LeoVegas.dk ready? betfair Roskilde Festival 2018 Casino24 Advertisement

RFC-kant om nedtur: Er et andet menneske nu

| Superligaen | 1 kommentar
RFC-kant om nedtur: Er et andet menneske nu
Foto: Randers FC
Randers FC's nye kantspiller Jannik Skov Hansen har trods sine blot 25 år oplevet både store opture og store nedture. Nu er han tilbage i Superligaen efter fire og et halvt års fravær - og han er et nyt menneske, siger han selv.

I foråret 2012 var et nyt navn på vej til at få sit gennembrud i Brøndby IF. Den 9. april tog Jannik Skov Hansen de første skridt, da han erstattede Dennis Rommedahl i en kamp mod HB Køge og fik sin Superliga-debut.

Derefter fik han yderligere to indhop i sæsonen, og i løbet af sommeren skrev han under på en kontraktforlængelse med storklubben fra Vestegnen og blev rykket permanent op i Superliga-truppen.

 Alt så ud til at køre lige efter planen - men så begyndte det så småt at kollapse.

- Da jeg kom i Superliga-truppen i Brøndby, var jeg skadet i de 11 måneder, jeg havde kontrakt, siger Jannik Skov Hansen til bold.dk.

I efteråret spillede kantspilleren en enkelt pokalkamp mod B93 - og så var det slut med at spille i den gule trøje, inden det rigtig var gået i gang.

- Da jeg kom tilbage, havde jeg lidt mistet lysten til at spille fodbold, men ville gerne prøve at give det et skud, så jeg skiftede til HB Køge. Men der gik ikke særlig lang tid, før jeg blev skadet igen og var ude i næsten et halvt år. 

Nedturen
Sæsonen 2013/2014 blev ikke nogen dans på roser. Den første halvdel gik med skader, og i foråret blev det kun til fem startpladser i de 15 kampe.

- Så kom Henrik Pedersen til klubben, og det gjorde, at jeg så noget lys i projektet. Men så brækkede jeg skulderen og var ude i 14-15 måneder. Det var ikke ligefrem med til at gavne min lyst til at spille fodbold, siger Skov Hansen.

Skulderskaden betød, at han i 2014/2015-sæsonen kun spillede de første fem kampe. I den efterfølgende sæson spillede han i alt fem kampe - blandt andet en pokalkamp mod sin tidligere klub Brøndby.

Lysten til topfodbold var væk.

- Så jeg valgte at skalere lidt ned og spille noget hyggebold, hvor der stadig var noget niveau. Det var lidt for sjov, men det var jo ikke det, der i længden passede mig, siger Jannik Skov Hansen.

Op og ned
Kontrakten med HB Køge blev ophævet i marts 2016, og kort efter troppede Jannik Skov Hansen op i Danmarksserie-klubben Rishøj, som dog ikke nåede at have fornøjelsen af ham særlig længe. I sæsonen 2016-2017 spillede Jannik Skov Hansen 2. division i HIK.

Og så kom der igen skub i tingene.

- Efter tiden i HIK besluttede jeg, at nu skulle jeg gøre noget ved det - det var nu eller aldrig, og så besluttede jeg at tage til Skovshoved, og det er den bedste beslutning, jeg har taget i min fodboldkarriere.

- Der var alt det, jeg havde brug for, og alt det, der har været noget lort i løbet af min karriere, var væk, da jeg kom derud.

- Der var gode spillere, og tingene blev gjort på en måde, som ikke er set før i dansk fodbold, tror jeg. Sådan gør de stadigvæk, og det vil ikke undre mig, hvis de rykker op i 1. division. Og det var det miljø, jeg havde brug for, siger Jannik Skov Hansen.

Hvad er det, de gør så specielt i Skovshoved?

- Det er svært at forklare. Man skal ud og opleve det, hvis man vil forstå det. Men det er stille og roligt, og det handler ikke kun om fodbold. Der er plads til mennesker også. Det glemmer man mange steder, hvor det er fodbold eller ingenting - og det var det, jeg havde brug for.

Tiden i Skovshoved har lært Jannik Skov Hansen mange ting.

- Jeg er et bedre sted nu. Jeg er langt bedre nu - både spillemæssigt og menneskeligt. Jeg er et meget andet menneske nu, siger han.

Mennesket først
Kantspilleren fortæller, at mange før i tiden har opfattet ham som useriøs - og at det måske stadig vil være tilfældet, selvom han er endt i Superligaen.

- Jeg gør nogle ting i mit liv. Jeg tager tingene stille og roligt. Det gjorde jeg også dengang i Brøndby, men dengang var det ikke okay.

- Men den her gang har jeg gjort det på min måde og har bygget op nedefra, og det har vist sig at være okay - derfor har jeg tænkt mig at fortsætte i samme spor, selvom jeg nu er i en Superliga-klub.

- Der er ingen grund til at ændre, hvordan jeg er som menneske, eller hvordan jeg er som fodboldspiller, siger Jannik Skov Hansen.

Hvad er det, du gør, som er anderledes end alle mulige andre?

- Det kan godt være fodbold er supersjovt og fedt, og at man kan bygge mange ting op omkring det at leve et liv som fodboldspiller. Men jeg har altid savnet, at man i fodboldverdenen bygger noget op omkring mennesket i stedet for fodboldspilleren.

- Jeg har flere gange oplevet, at spillere, som ikke kom igennem nåleøjet, har mistet glæden - de mistede glæden til mange ting og vidste ikke, hvad de skulle med deres liv. Det har jeg også selv været igennem, siger han.

