Luk

Randrup: 1. div. er løftet gevaldigt på fem år

| 1. Division | 0 kommentarer

Infoboks

Silkeborg - Hvidovre IF
1. division (14/02)
Oddset 1,55 3,95 5,10

Anders Randrup er tilbage i første division efter fem års fravær, og han nikker genkendende til udsagnet om 'den stærkeste 1. division' nogensinde. 

Omkring årsskiftet fra 2015 til 2016 drog Anders Randrup over Øresund, hvor han skiftede til svenske Elfsborg efter forinden at have været tilknyttet FC Vestsjælland, der gik konkurs. 

Siden fortsatte den svenske fodboldrejse også til Helsingborg, inden han i det seneste transfervindue atter vendte snuden hjem til Danmark, hvor han blev udstyret med en kontrakt hos Hvidovre. 

Inden turen gik til det svenske spillede Randrup halvanden sæson i 1. divisionen hos AC Horsens og som nævnt FC Vestsjælland.

Derfor er han på mange måder en oplagt mand til at fortælle om, hvorvidt 1. divisionen vitterligt har rykket sig så meget, at den nu får prædikatet som 'den stærkeste 1. division nogensinde'

- Det synes jeg. Jeg synes, der er flere rigtigt dygtige hold. Jeg synes, bundniveauet er løftet gevaldigt. Der er kommet flere profiler, der sagtens kunne spille i Superligaen, ligesom der er kommet flere forhenværende Superligaspillere. Så jeg synes, niveauet er løftet. Helt bestemt.

Hvordan føler du rækken har rykket sig konkret?

- Jeg tror, rækken har rykket sig ’over all’. Der er mange hold, der er blevet fysisk og taktisk stærkere. På trænersiden har mange af holdene rykket sig. Flere af holdene har Superliga-setup, så det er noget, der løfter hele flokken, siger Anders Randrup til bold.dk. 

Vores spil berettiger til mere

Efter snart tre måneder i klubben har den 32-årige back efterhånden også haft mulighed for at danne sig et overblik over sin nye klub.

- Det har været ekstremt turbulent. Både at skulle vænne sig til at komme tilbage til Hvidovre, men også 1. division generelt. Resultaterne er heller ikke helt gået vores vej, selvom jeg føler, vi har haft et spil, der rækker til noget mere, så har det resultatmæssigt været ret skuffende. 

- Det er også med stor benovelse over, hvor mange dygtige spillere, der er i 1. division. Hvidovres hold har rigtigt meget at byde på, så jeg har også oplevet en masse unge mennesker, hvor der virkelig er gang i den. Så det har jeg rigtig stor respekt for. 

- Der har været mange kampe på kort tid, men jeg er sikker på, at vi nok skal flytte os længere op i rækken med tanke på vores spil, og de kendelser, som jeg mener, er gået lidt imod os. Der er mange faktorer, men vi er på rette vej. 

Hvidovre har indtil videre samlet ti point sammen i 11 kampe af denne sæson af 1. division. 

Men efter en svær sæsonstart har pilen peget den rigtige vej på det seneste, hvor det er blevet til syv point i de seneste fire 1. divisionskampe. Derudover slog holdet FC Nordsjælland ud af pokalturneringen for lidt over en uge siden med en 2-0-sejr.

Det giver alt sammen tro på endnu bedre tider for Anders Randrup og co.

- Spillemæssigt og statistisk med den boldbesiddelse og de chancer, vi har haft, så skulle vi være længere oppe i tabellen. Det er klart, at vi skal have fokus på spil i begge felter, og det er også noget, der vil gøre, at vi får flere point. Så det er noget arbejde, der fortsætter hver eneste dag. Det er en proces, men efter en dårlig start, så tror jeg kun, at det kan blive bedre. 

Kan det koges så simpelt ned, at det handler om skarphed i felterne?

- Ja, det er jo så dejligt simpelt. Man skal score flere, end man lukker ind. Fodbold er en resultatsport, så det er det, vi skal gøre. Det er ofte underholdende og fin fodbold, der bliver spillet på Hvidovres hold, men det handler jo i sidste ende om resultater. 

Hvidovre er lørdag klokken 13 værter, når Vendsyssel kommer på besøg.


Af Andreas Roesen
Lørdag 16. januar
Fredag 15. januar