Luk

Ramt Slavia-chef: Dommeren stolede på VAR

| Champions League | 21 kommentarer

Slavia Prag-træner Jindrich Trposovsky beretter om en særdeles medtaget spillertrup efter onsdagens Champions League-exit, hvor han heller ikke var helt tilfreds med kampens dommer.

FC Midtjylland gik onsdag aften videre til Champions Leagues gruppespil på bekostning af Slavia Prag.

Det exit fik Slavia Prag-truppen ned med nakken, fortæller træner Jindrich Trposovsky, der også sendte en tanke til Ibrahim Traore, som var spilleren, der sendte en clearing tilbage i Slavia-feltet lige inden straffesparket til FCM.

- Vi har været med de her spillere i fem år, og jeg har aldrig set dem sådan her før. Selvfølgelig, ved Ibra (Ibrahim Traore, red.), at han begik en fejl, og han er ekstremt ked af det, det var uheldigt, siger cheftræneren til klubbens hjemmeside og fortsætter om dommerens beslutning om at dømme omspark, efter FCM havde brændt sit første forsøg efter godt 80 minutter:

- Jeg spurgte dommeren, om det ikke ville være bedre at se video i sådan en situation. Han sagde, det var op til VAR og han stolede på VAR. Jeg sagde, at vi forbereder på sådan en kamp i 14 dage, og det var ekstremt vigtigt, at han så den.

- Men han sagde nej, han havde en videodommer.

- Drengene løber 13 kilometer, og han kan ikke engang se video i sådan en situation. Desuden, hvis vi dissekerer på den måde, så forstår jeg ikke, at der ikke blev dømt straffe til os for, da Kuchtic blev holdt i den anden ende. Det var ikke en stor forseelse, men i konteksten skulle den være fløjtet.

Kampen endte 4-1 til FC Midtjylland.


Af Jonas Dalgård

21 kommentarer

ildslukker 07:29          
Trippesovsesky har jo ret i hvad han siger. Hvis der skal dømmes for selv de mindste forseelser med VAR, så skal alle de små forseelser i feltet dømmes.

Det er forståeligt hvis Slavia føler sig bortdømt. Der var også et par frispark der gik den forkerte vej.
Vian 07:34          
Ja, Slavia Prag blev røvrendt - synd for de sympatiske spillere..,,
Bruger1711823 07:37          
Godt dømt. Danmark ville være blevet røvrendt hvis dommeren ikke have nosser til korrekt at dømme omspark efter målmandens forseelse.
Acheron 3 07:50          
Dommeren fulgte reglerne så på den led er der intet at komme efter. Er der et problem er det snarere, at de fleste dommere ser igennem fingre med sådanne forseelser.

Så nej, tjekkerne blev ikke bortdømt.
CAS1977 07:59          
Var den blevet dømt i den anden ende til SPs fordel, ville folk herinde gå amok...
umseslad 07:59          
I forhold til reglerne er omsparket helt i orden. Men i forhold til rent faktisk fodbold, så er det noget nær umuligt som målmand ikke at positionere sig før sparket tages. De regler går simpelthen imod menneskelig natur.
Lifetec 08:07          
For mig er de nye regler og brugen af VAR et kæmpe problem for fodbolden!
Det er superfedt marginalerne endelig gik med et dansk hold i Europa, og jeg tror på tesen om, at heldet følger dem der opsøger det. Men når det så er sagt, så ville jeg langt hellere have, at der bliver dømt straffespark til Kaba i første halvleg da en Slavia-spiller går i ryggen på ham uden mulighed for at spille bolden, end endnu en tilfældig "hands". Forsvarsspilleren gør det tydeligvis ikke med vilje, så jeg synes det er håbløst, at fordelingen af over 200 millioner kr. skal ske ud fra sådan en situation. Lige så håbløst er det, at der dømmes omspark. Hvordan kan det være clear and obvious, når en dommer og en linjedommer ikke ser den i første omgang? De står to personer og skal kun holde øje med en simpel standardsituation. Derudover løber der spillere i feltet inden der er sparket. Hvorfor får det ikke konsekvenser?
Jeg synes fodbolden udvikler sig i en retning jeg ikke bryder mig om, og jeg håber snart de rette mennesker vågner op, og får ændret på fodboldreglerne, så de igen giver bare lidt mening!
Ærgerligt at det skal tage fokus fra en fantastisk præstation af FCM. På trods af ovenstående skal der ikke være tvivl om, at det glæder mig enormt meget at FCM endelig slog døren ind til CHL.
Mandag 30. november
Søndag 29. november