Luk

RFC-boss efter indrømmelse: Kogte selv over

| 3F Superliga | 4 kommentarer

Infoboks

Randers FC - OB
Superligaen Grundspil (27/11)
Bet25 2,42 3,50 2,95
Oddset 2,40 3,50 2,90
bet365 2,30 3,50 2,87

DBU's dommerudvalg har indrømmet og beklaget en fejl, der kostede Randers FC et mål i mandagens kamp, og den beklagelse er Randers FC-direktør tilfreds med.

Mandag var Randers FC-lejren i det røde felt, da man fik annulleret en scoring i kampen mod FC Nordsjælland, som endte med en nordsjællandsk sejr på 1-0.

DBU's dommerudvalg har torsdag indrømmet og beklaget fejlen overfor Randers FC, og det synes sportslig og kommerciel direktør, Søren Pedersen, viser klasse af dommerudvalget, selv om han ærgrer sig over, at det kostede point, for Randers FC Kunne være kommet foran i mandagens kamp.

- Helt egoistisk set giver det os ikke point, men jeg synes, det viser en eller anden form for klasse, at de går ud og undskylder, siger Søren Pedersen til bold.dk og fortsætter:

- Vi laver alle fejl. Det gør dommere, spillere og vi ledere, så på den måde synes jeg, det er klasse, der kommer en undskyldning og forklaring ud.

- Jeg synes også, det er på sin plads i forhold til VAR, som jeg egentlig synes har fungeret rigtig, rigtig godt i Superligaen. Med en forklaring kan vi få optimeret på, hvordan VAR skal afvikles i Superligaen.

Frustreret over flere kendelser

Søren Pedersen blev på TV-billeder set stå ved banden før slutfløjt, og da fløjten lød gik han rasende på banen og talte med kampens dommere.

Han erkender selv, at han måske kogte over i situationen, hvor han var frustreret over både situationen ved målet og andre lignende episoder.

- Det er ikke unaturligt, at sportsdirektøren er inde som en del af teamet at sige tak for kampen og være en del af kampafslutningen, så det er ikke som sådan usædvanligt, siger han og tilføjer:

- Men det er klart, det er ikke vores (sportsdirektøres, red.) opgave at gå hen og brokke os til dommeren og så videre. Jeg kogte måske over i situationen, men det var simpelthen, fordi jeg var så frustreret over den fejlkendelse, som var blevet lavet.

- Jeg var i situationen så frustreret over den fejldom, som var lavet, og den var så tydelig at se. Det var heller ikke en enkelt episode. Der var flere episoder, hvor de simpelthen dømte imod de regler, de havde forklaret os inden sæsonen, hvor man skal spille situationerne færdigt, og lade VAR konkludere efterfølgende.

- Det var jeg hamrende frustreret over, og det var det, jeg lige skulle af med efter kampen.

- Generelt tilfreds med VAR-brugen

Det er anden gang, at DBU's dommerudvalg beklager en kendelse i denne sæson, da også FC Københavns Victor Nelsson fejlagtigt fik annulleret et mål mod FC Nordsjælland.

Men alligevel er Randers-chefen godt tilfreds med brugen af VAR i den danske Superliga.

- Generelt har det fungeret rigtig fint. Der har været skrækscenarier fra andre ligaer, hvor det har taget for lang tid, hvor passionen er røget lidt af, og det har været lidt for meget milimeter-bureaukrati, så på den måde har det fungeret godt her, vurderer Søren Pedersen og uddyber:

- At der så har været et par fejl, og vi desværre er ramt af en af dem, det er selvfølgelig uheldigt for os. Men det er sådan, det er, og vi laver alle fejl, og vi skal videre og lære fra det.

- Et eller andet sted er jeg hamrende ærgerlig over det, for det er synd for spillerne, der ikke har fået point og udbytte som fortjent, så jeg er ærgerlig på deres vegne.

Randers FC er efter fem runder noteret for fire point.

Støt Randers FC og støt vores sponsorer.


Af Jonas Dalgård
Onsdag 25. november
Tirsdag 24. november