Luk

Raspadori euforisk: Med familien på tribunen

| Italien | 0 kommentarer

Infoboks

Italien - Litauen 5-0
VM Kvalifikation UEFA Gruppe C
11' 1-0 Moise Kean
14' 2-0 Edgaras Utkus
24' 3-0 Giacomo Raspadori
29' 4-0 Moise Kean
54' 5-0 Giovanni Di Lorenzo

Giacomo Raspadori var ovenud tilfreds med at få sit første mål på det italienske landshold på sit daglige hjemmebanestadion med familien til stede på tribunen.

Italien vandt onsdag aften en stensikker 5-0-sejr på hjemmebane over Lithauen efter at have haltet lidt i sine seneste to kvalifikationsopgør mod Bulgarien og Schweiz, hvor det kun blev til uafgjorte resultater.

Det var derfor en forløsende kamp for Italien i går, og forløsende var det også for en af holdets unge spillere Giacomo Raspadori på 21 år.

Den unge Sassuolo-spiller scorede nemlig sit første landskampsmål for nationen, og det kunne ikke være på en mere perfekt scene ifølge ham selv.

- Det er svært at forstå, hvad der lige er sket, det er et vidunderligt øjeblik for mig, specielt fordi det er på min klubs hjemmestadion, hvor jeg er vokset op og spiller nu – med min familie på tribunen. Det er bare perfekt, udtaler en tydeligt euforisk Raspadori efter kampen til RAI Sport.

Allerede efter et kvarters spil var det tæt på for den unge offensivspiller, der startede på banen for første gang for Italien, da hans mål blev korrigeret til at være et selvmål.

Ti minutter senere var der dog ingen tvivl om, at Raspadori var målscoreren, og det øjeblik lader han altså til at komme til at huske for livet. Det var i hvert fald en drøm for ham at opleve.

- Drømmen for ethvert barn er at være angriber for sit land, og så må vi se, hvad der sker i fremtiden, siger Raspadori.

Den unge italiener spiller til daglig i Sassuolo, hvor han for alvor brød igennem i Serie A i seneste sæson, hvor han fik 27 kampe i ligaen og scorede seks mål.

Han var også med til sit lands store EM-triumf i sommers, så Raspadori ligner en mand at holde øje med for fremtiden.

Men selv holder han fødderne solidt plantet på jorden og tager intet for givet. Således studerer han fortsat ved siden af sin professionelle fodboldkarriere.

- Jeg studerer til min anatomieksamen i slutningen af oktober. Jeg har altid troet at mine studier kunne gå hånd i hånd med min sportskarriere, og jeg fortsætter på den måde, udtaler Raspadori.

Raspadori vender nu tilbage til sit klubhold Sassuolo, hvor næste opgave er på søndag ude mod Jose Mourinhos AS Roma. Han har lavet ét mål i to kampe indtil videre i sæsonen.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Søndag 24. oktober