Luk

Randers-duo: Havde været anderledes på græs

| 3F Superliga | 8 kommentarer
Randers-duo: Havde været anderledes på græs
Foto: Getty Images

Infoboks

Randers FC - Esbjerg fB
Superligaen Grundspil (15/12)
bet365 1,75 3,75 4,75
NordicBet 1,78 4,00 4,30
Oddset 1,77 3,75 4,60
YouBet 1,77 3,95 4,30

Mikkel Kallesøe og Simon Piesinger peger på kunstgræsset som en del af forklaringen på FC Nordsjællands overbevisende sejr mod Randers.

Randers leverede en sløj og usammenhængende præstation på Right to Dream Park fredag aften, og det afspejlede resultatet også.

Et velspillende FC Nordsjælland-mandskab sejrede med 3-0, og det kalder Randers-lejren fuldt fortjent.

- Det var ikke nogen god præstation af os, men det var en svær kamp, for FCN har rigtig gode og hurtige spillere på kunstgræsset. De bevæger sig godt og flytter bolden hurtigt.

- Vi havde ikke mange chancer, så resultatet var fuldt fortjent, siger Simon Piesinger til bold.dk og suppleres af Mikkel Kallesøe.

- Det var en svær kamp, hvor vi kom til at løbe meget efter bolden. Vi var overhovedet ikke farlige i den anden ende, så det var en meget fortjent sejr til FC Nordsjælland.

- Vi skal være mere kompakt, og så skal vi være aggressive, når vi står kompakt. Det er en svær ting i fodbold, og det ramte vi ikke mod FCN, siger Kallesøe til bold.dk.

Kunstgræsset var en faktor

FCN har det med at få markant færre point på udebane end hjemme på kunstgræsset i Farum, og underlaget spillede en stor rolle fredag, mener de gæstende kronjyder.

- Hvis det havde været på en græsplæne, tror jeg, det ville være anderledes. Det er deres hjemmebane, som de kan træne på hver dag og er vant til, og de er utroligt dygtige her, siger Kallesøe, der bakkes op af Piesinger:

- Det er let at sige, at man skal på kroppen af dem, men det er ikke altid så let på banen. De er gode på deres hjemmebane, og det var en helt anderledes kamp, end da vi spillede på vores hjemmebane.

- Det er ikke kun på grund af kunstgræsset, men det gør en stor forskel, siger den østrigske forsvarsspiller.

Det omvendte opgør i Randers endte med en 3-1-sejr til kronjyderne tidligere på sæsonen.

FCN har i denne sæson hentet 17 point i otte hjemmekampe og blot syv i ni udekampe.


Af Martin Schmidt

8 kommentarer

af2420 11:58          
Ja så havde i måske kun tabt 3-1.. Nu er de plastikbaner der bare, så træn der efter.. Der findes vel kunstgræs baner i Randers omegn. :)
Skrok65 12:04          
Den smule RFC har trænet på det sidste har været på kunststof , at man virker tung i røven og uengageret har intet med underlag at gøre, med den attitude får RFC max 3 point inden nytår
JG-FCN 12:11          
Skal de mon have en tudekiks?
cf srednar 12:19          
Man må jo bare acceptere, at FCN har den fordel.
Enhver som har prøvet begge dele, ved jo også hvor forskelligt det er.
Og det er altså ikke nok, at kunne træne få dage op til kampen.
Men vi har det som alle andre svært især derovre og sådan er det bare.
Kunne være fint, hvis alle superliga klubber havde råd til det og fik anlagt hybrid.
Kan sagtens forstå, at FCN og Silkeborg får lagt kunstgræs, da det er væsentligt billigere at vedligeholde, og de sparede penge kan så bruges andre steder.
Bastero 14:12          
Randers blev spillet af klædet og slap heldigt med kun at tabe 3-0. Længere er den vel ikke!
cf srednar 15:30          
Nej, det er den sådan set ikke.
RFC-Kronjylland 17:08          
Altså, det med at FCN har en fordel med kunstgræs på sin hjemmebane er jo helt rigtigt. Men FCN evner også bare også at gøre den fordel endnu større ved at have anlagt en spillestil med spillertyper, der passer perfekt til underlaget. Havde AC Horsens (ikke for at forklejne dem og deres måde at spille på, bare for at komme med en diametral modsætning) haft kunstgræs med deres sædvanlige spillestil, så ville fordelen næppe være nær så udtalt for dem.
Fredag 13. december
Torsdag 12. december