Luk

RFC om slåskamp: Skrækkelige billeder

| Europa League | 19 kommentarer

Infoboks

Randers FC - Galatasaray 1-1
Europa League Kvalifikation
26' 0-1 Muhammed Akturkoglu
54' 1-1 Frederik Lauenborg

Der opstod slåskamp på Cepheus Park, da Galatasaray-fans hoppede over en afspærring og angreb en mand, der angiveligt var Fenerbahce-fan på langsiden. Randers vil nu evaluere forløbet.

Der var lagt op til en stor aften på Cepheus Park torsdag aften, da Randers FC tog imod Galatasaray i Europa League-kvalifikationen.

Omkring 2.000 herboende Galatasaray-fans prydede den ene endetribune, mens omkring 5.000 Randers FC-fans udgjorde resten af de godt 7.000 tilskuere til kampen.

Et optrin skabte dog skår i glæden, da en gruppe Galatasaray-fans stormede over en afspærring på endetribunen og løb op på den ene langside for at få fat i en mand, der, ifølge Randers FC, var fan af Galatasarays rivaler Fenerbahce, og som havde gestikuleret mod endetribunen.

På langsiden endte det i en slåskamp, der blev afbrudt af vagter og civilpoliti, og hos Randers FC ærgrer sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen sig over optrinnet.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at det stjæler billedet fra en fantastisk stemning og kulisse, at der er få mennesker, der ikke kan opføre sig ordentligt.

- Det var både en fed kamp og atmosfære og en kamp på et sportsligt højt niveau, og det var vel egentlig lige en kamp helt som ønsket, hvis man kunne tage den korte seance væk, hvor de ikke kunne opføre sig ordentligt, siger han til bold.dk og fortæller om sin oplevelse af optrinnet:

- Jeg oplevede det selv først, da det næsten var forbi. Jeg blev først opmærksom på det, da de havde fået styr på det igen, så som sådan oplevede jeg det ikke under kampen, men jeg har set videoer og billeder af det, som er skræmmende at se. Så det er selvfølgelig dybt beklageligt, men igen uheldigt at så lille et antal skal sætte skår i glæden på en ellers festlig dag.

- Det er skrækkelige billeder, og det er noget, som ikke skal ske. De mennesker, der ikke kan opføre sig ordentligt, de skal bare ikke være på et fodboldstadion.

Overfor Ekstra Bladet har Østjyllands Politi fortalt, at man efter kampen har nul anholdte, men har fire politisager.

Gjorde Randers nok? - Det er klart, vi skal evaluere

Søren Pedersen fortæller, at Randers FC nu skal evaluere på, om man fra klubbens side gjorde nok for at forberede sig på kampen sikkerhedsmæssigt.

- Der skal noget evaluering på nu, det er klart, men vi synes ellers, vi har forberedt os rigtig godt, for vi vidste, der ville komme rigtig mange fans fra Galatasaray, der måske har et iltert temperament, siger han og tilføjer:

- Der var noget afskærmning på, og så kan man sige, om vi skulle have haft flere vagter på. Men der var fordelt rigtig mange vagter ud, der var mange civilbetjente ud, og det var også derfor, det så hurtigt blev dæmmet ind, som det gjorde.

- Det er svært at gøre ret meget mere, end der blev gjort. Hvis nogen vil lave ballade, så er det tit og ofte svært at stoppe det.

Ærgrer du dig over, at I ikke havde flere vagter på?

- Man kan altid ærgre sig over, hvor mange vagter, der var, for det er altid uheldigt og træls, når sådan noget sker. Der vil også være noget evaluering på i forhold til, hvad vi kan gøre bedre fremadrettet.

- Vi havde gjort mange forberedelser frem mod kampen, og politi og vagter gjorde det rigtig godt, da balladen kom, synes jeg.

Herunder kan du se en video af optrinnet.


Af Jonas Dalgård
Torsdag 21. oktober