Luk

Randers-trup kan ende uden træningskrav

| 3F Superliga | 3 kommentarer

Randers FC overvejer at sende sine spillere helt hjem, hvilket vil betyde, at de ikke er forpligtede til at holde sig i form, fortæller Søren Pedersen til bold.dk.

Coronavirussen har sat dansk fodbold på pause, og en lang række klubber agerer nu ved at sende en del af sine medarbejdere hjem.

I Randers FC har man allerede sendt administrationen og dele af den sportslige sektor hjem, mens spillerne selvtræner hjemmefra, men klubben overvejer nu, om man skal tage endnu et skridt og sende spillertruppen helt hjem.

Det vil betyde, at spillerne ikke er forpligtede til at holde sig i form, men samtidig vil Randers kunne søge staten om støtte til at dække en del af spillernes lønomkostninger.

Den løsning overvejer på et møde i weekenden, fortæller Søren Pedersen, der er sportslig og kommerciel direktør i Randers FC, til bold.dk.

- Spillerne er sendt hjem med programmer til selvtræning, og så er der folk fra den fysiske stab, der opdaterer de programmer og har kontakt til spillerne. 

- Det er det, vi skal vurdere, om vi skal lave om på, så vi sender dem alle sammen hjem – både spillere og de fysiske trænere, siger Søren Pedersen og tilføjer:

- Hvis vi ender med at sende spillerne hjem, har vi ingen kontrol over, hvad de laver, og om de laver noget overhovedet. Så vi skal selvfølgelig forsøge at vurdere, hvor lang tid det her kommer til at tage, og hvad vores muligheder for lønkompensation er.

Er det en optimal løsning, at spillerne ikke behøver at holde sig i form?

- Det er det, vi skal vurdere. Vidste vi, at vi skulle spille Superliga om 14 dage, ville vi have ét syn på det, men har vi en fornemmelse af, at der går halvanden måned eller mere, så giver det måske mere mening at polstre sig lidt i forhold til økonomien.

- Vi har ikke noget overblik over, hvad det koster os i den nuværende situation. Der er mange faktorer, der spiller ind, så det kan vi ikke sige noget om endnu, siger Søren Pedersen.

Direktøren regner med, at Randers FC kommer med en udmelding senest mandag morgen.


Af Martin Schmidt
Fredag 3. april