Luk

Luk

Real Betis sat på plads af Celtas Iago Aspas

| La Liga | 1 kommentar

Infoboks

Real Betis - Celta Vigo 0-2
La Liga
36' 0-1 Iago Aspas
45' 0-2 Iago Aspas
Alaves - Real Sociedad 1-1
La Liga
14' 0-1 Adnan Januzaj
58' 1-1 Joselu

Real Betis missede vigtige point i toppen af La Liga, da de søndag blev skudt i sænk af Iago Aspas i Celta Vigos 2-0-sejr.

Real Betis er i denne sæson med i toppen af La Liga, hvor de inden søndagens opgør lå på tredjepladsen i rækken.

Søndag fik de så besøg af Celta Vigo hjemme på Estadio Benito Villamarin, men de fik ikke den bedste indledning på det nye kalenderår, da de stod overfor en Iago Aspas i storform.

Gæsterne fra Celta var dog generelt godt med i opgøret, og de fik da også kampens første store mulighed, da Santi Mina viste sig frem.

Her kom han fri i feltet, hvor han efterfølgende bankede bolden mod mål, men Rui Silva var klar inde i Betis-målet og fik afværget forsøget, men så var de blevet advaret.

Betis blev dog alligevel straffet, da Andres Guardado dummede sig i eget felt og begik et straffespark.

Efter 35 minutter fik Aspas så muligheden for at bringe gæsterne i front, og det formåede spanieren at gøre uden problemer, da han sparkede bolden modsat Silva inde på stregen.

Celta Vigo fik dog også udbygget føringen inden pausen, da Aspas igen kom i fokus på Estadio Benito Villamarin.

Her slog gæsterne til på en omstilling, hvor Mina drev bolden frem og forsøgte at spille Aspas fri. Bolden nåede dog ikke frem, da Victor Ruiz kom i vejen.

Eller det troede man i hvert fald. Betis-stopperen fik nemlig ikke clearet bolden ordentligt, og så kunne Aspas tage bolden med sig og indlede en flot dribletur.

Her driblede Aspas både forbi Ruiz og Betis-keeper Silva, og så kunne han sikkert sende bolden over stregen til 2-0.

Efter pausen forsøgte Betis at svare igen, men det var fortsat Celta Vigo, der var tættest på at få gang i måltavlen igen.

Mina fik nemlig en ny mulighed for at få scoret, da han i slutfasen nåede frem til feltet og bankede resolut bolden mod målrammen. Mina havde dog bare ikke heldet med sig, da Silva stod i vejen igen.

Der kom ikke flere mål i opgøret, og dermed blev Iago Aspas matchvinder for Celta Vigo i 2-0-sejren over Real Betis i La Liga.

Andetsteds måtte Alaves og Real Sociedad nøjes med et enkelt point hver, da de to mandskaber spillede 1-1.


Af Raymund Nelausen
Fredag 20. maj
Torsdag 19. maj