Luk

Randers-chef: Kæmper for fælles beslutning

| 3F Superliga | 18 kommentarer

Alle klubber bør inddrages i beslutningen omkring afvikling af Superligaen, for én turneringsansvarlig skal ikke bestemme det alene, mener Randers' sportsdirektør Søren Pedersen.

10 danske klubber har torsdag sendt et brev til Divisionsforeningen med et ønske om at blive hørt, hvis sæsonen ikke bliver genoptaget.

Klubberne stiller sig kritiske over for at fastfryse den nuværende stilling, ligesom de ikke ønsker at én person i Divisionsforeningen skal træffe så stor en beslutning uden om klubberne.

Randers FC er én af de 10 klubber bag brevet, og sportsdirektør Søren Pedersen uddyber over for bold.dk bevæggrunden for, at kronjyderne er med i brevet.

- Hvis der sker så store ændringer, som der potentielt kan komme til, er det vigtigt for os, at klubberne bliver hørt, og at det ikke bare er en turneringsansvarlig, der skal træffe beslutningen alene, siger Søren Pedersen til bold.dk.

- Det er dét, vi kæmper for, ligesom vi vil gå rigtig langt for, at vi kommer til at spille de resterende kampe.

- Det er rigtig vigtigt for os som klub, både på grund af tv-pengene, men også fordi vi har forpligtelser over for fans, sponsorer og så videre.

For Randers er det vigtigste, at beslutningen bliver truffet demokratisk, fastslår Søren Pedersen.

- Der har været en masse forslag ude, eksempelvis at der er ikke var nedrykkere i år og at der ville være 15 hold i næste sæson.

- Det er vigtigt for mig at slå fast, at det ikke er det, vi kæmper for; det er selve beslutningen, som vi gerne vil have alle klubber inddraget i.

- Vi er ikke ude på at skulle lave strukturen om på nogen som helst måde, hvis det kom dertil, siger Søren Pedersen.

Håber at spille alle kampene
Randers' sportsdirektør håber, at resten af sæsonen bliver spillet, også selvom det giver en pakket kalender for klubberne.

- Vi håber selvfølgelig på, at sæsonen bliver færdigafviklet på den mest sportslige måde, og det er jo ved at spille kampene på banen.

- Kampprogrammet bliver nok mere komprimeret, end det ellers ville være, men det må klubberne leve med hver især. Jeg tror, at det er vigtigt for alle klubber, at vi får afviklet sæsonen så sportsligt fair som overhovedet muligt.

Også hvis det betyder, at vi skal hen i juli for at afvikle kampene?

- Ja, hellere det, end at vi ikke spiller kampene.

Søren Pedersen roser derudover Divisionsforeningen, der ifølge sportsdirektøren tackler den specielle situation i dansk fodbold rigtig godt.

- Divisionsforeningen gør det rigtig godt. De har fingeren på pulsen hele tiden og er gode til at informere løbende.

- Det er en voldsom situation, vi er ude i, som alle skal forsøge at navigere i, og det bliver tacklet rigtig fint fra Divisionsforeningens side af, siger Søren Pedersen.

Foruden Randers er de klubber, der har underskrevet brevet, Hobro, Esbjerg, Næstved, FC Roskilde, Holbæk, Skovshoved, Vejgaard, Slagelse og Ringkøbing.


Af Sara Margren

18 kommentarer

Lundkvist 20:51          
Flet næbet Randers og Søren Petersen.
Og lev i usikkerheden, som resten af samfundet gør lige nu. Og med meget voldsommere konsekvenser end at Randers opnår en slutspilsplads eller lige lander udenfor.... Herregud det er jo ikke nedrykning i Randers.....
Marjownski 20:55          
Hvad er det helt præcis du hidser dig sådan op over Lundkvist?
Der er da intet kontroversielt eller usympatisk i det manden siger?
Lundkvist 21:06          
Jeg synes lige præcis Randers er lidt mærkelig at finde på den liste af klubber. Er det et spørgsmål om få hundrede tusinde, hvis de ender på 7. pladsen fremfor en lidt højere placering. Og så er hele processen lige pt. til at der er større problemer for samfundet end en midterklub skal sikre sig lidt ekstra mønt. Det har langt større konsekvenser for de to nedrykkere, der er på denne liste.
MEN kæft jeg ville ønske at alle tre klubber lyttede lidt til Kent Nielsen: "Tiden er ikke lige til at diskutere den slags pt."
BJM 21:14          
Men det handler jo ikke om placeringer eller hvem der rykker ned? Det handler om hvem der skal tage beslutningen, når det en gang bliver aktuelt. Det er vel ok at åbne for den diskussion nu? Kan slet ikke se at det er noget at hidse sig op over.
FarligeF 21:23          
Har ellers normalt sympati for Hobro og det der er opbygget for få midler. Ufatteligt at man ikke opfanger signalet fra Silkeborgs direktør. Hvad Randers os Esbjerg laver på sådan en liste med sekunda klubber er endnu mere uforståeligt. Stol dog på at den mest fair beslutning bliver truffet, hvis det kommer dertil.
Marjownski 21:23          
Som BJM siger, så handler det jo netop ikke om en placering fra eller til, men hele princippet i, at Randers synes, at løsningen i tilfælde af en aflysning skal findes på baggrund af et flertal hos klubberne og ikke kun én mand.

Ser intet problem i, at den diskussion bliver åbnet nu. Selvfølgelig er der ting, der er meget værre lige nu, men derfor kan der da sagtens tages stilling til den slags.

Der er i hvert fald ingen grund til at hidse sig sådan op.
Lundkvist 21:32          
Der er ingen, der hidser sig op. Undres blot over at tv-penge bringes som det første argument, hvorfor Randers er med på listen. Det er jo en ansvarlig ledelse der sidder i divisionsforeningen, og som tager højde for alt i situationen. Jeg tror ikke de har brug for underskriftsindsamlinger...
Fredag 3. april