Jannik Skov Hansen løb ind i nogle mennesker, som fik ham til at indse nogle ting, og det har været med til at ændre ham.

- Jeg tager det mere stille og roligt nu. Hvis tingene sker, så sker de, og hvis de ikke sker, så sker de ikke, siger Skov Hansen.

- Det handler om, at jeg prioriterer mig selv som menneske først, og så fodbolden bagefter. Sådan er min tilgang også til alle omkring mig. Det er menneskerne først, og så tror jeg, at man kan få alt det andet med på en rigtig fin måde, siger han.

Vil hjælpe hvor det er nødvendigt
Han fortæller, at han ikke oplevede den nødvendige støtte, da han i sin tid var på vej frem i Brøndby. De, der skulle have hjulpet ham, var der ikke.

- Nu er jeg måske nået til et sted, hvor jeg selv skal prøve at hjælpe nogle folk igennem det. De der 20-årige, som har det som om, at det hele er lort, siger Skov Hansen, som dog ikke ser det som en mission med sit nye Superliga-liv.

- Som sagt tager jeg tingene, som de kommer, og hvis der er nogen, der har brug for min hjælp, så er jeg der, og hvis der ikke er nogen, så er der ikke nogen. Man kan ikke selv styre det.

- Men jeg kan i hvert fald ændre på, at det ikke kun handler om fodbold hele tiden. Når man er på banen, så handler det om fodbold, og sådan skal det også være. Men når man ikke er på banen, behøver det hele ikke handle om fodbold, og det vil jeg gøre mit til, siger Jannik Skov Hansen.

Den nu 25-årige Randers FC-spiller scorede i efteråret tre kasser for 2. divisionsoprykkerne Skovshoved, som på fornem vis spillede sig med i oprykningsspillet.

Han slår fast, at han nu har spillet næsten 30 kampe i streg, og at han derfor ikke regner med at løbe ind i nogle af de skader, der har gjort det svært for ham tidligere.

nicolai@bold.dk

Streaming af topfodbold fra Premier League, La Liga, Superligaen og Europa League. Få 2 ugers gratis adgang nu.
Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

1 kommentar

RFC-Kronjylland 10:39          
Spændende og øjensynligt velovervejet fyr. Bliver forhåbentlig et godt bekendtskab!
Mandag den 19. marts
Søndag den 18. marts
Advertisement
EMINEM
BRUNO MARS
GORILLAZ
NINE INCH NAILS
CARDI B
DAVID BYRNE
KHALID
NEPHEW
… OG MANGE FLERE ACTS
SE ALLE
2018
ROSKILDE FESTIVAL
102 DAGE TILBAGE

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

Hobro-boss blæser på mundkurv: Lortestruktur
Søndag 18. marts kl 21:31
Overblik: Superligaens slutspil
Søndag 18. marts kl 19:01
Ronaldo scorede fire i vild målfest
Søndag 18. marts kl 22:42
United mod Tottenham i FA Cup-semifinalen
Søndag 18. marts kl 20:11
SE-stopper med skarp kritik af strukturen
Søndag 18. marts kl 21:58

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Dani Alves: Kan lide fodbold mindre og mindre
Tirsdag 13. marts kl 10:34
Jonas Dal: Vanvittigt hvis vi rykker op
Torsdag 15. marts kl 17:30
Durmisi, Knudsen og Boilesen på landsholdet
Tirsdag 13. marts kl 12:03
Ståle: Helsingør så, at Köteles ikke var SL-klar
Tirsdag 13. marts kl 10:19
Purung Brøndby-komet får prof-kontrakt
Torsdag 15. marts kl 15:24
FCK vil ikke sætte beløb på sommersalg
Onsdag 14. marts kl 10:32
Juve og Real Madrid brager sammen i CL
Fredag 16. marts kl 12:16
Mourinho: CL-exit ikke verdens undergang
Onsdag 14. marts kl 06:43
Ben Yedder sparkede Sevilla i kvartfinalen
Tirsdag 13. marts kl 22:36
Messi tryllede igen og sendte Chelsea ud
Onsdag 14. marts kl 22:37
Disciplinærinstans undersøger SønderjyskE
17:02
Kevin T: Ufortjent point men tillykke til Horsens
17:02
Disciplinærinstans undersøger SønderjyskE
17:01
Disciplinærinstans undersøger SønderjyskE
17:01
Arsenal - De Gyldne Palmer er også et trofæ!
17:01
Disciplinærinstans undersøger SønderjyskE
16:59
Amerikansk politik
16:59
Bashkim Kadrii regner med FCK-retur
16:58
Disciplinærinstans undersøger SønderjyskE
16:57
Disciplinærinstans undersøger SønderjyskE
16:57
Jan Kliment sikrede snæver BIF-sejr mod Hobro
16:56
Disciplinærinstans undersøger SønderjyskE
16:53
Div.-forening åben for ændringer fra sommer
16:52
Ajax melder Dolberg tilbage i træning
16:51
16:50
FCK - Væk Ståle, væk!
16:49
F.C. Internazionale
16:49
16:49
Div.-forening åben for ændringer fra sommer
16:49
Lyngby-træner skuffet ad helvedes til
16:45
Div.-forening åben for ændringer fra sommer
16:45
FCK - Væk Ståle, væk!
16:42
Bashkim Kadrii regner med FCK-retur
16:39
Div.-forening åben for ændringer fra sommer
16:38
Bo Henriksen: Nu skal vi irritere topholdene
16:38