Luk

Remis på San Siro gav Milan første point

| Champions League | 16 kommentarer

Infoboks

AC Milan - FC Porto 1-1
Champions League gruppe B
6' 0-1 Luis Diaz
61' 1-1 Chancel Mbemba

Milan fik sæsonens første Champions League-point på kontoen, da de på eget græs spillede 1-1 med Porto i Champions League. Simon Kjær overværede hele kampen fra bænken.

Onsdag aften var tiden kommet til at tage hul på anden halvdel af Champions League gruppespillet i Gruppe B, hvor Milan hjemme tog imod Porto.

Milan, med Simon Kjær på bænken, gik ind til deres andet opgør mod Porto uden point fra gruppespillet, til trods for at det flere gange har været lige ved og næsten for Stefano Piolis tropper i årets turnering.

Anderledes så det ud for Porto, som foruden en sejr over netop Milan i sidste runde havde et point fra tidligere

Der var bare spillet 30 sekunder, da Evanilson var tæt på at sætte en nedfaldsbold i mål efter sløset milanesisk forsvarsspil, men brasilianeren fik ikke ordentligt træf på bolden.

Det var ikke tilfældet bare fire minutter senere, hvor bagkæden i den grad savnede defensiv autoritet, da Ismael Bennacer mistede bolden på et dumt bagtab og få sekunder senere kunne se Luis Diaz sætte bolden i kassen efter assist fra Marko Grujic.

En spand kold vand i hovedet for hjemmeholdet, som desperat skulle bruge et resultat for at holde drømmen om avancement af den ene eller anden slags i live.

Og de rød-sort stribede var momentvis ved at blive farlige, men det var Porto, der havde de største chancer, og efter et kvarters spil kunne Grujic næsten skrive et mål i bogen, men bolden blev akkurat reddet af Ciprian Tatarusanu i Milan-buret.

Faktisk gentog den tidligere Liverpool-spiller sin hovedstødschance ti minutter senere, men nok engang var Tatarusanu på vagt for hjemmeholdet.

Generelt var Milan et presset mandskab, og det kom også til udtryk ude fra trænerbænken i en sådan grad, at dommer Clement Turpin så sig nødsaget til at vise Stefano Pioli det gule kort efter en halv times spil.

Derfor var det forståeligt, at Olivier Giroud næsten nåede at tage glæderne på forskud og fejre en udligning 10 minutter før tid, da hans afslutning så ud til at gå i kassen.

Diogo Costa nåede dog at få handsken på, og stillingen forblev 1-0 til Porto frem til pausen.

Selvmål bragte balance efter pausen

Da der var spillet seks minutter af opgøret var Rafael Leao tæt på at komme igennem og udligne for Milan, men portugiseren sparkede bolden ved siden af, og var i øvrigt i en strafbar offside.

Få minutter senere kunne bolden snildt have blafret i det modsatte net, da Marko Grujic nok engang var farlig for Porto, men han formåede heller ikke denne gang at gøre arbejdet færdig, trods en stor chance.

Udligningen kom til gengæld til Milan efter godt en times spil.

Et frispark fra Bennacer røg direkte i muren og havnede hos Giroud, som afsluttede på Lopez, der gav en klodset ripost. Den afsluttede Pierre Kalulu på, og det var den afslutning, Chancel Mbemba kom til at afrette i nettet til et selvmål.

Milan pressede på for et førende mål, og et kvarter før spil blev Zlatan Ibrahimovic sat på banen for Giroud, og der var ikke gået længe før veteranangriberen kom til en chance, men Lopez var vågen denne gang.

Det lykkedes Zlatan at få bolden i nettet få minutter senere, men Rafael Leao var løbet offside, inden han slog indlægget til svenskeren.

Det blev ikke til mere for Piolis tropper, og avancement til Champions Leagues ottendedelsfinaler ser sværere og sværere ud for den italienske traditionsklub.

Porto har derimod stadig sin egen skæbne i hænderne, særligt hvis Atletico Madrid sætter point til i gruppens sene opgør mod Liverpool på Anfield.


Af Cillian Murphy
Fredag 28. januar