Luk

Qatar snupper finaleplads i Asian Cup

| Asian Cup | 2 kommentarer
Qatar snupper finaleplads i Asian Cup
Foto: Getty Images

Infoboks

Qatar - Forenede Arabiske Emirater 4-0
Asian Cup semifinaler
22' 1-0 Boualem Khoukhi
37' 2-0 Almoez Ali
80' 3-0 Hassan Al Haidos
90' 3-0 Ismail Ahmed
90' 4-0 Hamid Ismail

Med to mål i hver halvleg sikrede Qatar sig den sidste finaleplads i Asian Cup, da de slog Forenede Arabiske Emirater med 4-0 i tirsdagens semifinale.

Japan spillede sig mandag til den ene finaleplads i Asian Cup, og tirsdag skulle Qatar og Forenede Arabiske Emirater så afgøre, hvem der skulle løbe med den sidste finaleplads.

Hidtil var det lykkedes Qatar at holde buret rent i alle kampe, mens FAE i kvartfinalen overraskede ved at slå Australien ud.

Fra kampens start var det Qatar, der så bedst ud og efter 20 minutter bragte Boualem Khoukhi sit hold på finalekurs med sin 1-0-scoring, hvor FAE's målmand Bilal Saeed, så mere end tvivlsom ud. 

Efter føringsmålet fortsatte Qatar med at presse på, og det lykkedes Ali Almoez at bringe sit land på 2-0 fem minutter inden pausen.

I anden halvleg fortsatte Qatar med at være spilstyrende, men måtte denne gang 35 minutter ind i halvlegen, inden Hasan Al Haydos fik lukket kampen definitivt til 3-0.

Kort efter så FAE's Ismail Ahmed rødt for en albue efter en VAR-kendelse.

En mand i overtal kunne Qatar til slut øge til slutresultatet 4-0 ved Hamid Ismaeil og kan dermed gøre sig klar til finalen i Asian Cup, hvor Japan venter.


Af Jonas Dalgård
Torsdag 4. juni