Luk

Randers-comeback efter vild anden halvleg

| 3F Superliga | 24 kommentarer

Infoboks

OB - Randers FC 1-2
Superligaen Grundspil
18' 1-0 Mads Frøkjær-Jensen
32' 1-0 Vito Hammershøy-Mistrati
56' 1-1 Stephen Odey
83' 1-2 Vito Hammershøy-Mistrati

Randers FC spillede en god anden halvleg, da kronjyderne kom tilbage efter at have været nede med 0-1 mod OB. Odey og Mistrati sørgede således for en 2-1-sejr.

Det var med flere ændringer i startopstillingerne, da OB og Randers FC tørnede sammen søndag eftermiddag på Fyn.

Hjemmeholdet gik på banen til god stemning fra lægterne, der i sidste runde kunne se sit hold sejre med 6-0 over Vejle Boldklub. Her var Jørgen Skjelvik tilbage i startopstillingen for cheftræner Andreas Alm, mens Moses Opondo afløste karantæneramte Emmanuel Sabbi.

De kronjyske gæster måtte fortsat klare sig uden anfører Erik Marxen, der var på bænken, mens Bjorn Kopplin, Simon Tibbling og Frederik Lauenborg ikke var med i startopstillingen i forhold til sidst, hvor man spillede uafgjort med Brøndby.

I stedet var Tosin Kehinde, Oliver Bundgaard og Jakob Ankersen valgt fra start af cheftræner Thomas Thomasberg.

OB indledte kampen med en sikker boldomgang. Kuglen blev trillet frem og tilbage og fra side til side.

Skader fra start

Alligevel stod begge hold noteret for chancer i løbet af de første fem minutter. Moses Opondo kom til en mulighed på kanten feltet, men hans tværaflevering blev blokeret.

I det 11. minut fik Randers-forsvarer Simon Graves behandling på banen ovenpå et OB–frispark. Stopperen havde slået sit hoved, mens Erik Marxen varmede intensivt op på sidelinjen. Godt nok måtte Graves forlade grønsværen for at få hovedet bundet ind i bandage, men så var han også klar til at gå i kamp igen.

Efter en rolig periode i kampen satte OB et flot opbygningsspil sammen. Det endte i et indlæg fra venstresiden, hvor Aron Elís Thrandarson sendte den mod bagerste stang, og her kunne en helt Mads Frøkjær heade den sikkert ind mellem benene på Patrik Carlgren.

Føringen til hjemmeholdet satte gang i et godt spilovertag. Imens måtte Randers tage konsekvensen af Graves' hovedskade, da Thomasberg tog ham ud af kampen og erstattede ham med Erik Marxen. 

Kort forinden havde kronjyderne dog en gylden mulighed for at bringe balance i regnskabet, da Bashkim Kadrii havde hånd på bolden i eget felt. 

Det resulterede korrekt i et straffespark, men OB's unge keeper Hans Christian Bernat reddede forsøget med låret og afviste dermed Vito Hammershøy-Mistratis afslutning. 

Kort før pausen var Randers uheldig med det, der lignede en ny hovedskade. Denne gang til unge Tobias Klysner efter et sammenstød med Alexander Juel Andersen. Heldigvis for gæsterne kom han på benene igen og gik til pause bagud 0-1 sammen med resten af sit hold.

Randers kom tilbage

Anden halvleg var ikke en skøn affære. Spillet bestod primært af nærkampe og dueller, og der gik 10 minutter, før der blev sendt en afslutning afsted. Men det var også en effektiv en af slagsen.

Randers' varme angriber Stephen Odey udnyttede en stor fejl i OB-defensiven, og så kunne han nemt oversprinte Juel Andersen, hvorefter han med et træk strøg udenom Bernat og satte den i kassen til 1-1. 

I pausen havde Thomasberg sat Nicolai Brock-Madsen og Björn Kopplin på banen, der erstattede Oliver Bundgaard Kristensen og Tobias Klysner i Randers-opstillingen.

Efter 62 minutter kom Troels Kløve på banen for OB, da han byttede med Moses Opondo.

Kort efter fik Tosin Kehinde en god mulighed, da han lynhurtigt vendte i OB-feltet og sendte et skud afsted mod det lange hjørne, men Bernat viste igen, at han var i gang med at stå en god kamp for hjemmeholdet.

Herefter bølgede det virkelig frem og tilbage. Både Jens Jakob Thomasen og Mads Frøkjær var tæt på at bringe OB foran, og Randers bed også fra sig. 

Det var to mandskaber, der jagtede de tre point og ikke stillede sig tilfreds med den potentielle pointdeling.

Det var en indstilling, der betalte sig for Randers efter 83 minutter, da Vito Hammershøy-Mistrati headede gæsterne på sejrskurs og fik oprejsning fra sit brændte straffespark.

Det var Tosin Kehinde, der efter nogle fikse ting på højrekanten, sendte et præcist indlæg ind i panden af sin holdkammerat. 2-1 til Randers.

Det blev resultatet, og dermed fik Randers tilkæmpet sig vigtige point i top seks-ræset. Kronjyderne indtager nu en fjerdeplads med samme pointantal som AaB.

På sjettepladsen finder vi OB, der kan blive overhalet af Brøndby senere søndag, hvis de blågule vinder over Vejle.


Af Rasmus Glud
Mandag 6. december
Søndag 5. december