LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Retov om finaleerfaring: Kæmpe fordel

| Sydbank Pokalen | 0 kommentarer
'Vi er tæt på fiasko' - eksperterne dumper Brøndby
'Endnu en finale, vi spiller finaler hele tiden' - Retov ser frem til lørdagens storkamp
Frimann og Jørgensen diskuterer: Kan Martin Retov gå tilbage til en assistentrolle i Brøndby?
'Svært at finde ord' - Röcker taknemmelig og stolt efter muligt Brøndby-farvel
Kenneth Emil punkterer Brøndby-skrøne: ALLE kendte deres taktik - de var bare klart bedre til det end nu
Retov om finaleerfaring: Kæmpe fordel
Foto: Getty Images

Infoboks

OB - Brøndby IF
Superligaen Mesterskabsspil (25/05)
bet365 2,15 3,75 3,00
NordicBet 2,29 3,90 2,80
Oddset 2,20 3,80 3,05

Martin Retov anser det som en stor fordel, at Brøndby har en lang række spillere, som har stået i finaler før – det har han selv oplevet effekten af.

Når Brøndby i morgen går på banen til pokalfinalen mod FC Midtjylland, så er det en trup, der er ganske erfaren ud i at spille finaler.

De seneste to sæsoner har Brøndby nemlig stået i finalen i den danske pokalturnering, mens typer som Simon Hedlund, Simon Tibbling også har prøvet at stå i udenlandske finaler.

Det bliver en stor fordel, mener Brøndby-træner Martin Retov, der selv har oplevet forskellen på at spille med holdkammerater, der har prøvet det før.

- Det er en kæmpe fordel. Når man skal spille de her finaler, så er det utroligt vigtigt, man har prøvet det før. Jeg prøvede det selv med Brøndby tre gange, og så prøvede jeg det en enkelt gang med Horsens., siger Martin Retov og fortsætter.

- Jeg kunne tydeligt mærke en forskel på at spille med spillere, der havde prøvet at spille de her finaler, i forhold til at finde spændingsniveauet, og dem der ikke havde prøvet det.

FC Midtjylland har ligeledes spillere, der har spillet finaler, men knap så mange. Blandt andet var Jakob Poulsen med, da FCM tabte i 2011 til FC Nordsjælland, som havde nuværende FCM-keeper, Jesper Hansen, på mål, mens Alexander Scholz, Erik Sviatchenko og Joel Andersson har udenlandske pokalfinaler på CV’et.

Pokalen er BIF’s nøgle til Europa

Brøndby har haltet i Superligaens mesterskabsspil, og mange resultater skal falde i hak, hvis man skal kvalificere sig til Europa gennem ligaen.

Derfor er Retov da også klar over, at vejen til Europa sandsynligvis går gennem en pokaltitel.

- Sandsynligvis, er det den her vej igennem, og det er et eller andet sted et pres. Men det skal vi kunne håndtere, og det er derfor, man spiller i vores klub, hvor man er vant til at leve med det pres, siger han og fortsætter.

- Nu har de sidste to år været en stor march fremad. Vi vil rigtig gerne igen i år bevise os og være med i Europa efter sommerferien, så det er selvfølgelig også en del af pakken i morgen (fredag, red.).

Det er dog ikke kun Europa, der fylder hovederne i BIF-spillerne i morgen, for en pokalfinale er en oplevelse, som ganske få får fornøjelsen af.

- Det (pokalfinalen, red.) er essensen af, at man føler, man har nået noget som spiller. Der er ikke så mange danskere, der får lov at spille om titler og finaler. Når man står herinde, så føler man, at al den sure træning, man har lavet, kulminerer, når man står her.

Brøndby og FC Midtjylland mødes fredag i pokalfinalen – det bliver fjerde opgør i sæsonen mellem de to. Begge har hidtil vundet en hver, mens en enkelt er endt uafgjort.

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Jonas Dalgård

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Fredag 24. maj