Luk

Randers er førstevælger: Har ikke besluttet os

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Infoboks

Randers vælger sin nedrykningspulje først, men beslutningen er ikke taget endnu, selv om pulje 2 med sikkerhed har det største hul til nedrykningsstregen. 

Randers FC tabte mandag 0-1 til Hobro, og dermed forduftede holdets muligheder for at komme med i mesterskabsspillet. 

Det konkluderede cheftræner Thomas Thomasberg umiddelbart efter skuffelsen mod Hobro, og han er med nogle dages afstand ikke kommet på andre tanker, selv om der stadig er en teoretisk mulighed. 

Hvis AaB taber hjemme mod AGF, og Randers ude slår FC København og samtidigt henter syv mål på AaB, sniger kronjyderne sig nemlig op på sjettepladsen. 

- Et drømmescenarie vil være, at vi vinder med et par mål i Parken, men så skal AaB stadig tabe med fem mål. Det er urealistisk. Så nej, vi tager til Parken for at lave en overraskelse, og så ender vi som nummer syv alligevel, siger Thomasberg til bold.dk. 

Vælger pulje først på søndag

Når søndagens syv kampe er færdigspillede lidt i 19.00, skal Thomasberg og Randers som nummer syv i grundspillet som de første vælge sin pulje i nedrykningsspillet. 

Pulje 1 med nummer 11 og 14 eller pulje 2 med nummer 12 og 13. Læs mere her

Uanset søndagens resultater vil der være flest point ned til tredjepladsen og dermed playoff-kampe om overlevelse i pulje 2, men Randers har ikke endegyldigt bestemt sig for pulje 1 endnu. 

- Pointafstanden er den første og bedste målstok for, hvad vi vælger, men det kan jo også blive tættere, end det er nu, og så må vi se på, hvad vi gør. Der kan opstå et scenarie, hvor der kun er et points forskel på de to tredjepladser. 

- Og så må vi kigge på sammensætningen af de to puljer, og hvordan vi tror, de kommer til at se ud. De tanker har vi leget med allerede. Umiddelbart tager vi den pulje, hvor der flest point ned til stregen. Det vil selvfølgelig være mest nærliggende. Men vi har ikke taget beslutningen endnu, siger Thomasberg. 

Afstand til fjerdepladsen spiller også ind

SønderjyskE er nummer tre i pulje 1 og kan have mellem 26-29 point, og Hobro er nummer tre i pulje 2 og kan have mellem 22-25 point, men der er også andre overvejelser påpeger Thomasberg. 

- Det kan for eksempel være, hvor langt der er til fjerdepladsen. Vi tror selvfølgelig på, at vi er så langt foran, at det ikke kommer i spil uanset hvad. Men man skal ikke tro, at man er reddet, før man er det matematisk, når man er en del af de her nedrykningspuljer. 

- Jeg mindes stadig, at min gode ven Erik Rasmussen som AGF-træner engang sagde, at det ikke kunne lade sig gøre for dem at rykke ned, siger Randers-træneren og tilføjer: 

- Vi kan jo komme ud i en situation, hvor der 'kun' er 10 point ned til fjerdepladsen. Det er stadig mange point, men trods alt noget andet end 16 point, der også er en mulighed. 

Randers vælger sin pulje live på tv efter kampene på søndag. Herefter vælger ottendepladsen sin pulje, og niendepladsen kommer i spil, hvis syvende- og ottendepladsen ikke har valgt samme pulje.

Støt Randers FC og støt vores sponsorer.


Af Mikael Blond
Søndag 5. juli