Luk

Luk

Real slog Athletic og sikrede Supercopa-trofæ

| Supercup | 21 kommentarer

Infoboks

Athletic Club - Real Madrid 0-2
Super Cup
38' 0-1 Luka Modric
52' 0-2 Karim Benzema
87' 0-2 Eder Militao
89' 0-2 Raul Garcia

Real Madrid besejrede Athletic med 2-0 i finalen af den spanske Supercopa, og kunne dermed løfte trofæet for 12. gang. Luka Modric scorede et historisk første mål, og Karim Benzema fordoblede fra pletten, før en sen udvisning til Eder Militao og et straffespark til Athletic pustede lidt spænding i opgøret til sidst.

Søndag aften var det tid til finalen i den spanske Super Cup, hvor Real Madrid skulle op overfor Athletic i en kamp, der blev spillet i Saudi Arabien for anden gang siden 2020.

Begge mandskaber stillede med hvad, der lignede stærkeste opstilling til opgøret, og det var Real Madrid, der sad på spil og chancer.

Benzema, Casemiro og Vinicius Junior var alle tæt på at bringe Los Blancos

Godt ti minutter før pausen skulle Real Madrid alligevel bringe sig i front, og det var en gammel kending der stod bag målet.

Luka Modric modtog en fin pasning fra Rodrygo på kanten af feltet, og kroaten tog chancen og hamrede på kassen med en 1-0-føring til følge.

Scoringen gjorde Luka Modric på 36 år og fire måneder til Reals ældste målscorer i mere end 45 år, siden Amancio scorede i en alder af 36 år og fem måneder tilbage i maj 1976.

For så vidt en fortjent føring til kongeklubben, selvom første halvleg havde været til den chancefattige side.

Kort før pausefløjtet var Athletic tæt på at udligne med deres største chance i halvlegen, men Orhan Sancets afslutning fløj akkurat over overliggeren.

Dermed var stillingen 1-0 ved pausefløjtet.

Benzema mål var nok trods sent drama

Anden halvleg var bare fem minutter gammel, da det blev endnu sværere for Athletic i opgøret.

En bold fra Karim Benzema sprang op på Yeray Alvarez' arm, og efter et VAR-tjek pegede dommer Cesar Soto Grado på pletten.

Det spark tog Benzema sig af selv, og hans hårde spark efterlod ikke mange chancer for landsholdskeeperen Unai Simon, som måtte pille bolden ud af målet for anden gang.

Målet var i øvrigt Benzemas 18. af slagsen mod Athletic, som er det hold han har scoret flest gange på i karrieren.

Det lignede længe, at Real ubesværet skulle cruise sejren hjem, mentre minutter før tid opstod et drama.

Eder Militao tog armen i brug til at afværge et skud på mål, og efter et VAR-tjek blev den forseelse takseret til et straffespark og et rødt kort.

Straffesparket blev imidlertid reddet af en sublim fodparade fra Thibaut Courtois, og dermed blev det ikke til hverken reducering eller comeback for baskerklubben.

Dermed kunne Real Madrid lade sig kåre som vinderne af Supercopaen for 12. gang i deres historie. Kun ærkerivalerne fra Barcelona har vundet trofæet oftere end Real Madrid.


Af Cillian Murphy

21 kommentarer

Sims91 21:26          
Sådan. Stærk og kontrolleret præstation. Alaba kommer ind og viser det lederskab, der manglede i sidste kamp i forsvaret. Courtois på plads da der var brug for ham.
JuanitoMaravilla 21:27          
Den ene pligtsejr efter den anden.
Zidanes Y Pavones 21:29          
Militao viser igen tegn på sine børnesygdomme. Han kostede også begge mål imod Barcelona.
losamigoss 21:31          
God sejr!
Men synes faktisk pokalen mister lidt sin charme af det nye setup.. mærkelig stemning i Saudi-Arabien og vel ikke helt rimeligt for Athletic? Virkede til alle tilskuere holdte med Real og nok havde holdt med Barca, hvis de var endt i finalen. De fire hold bliver for meget og pokalens vigtighed kan sgu ikke retfærdiggøre det. Også selvom Real så ikke havde deltaget, hvis det kun var de to mesterhold.
endagtilbage 21:32          
Militao kan intet gøre ved det mål. Det er ren og skær uheld, og selvom reglerne er som de er, er det jo helt vanvittigt man bliver smidt ud for noget lignende.

Sikker Real sejr, og første titel i hus. CL bliver nok svært, men ikke umuligt, men de er jo suverænt det bedste spanske hold, så kunne også være stort med en ligatitel, Copa og Supercup i år.
Redbyheart 21:41          
Hvad sker der lige. Spille en spansk cup finale i saudi .
Kemosabe-Kowl 21:45          
Discovery skal bare lukkes ned. Satme frustrerende de havde eneret på de kampe
Fredag 27. maj