Luk

Randers drømmer videre efter forløsende sejr

| Conference League | 27 kommentarer

Infoboks

Randers FC - CFR Cluj 2-1
Europa Conference League Gruppe D
68' 1-0 Alhaji Kamara
72' 1-1 Ciprian Ioan Deac
76' 2-1 Simon Piesinger

Randers fik den første sejr i Europa Conference League og strøg på gruppens andenplads, da Simon Piesingers frispark sikrede en 2-1-sejr over Cluj.

Randers har hverken tabt eller vundet i Europa Conference League, hvor uafgjort i alle fire kampe hidtil rakte til en fjerdeplads i gruppe D inden dagens hjemmekamp mod Cluj.

Målkanonen Stephen Odey var i karantæne, efter han trak rødt i seneste kamp mod Jablonec, så purunge Filip Bundgaard gjorde Marvin Egho selskab i forreste geled til aftenens kamp på Cepheus Park.

Allerede i første minut rørte 17-årige Bundgaard på sig. Han kom til en hurtig mulighed, som den rumænske veteran Cristian Balgradean tog sig af i Cluj.målet.

Straks efter var det Cluj, som var tæt på i den modsatte ende. Et afrettet indlæg blev særdeles nærgående og strejfede overliggeren i en begivenhedsrig åbning på løjerne i Randers.

Det tog dog ikke Randers lang tid at gribe dirigentstokken, og herfra var der næsten kun et hold på banen i første halvleg. De spillede i lyseblåt.

Egho snublede i bolden, netop som han var ved at slippe fri et par gange, og også Bundgaard var en trussel mod Cluj-forsvaret i perioder.

Ofte var de gode Randers-initiativer sat op af Jakob Ankersen, som efter 35 minutter selv tog en tur i afslutterens rolle. Hans hug blev dirigeret til hjørnespark af Balgradean.

Det hjørnespark blev giftigt, da Marvin Egho snittede bolden mod netmaskerne, men på stregen stod en Cluj-forsvarer i vejen, så gæsterne slap for at komme bagud på et hængende hår.

Trods et stort Randers-overtag gik de to hold til pause med stillingen. Et resultat ingen af dem kunne bruge til det helt store.

Kronjyderne satte Tosin Kehinde på banen i stedet for Bundgaard fra anden halvlegs start, og billedet tegnede til at blive det samme som før pausen med Randers på bolden.

Simon Tibbling kom efter nogle minutter helt fri i feltets højre side, men svenskeren overplacerede sit forsøg, som endte i sidenettet.

Cluj bød ikke ind med ret meget efter pausen, hvor Patrik Carlgren ikke fik meget slid på handskerne. Efter ti minutter måtte han dog i aktion på et drilsk frisparksindlæg, som Carlgren boksede væk ved stolpen, som han kolliderede med. Efter et minuts tid i græsset kom målmanden på benene igen.

Randers manglede ofte den sidste snert af skarphed i feltet, så midtvejs i anden halvleg satte Thomas Thomasberg sine to offensive esser på bænken i aktion.

Vito Hammershøy-Mistrati og Alhaji Kamara blev skiftet ind, og den beslutning gav lynhurtigt bonus. To minutter senere stod Kamara klar i feltet, da Camoras kluntede berøring gav ham chancen. Den udnyttede Kamara til fulde og sendte Randers på 1-0.

Desværre for danskerne blev den festlige stemning hurtigt ødelagt. På kampens næste angreb fik Randers-forsvaret ikke samlet Ciprian Deac op i feltet, og det kostede en udligning, da Cluj-angriberen headede bolden ind helt ude ved det ene opstander.

1-1 fik dog heller ikke lov at stå i mange minutter. Det sørgede Simon Piesinger for, da Randers fik frispark midt for mål. Østrigeren sendte bolden ind ved nærmeste stolpe bag en sprællende rumænsk målmand, som kom for sent ned til sparket. Dermed var det pludselig 2-1 til Randers med det tredje mål på otte minutter.

Kort efter burde Kehinde have slået sejren fast, men kantspilleren brændte en kæmpe mulighed for at øge til 3-1 ved at mistime sin afslutning på Mikkel Kallesøes indlæg.

Randers så ud til at være i kontrol i det sidste kvarter, men kort før tid gik der alligevel et sug igennem publikum. Gæsternes Costache kom til frit skud i feltet, men sidenettet tog fra.

Randers holdt hele vejen hjem, og da Jablonec samtidig spillede 1-1 med AZ Alkmaar, er Randers ny nummer to i gruppen inden sidste kamp mod AZ. De er et point foran Jablonec.
 


Af Casper Baunsgaard
Søndag 5. december
Lørdag 4. december
BIF og FCM i pokalbrag - fede PL-kampe
06:32
AaB-boss: Ingen beslutning om kants udløb
06:30
Egyptisk tragedie: Træner døde under jubel
06:25
Brandt på røg på hospitalet: Har det godt
06:22
Bellingham insinuerer matchfixing fra dommer
06:21
BIF og FCM i pokalbrag - fede PL-kampe
06:00
Lionel Messi har vundet Ballon d´Or
05:28
Lionel Messi har vundet Ballon d´Or
05:17
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
04:32
Real flyver videre: Jovic slog til i Baskerlandet
04:20
F.C. Internazionale - Campione D´Italia
03:52
Saint-boss bebrejder egen keeper for sent mål
03:43
LIVERPOOL F.C. | 0-5
03:31
Brighton narrede Southampton i det 98. minut
03:29
Bellingham insinuerer matchfixing fra dommer
03:18
Bellingham insinuerer matchfixing fra dommer
02:39
UEFA straffer otte klubber for FFP-brud
02:32
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
02:08
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
02:06
Første sejr i PL: Newcastle lever i bunden
02:01
Wijnaldum sikrede PSG point i sidste minut
01:53
Benzema humper ud af topkamp med smerter
01:42
Thrane sikrede færøsk pokaltitel fra pletten
01:40
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
01:34
Saint-boss bebrejder egen keeper for sent mål
01:33