Luk

Rangers videre efter scoring i sidste minut

| Europa League | 1 kommentar

Rangers er klar til gruppespillet i Europa League efter en sejr over Legia Warszawa i overtiden.

Rangers og Legia Warszawa havde spillet 0-0 i den første kamp i Polen, og dermed var opgøret helt åbent inden de sidste 90 minutter skulle spilles torsdag aften.

Det var Rangers som kom bedst fra start, og efter ti minutter burde hjemmeholdets colombianske angriber Alfredo Morelos have bragt Rangers i front, men hans hovedstød gik lige forbi mål. 

Legia Warszawa havde også deres chancer, og de var tæt på at komme i front efter et hjørnespark lige inden pausen. Det endte dog målløst efter de første 45 minutter.

Efter pausen overtog Rangers styringen i endnu højere grad, men gæsterne var stadig farlige på deres dødbolde. 

Efter 90 minutter var stillingen 0-0, og bedst som det lignede at kampen skulle afgøres i forlænget spilletid slog Rangers til. 

Det var Morelos, som headede bolden i kassen, og dermed er Rangers klar til gruppespillet i Europa League. 

Også Dudelange er videre til gruppespillet efter en dramatisk kamp. Efter en 2-1 sejr over Ararat Armenia skulle kampen afgøres i forlænget spilletid og senere straffesparkskonkurrence, og her var det luxemborugske mandskab stærkest. 

 

 

 

 


Af Sajeev Shankar

1 kommentar

SotD 09:31          
Hvor er det en fantastisk udvikling F91 Dudelange (og Luxembourgs fodbold i al almindelighed) har været igennem de sidste par sæsoner.

Fra de startede i internationale kampe tilbage i 1993 og frem til 2017-18 er det godt nok sporadisk med succes.

Tilbage i 2005 satte de hidtil barren for stor succes, da de slog bosniske Zrinjski Mostar ud efter forlænget spilletid i 1. kvalrunde til Champions League, senere blev de most af Rapid Wien med 3-9!

I 2012-13 leverede de deres (dengang) største resultat ved at slå Red Bull Salzburg ud samlet efter reglen om udebanemål. Dengang skete det med et drama uden lige, efter på spektakulær vis at have vundet med 1-0 hjemme gik de ned og tabte i en målfest, med 3-4... Det efter at have slået Tre Panne (San Marino) ud sikkert i den første runde. Herefter blev det exit til Maribor med 1-5 samlet, og nederlag i begge kampe.

Hvis man stopper deres internationale karriere efter 16/17 sæsonen har de spillet 26 runder (52 kampe). Her er de gået videre 4 gange (den sidste jeg mangler at nævne er mod Santa Coloma fra Andorra). Samlet er det blevet til 9 sejre og 6 uafgjorte og altså 37 nederlag - langt de fleste til klubber som danske hold ville vade henover. Bl.a. har Dudelange fået ørerne i maskinen mod Randers som slog dem med samlet 7-3 i 2010.

Så det at de nu for anden sæson i træk er i et Europa League gruppespil er jo helt forrygende. At det har været pivheldige med lodtrækning er så en ret væsentlig ting, men ikke desto mindre er de altså begyndt at slå hold fra den kategori som de tidligere røg sikkert ud til. Sidste sæson måtte de dog slå Legia Warzawa og Cluj ud for at komme i et absurd svært gruppespil (Milan, Betis og Olympiakos), mens det i år har været noget mildere...

Jeg håber virkelig at de får en blid lodtrækning, da jeg godt kunne tænke mig at se dem få et par point på kontoen...

Men hvordan pokker kan det ske, at de pludselig får så stor succes? De spillere de har i truppen kender end ikke Wikipedia :P
Tirsdag 13. april
Mandag 12. april