Luk

RB Leipzig uden vinger i Union Berlin-triumf

| Bundesliga | 4 kommentarer

Infoboks

Union Berlin - RB Leipzig 2-1
Bundesliga
6' 1-0 Taiwo Awoniyi
13' 1-1 Christopher Nkunku
57' 2-1 Timo Baumgartl

RB Leipzig havde store problemer fredag aften, hvor de ikke kunne få offensiven til at fungere, og derfor endte Union Berlin med at vinde med 2-1 i Bundesligaen.

Fredag aften skulle RB Leipzig forsøge at spille sig tilbage på de europæiske pladser i Bundesligaen, da de gæstede den tyske hovedstad.

Her ventede Union Berlin, som faktisk lå to point foran gæsterne og var placeret på Bundesligaens sjetteplads. Der var derfor vigtige point på spil i et opgør, hvor der ikke var en dansker, som kom på banen.

RB Leipzig er nemlig fortsat uden Yussuf Poulsen, mens Frederik Rønnow kun sad på bænken for Berlin-mandskabet.

Der var alligevel godt gang i opgøret, hvor det bølgede frem og tilbage i indledningen, og der kom med det samme gang i måltavlen på Stadion An der Alten Försterei.

Der gik nemlig blot seks minutter, før Taiwo Awoniyi fik sendt bolden ind i netmaskerne til 1-0.

Her blev der slået et højt indlæg fra Julian Ryerson ind i boksen, som endte i panden på Timo Baumgartl, der fik sendt bolden på tværs igen. Herinde stod Awoniyi klar, og så var Union i front.

Glæden varede dog kort i den tyske hovedstad, da RB Leipzig syv minutter senere formåede at svare igen.

Her tog Christopher Nkunku chancen langt ude fra, hvor han bragede bolden mod mål. Her burde Andreas Luthe dog have reddet bolden, men han mistimede sit indgreb fuldstændig, og derfor fløj bolden i mål.

Efterfølgende havde begge mandskaber store chancer for at bringe sig i front, men der kom ikke flere mål i første halvleg.

Julestemning i Berlin

Efter pausen begyndte sneen at falde i Berlin, og med det samme kom der julelys i øjnene på hjemmeholdet, da de igen bragte sig foran i opgøret.

Her blev der smidt et hjørnespark ind til Max Kruse, som forsøgte sig med en afslutning. Bolden blev dog afrettet, og endte for fødderne af Unions Baumgartl inde tæt på mål.

Her kunne den tyske forsvarsspiller uden problemer sende bolden det sidste stykke over stregen til 2-1, og så kunne Union juble igen.

Nu skulle man så tro, at gæsterne fra Leipzig ville sætte alt ind på en udligning, men de var på ingen måde flyvende fredag aften i Berlin. De havde nemlig store problemer med at få skabt de store chancer, og derfor var det faktisk Union, som var tæt på at udbygge føringen.

Her var de nemlig i flere omgange tæt på at slå til i en kontra, hvor Sheraldo Becker blandt andet blev sendt afsted. Union-spilleren manglede dog skarpheden, da han endte med at smide chancen på gulvet.

15 minutter før tid viste RB Leipzig dog endelig noget nede i den anden ende, da Nkunku slog en høj bold mod bagerste stolpe, hvor Dominik Szoboszlai stod klar. 

Her fik han da også sendt et fint hovedstød afsted, men Grischa Promel formåede dog at komme i vejen med en flot blokering, og dermed var Union fortsat foran.

RB Leipzig kunne ikke svare igen, selvom indskiftede Brian Brobbey havde en kæmpe chance kort før tid, hvor han kom til skud blot to meter fra mållinjen, men Union formåede at komme i vejen i sidste øjeblik.

Dermed endte det med en vigtig sejr til Union Berlin, som vandt med 2-1 i Bundesligaen. Nu rykker hovedstadsklubben op på en fjerdeplads i rækken, hvor de nu har fem point ned til RB Leipzig på ottendepladsen.


Af Raymund Nelausen
Fredag 21. januar
Torsdag 20. januar