Luk

Rashford cementerede fortjent United-sejr

| Premier League | 5 kommentarer

Manchester United scorede to gange på to minutter i første halvleg, og i anden halvleg cementerede Marcus Rashford sejren over Brighton med sin scoring til 3-1.

Manchester United har haft svært ved at score mål på hjemmebanen Old Trafford i 2019.

Kun en enkelt gang er det lykkedes klubben at score to mål i første halvleg i Premier League, og det var mod Brighton i januar måned.

I dag kom Brighton igen på besøg på Old Trafford, og United havde fundet målstøvlerne frem til lejligheden.

Efter et kvarters spil bragte Andreas Pereira United foran, da hans skud blev afrettet af en Brighton-forsvarer. Mathew Ryan Ryan i Brighton-buret blev snydt, og så gik bolden i nettet.

To minutter senere kom United yderligere foran. Et indlæg resulterede i klumpspil i Brightons felt, og så kom Davy Pröpper til at sende bolden i eget net. 2-0 til United.

2-0 var også stillingen da de to hold gik til pause. Brighton-træner Graham Potter reagerede ved at sende den rutinered angribere Glenn Murray på banen sammen med Solly March.

Det gav ikke afkast med det samme, og derfor kom også tyske Pascal Gross på banen efter en times spil.

Det viste sig hurtigt at være en klog indskiftning. Gross slog at hjørnespark ind i United-feltet, og her stod store Lewis Dunk klar til at heade en reducering i mål.

Reduceringen rystede dog ikke Manchester United, som straks marcherede op i den anden ende og scorede. Marcus Rashford klappede til bolden i feltet, og via overliggeren genetablerede han Uniteds tomålsføring.

Det blev ikke til flere scoringer i opgøret, som endte 3-1 til Manchester United. 

United rykker dermed op på syvendepladsen i Premier League, ét point bag Arsenal på sjettepladsen.

Kyniske Wolves vandt trods sen Villa-scoring

Andetsteds i Premier League fik Wolves besøg af oprykkerne fra Aston Villa.

Villa var inden dagens kamp placeret lige over nedrykningsstregen, og kort inde i kampen mod Wolves blev det en smule sværere at at avancere for Villa.

Førstekeeper Jed Steer måtte forlade banen med en skade, og inden halvlegen var omme måtte også Matt Targett lade sig udskifte grundet en skade.

I mellemtiden havde Raul Jimenez haft flere gode chancer for at bringe Wolves foran, men det var holdkammeraten Ruben Neves, der endte med at blive kampens første målscorer.

Et frispark blev trillet langs med feltets kant hen til Neves, og han bankede flot bolden i mål fra distancen.

Som anden halvleg skred frem begyndte Aston Villa at bevæge sig længere og længere frem på Wolves' banehalvdel.

Det betød, at der åbnede sig huller i Villa-forsvaret, og det udnyttede Raul Jimenez til at score til 2-0 ti minutter før tid.

Kort før slutfløjtet reducerede egyptiske Trezeguet til 2-1, men det var for sent for Aston Villa, som var lige ved at komme yderligere bagud, da Wolves-angriberen Neto var alene igennem med Villa-målmanden Nyland.

2-1 blev  kampens endelige resultat, og Wolves vandt således for første gang i Premier League, siden de i begyndelsen af oktober slog Manchester City på Etihad.

 


Af Benjamin Alexander Helbo
Torsdag 14. november