infoboks

Auxerre - PSG 0-1
Coupe de France
65' 0-1 Edinson Cavani

Auxerre holdt længe stand mod Paris Saint-Germain, men i anden halvleg lykkedes det PSG at hive en 1-0-sejr hjem i pokalfinalen og sikre alle tre titler som det første hold i Frankrig.

PSG havde her til aften mulighed for at sikre sæsonens tredje titel i Frankrig som det første hold i historien. Først blev ligacuppen vundet, dernæst Ligue 1, og lørdag kunne holdet også fejre pokaltitlen, hvis de formåede at besejre Auxerre.

Auxerre gjorde i begyndelsen livet surt for PSG, der kæmpede for at finde fodfæste i kampen. Langsomt spillede de franske mestre dog ind i opgøret, og det førte til et par store tilbud.

Først var Edinson Cavani tæt på med et hovedstød på Lucas Mouras indlæg, og efterfølgende var Zlatan Ibrahimovic lige ved nette af flere omgange.

Thiago Motta var dog tættest på i første halvleg, da hans afslutning tog stolpen, og derfor stod det 0-0 ved pausen.

I anden halvleg kom forløsningen for PSG. Gregory van der Wiel slog et indlæg ind omkring det lille felt, og med et kraftfuldt hovedstød bragte Cavani PSG på 1-0.

Auxerre formåede ikke at svare igen på scoringen, som dermed blev kampens eneste. Med 1-0-sejren henter PSG derfor sæsonens tredje titel og sætter dermed en ny standard for fransk fodbold.


Af Adam Egholm Madsen

10 kommentarer

Cruzan 23:14          
De har så også tangeret Lyon´s mesterskabsstime fra 2004/2005 til 2006/2007 omend Lyon var ekstra overbevisende i den periode, og hvis nogen skulle sige at PGS er den franske liga overlegen, så husk blot på at de kun har vundet de sidste 3 mesterskabet med en pointforkskel på henholdsvis +12/+9/+8 (blev # 2 inden da blot 3 point under) til sammenligning med Lyon´s mesterskabspointforskel på henholdsvis +12/+15/+17...!!
Maximillian Syfax 23:34          
Lyon vandt altså 7 i træk... fra 2001 til 2008
Zenin 23:36          
Ja, og de første 3 år var de i hvert fald ikke suveræne. De vandt med henholdsvis 2, 1 og 3 point ned til 2 pladsen.

Det er svært at se at nogle røre PSG de næste mange år, hvis Qatar bliver ved med at smide penge efter dem.
*Rolver* 23:37          
Vil da også mene at man sagtens kan argumentere for at Lyon var den franske liga overlegen i de år? Det var nærmest kedeligt at følge den franske liga på det tidspunkt, da man vidste hvem der ville vinde det hele på forhånd.
MetroDk 23:42          
husk nu Lyon ikke har gjort som PSG spændere millarder af penge lyon bruger de penge de har til rådighed PSG ødelægger fodbold med købe millarder af sheiks penge og de vinder ikke CL med legetøjs køb
Cruzan 23:58          
@ Maximillian Syfax

Vandt Nantes ikke mesterskabet i 2001 - ellers er vi enige, men henviste også til de årstal de vandt ligaen stort (edit: ikke at de kun vandt de 3 år).
Drejer82 07:44          
PSG var dog godt presset, først af Marseille, så af Lyon, så tror ikke på de bliver urørlige de næste mange år frem.
Fredag 28. januar