Luk

RFC-direktør: Ingen forventninger om fit trup

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Randers FC-direktøren Søren Pedersen understreger, at klubben ikke har nogen forventninger om, at truppen holder sig i form, mens den er sendt hjem uden forpligtelser.

Randers FC satte mandag morgen en stopper for den hjemmetræning, som Superliga-truppen har beskæftiget sig med i den seneste tid, fordi klubben ønsker del i den kompensation, som de danske myndigheder yder til virksomheder.

Altså står det Randers FC-spillerne frit for, om dagene skal bruges på sofaen eller på stierne, fordi man som arbejdsgiver ikke må stille krav til sine arbejdstagere.

Derfor er der ingen forventninger til, at Randers FC-spillerne ikke har et par ekstra kilo på sidebenene, når man engang igen kan mødes, fortæller Randers FC's sportslige og kommercielle direktør Søren Pedersen til bold.dk.

- Der er ikke forventninger. De er sendt hjem, og ville vi have kontrol med deres form, så havde vi beholdt dem på den tidligere måde, hvor de var sendt hjem for at træne. 

- Nu er de sendt hjem, uden at vi har kontrol med det, for at vi har muligheden for at få kompensation, siger han og understreger:

- Jeg kan ikke tillade mig at have en holdning til det. Så skulle jeg have beholdt den ordning, hvor vi kan kontrollere det.

- Vi har vægtet, at økonomien var vigtigere for os i den her situation, fordi vi ikke ved, hvor længe det varer.

- Hvis det (en trup i dårlig form, red.) bliver tilfældet, må vi forholde os til det, når vi er tilbage.

Uvis tidshorisont blev afgørende
Som i mange andre Superliga-klubber var Randers FC's trup tidligere sendt hjem med krav og arbejdsopgaver fra klubben.

Men den formel var også usikker, og derfor vurderede Randers FC altså, at det største tab ville være at holde truppen i gang uden at kunne få kompensation. 

- Vi vurderede den økonomiske kompensation, vi kunne få, op imod den sportslige situation, hvor vi ikke var i kontakt med vores spillere, der frivilligt selv bestemte, om de ville træne. 

- Vi vurderede, at muligheden for at kunne få kompensationen var det rigtige for os. 

Randers FC-direktøren har ikke et bud på, hvad fodboldpausen havde kostet Randers FC, hvis man var fortsat på den tidligere ordning, fordi meget endnu er uvist.

- Vi ved ikke endnu, hvad det havde kostet os, for det kommer an på, hvor omfattende det bliver, om kampene bliver spillet, hvor mange, der spilles, og om det er med eller uden tilskuere. 

- Det har vi ikke mulighed for at komme med et konkret bud på, men det er klart, at det rammer økonomien i de forskellige klubber, som andre i andre erhverv i Danmark.

Randers er den sjette Superliga-klub, som har sendt sine spillere hjem uden træningskrav.


Af Jonas Dalgård
Fredag 3. april