Luk

Rasende VB'er får to dage for Cappis-skub

| 3F Superliga | 39 kommentarer

Infoboks

Vejle Boldklub - FC Midtjylland
Superligaen Grundspil (29/11)
Bet25 7,80 4,90 1,41
Oddset 8,00 4,50 1,43
bet365 7,50 4,33 1,45

Vejles Jerome Opoku er blevet tildelt en tillægsstraf på to karantænedage for sit skub på Brøndbys Christian Cappis i søndagens kamp på Brøndby Stadion.

Vejles Jerome Opoku kunne slet ikke styre sig, da han i weekenden fik sit andet gule kort for en arm i hovedet på Brøndbys Mikael Uhre.

Opoku var i det røde felt, og da Brøndbys Christian Cappis gik i vejen og henvendte sig til Opoku, svarede han igen med et skub i halsregionen på Cappis.

Det koster nu yderligere to spilledages karantæne, viser en kendelse fra Fodboldens Disciplinærinstans afsagt torsdag.

I sin indberetning af episoden skriver kampens dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen blandt andet, at Opoku begik en hensynsløs forseelse ved at ramme Uhre i ansigtet, og der ikke var nogen tvivl om forseelsens karakter, da Opoku 'tydeligt kiggede sig over skulderen', inden han strakte sin arm.

Derefter indberetter Kristoffersen, at Opoku skubbede Cappis på struben, hvilket ses som en skærpende omstændighed.

Vejle er uenig i gult - Cappis initierede situationen

Vejle har også haft mulighed for at redegøre for hændelserne, og klubben fra Nørreskoven er ikke enig i, at Opoku overhovedet skulle have gult kort for forseelsen på Uhre, da den ikke var hensynsløs, ligesom klubben er uenig i, at Kristoffersen kan argumentere med, at Opoku kiggede sig over skulderen.

- Hvis dette skal tælle som bevidst forsæt, kan en spiller aldrig kigge efter en holdkammerat at spille bolden til i fremdrift og samtidigt ved et uheld eller grundet spillestil komme til at ramme en spiller med hånden/underarmen, uden at der skal gives gult, lyder det fra Vejle, der også mener, at atmosfæren på Brøndby Stadion spillede ind.

Vejle skriver desuden, at videomaterialet tydeligt viser, at Cappis er den opsøgende og udfarende part, da: 'han opsøger, skubber og hiver fat i armen på spilleren og efterfølgende bliver skubbet og smider sig, men mirakuløst rejser sig op igen.'

Derudover mener Vejle, at skubbet ikke var efter struben, men i stedet et skub, 'der ramte halsen' på Cappis, ligesom klubben mener, at Cappis burde have fået et gult kort for 'at initiere situationens optrapning'.

Vejle skriver, at Opoku beklager sit skub mod Cappis. Han følte sig dog udsat i situationen, hvor 'Brøndby IF-spilleren opsøger og tager fat i armen på spilleren'. Opoku tilføjer, at han fremover vil gå væk fra en lignende situation.

Disciplinærinstans: Skyldig i voldsom adfærd

Fodboldens Disciplinærinstans har dog altså givet Opoku to yderligere spilledages karantæne.

- Fodboldens Disciplinærinstans finder, på baggrund dommerens indberetning, Tv-optagelser af episoden og Vejle Boldklubs redegørelsen, at spilleren ved sit skub mod Brøndby IF-spilleren gør sig skyldig i voldsom adfærd.

- På denne baggrund vurderer Fodboldens Disciplinærinstans at spilleren skal tildeles en tillægsstraf på 36 karantænepoint, svarende til to spilledages karantæne. 

Vejle møder fredag FC Nordsjælland, og siden venter AC Horsens i pokalturneringen og FC København i Superligaen.


Af Jonas Dalgård

39 kommentarer

Led-Zep 15:03          
Opoku kogte da fuldstændig over. Tror han og Vejle skal være glade for at Cappis kom og reddede dommeren fra at blive overfaldet. Håber det bliver en lærestreg for Opoku
Gladbach 15:09          
Opoku ville aldrig have fået advarsel nummer to hvis han havde spillet for Brøndby. Hvor ville det være rart hvis danske dommere var upartiske.
Niko22 15:09          
Vejle argumenterer for det modsatte. Vil de ikke fremstå seriøse? Indrøm at jeres spiller gik over stregen, både for forseelsen og skubbet.
KOLDING IF SUPPORT. 15:12          
Gladbach.. Det er helt i orden med det skub efter kortet er faldet. Jeg er selv tidligere dommer og jeg havde også indberettet ham uanset hvilken farve briller man har på..
Duknukem 15:14          
Vejle skriver desuden, at videomaterialet tydeligt viser, at Cappis er den opsøgende og udfarende part, da: ´han opsøger, skubber og hiver fat i armen på spilleren og efterfølgende bliver skubbet og smider sig, men mirakuløst rejser sig op igen.´
Pinligt forsvar, Vejle.
simonstof 15:15          
Gladbach

Nej det ville han nok ikke, for så havde han formegentlig ikke svunget sin albue i hovedet på uhre.
Du mener at dommeren holdt med Brøndby i den kamp? Hvis det er tilfældet så er du jo fuldstændig virkelighedsfjern.

Generelt et tåbeligt forsvar i Vejle, når man begynder at forklare at dommeren ikke stå for presset fra tilskuerne og at modstanderne filmer i stedet for at erkende at ens spiller tabte hovedet helt.
Men syntes tit man ser det i de redegørelser fra klubberne, hvor det nærmest bliver lidt tåkrummende. Ikke kun Vejle.
Gladbach 15:23          
Cappis provokerer åbenlyst og det burde han være straffet for. Fair play tak.
Mandag 29. november
Søndag 28. november