Luk

RFEF kræver La Liga-chefs afgang efter strid

| La Liga | 2 kommentarer
RFEF kræver La Liga-chefs afgang efter strid
Foto: Getty Images

Infoboks

La Liga-præsident Javier Tebas bør tage sit tøj og gå, mener det spanske fodboldforbund efter en strid om mandagskampe i Spanien.

Det spanske fodboldforbund, RFEF, og La Liga har haft en langvarig strid om mandags- og fredagskampe i den bedste spanske række.

RFEF har ønsket at sløjfe dem begge, mens La Liga-præsident Javier Tebas har villet beholde dem af finansielle årsager.

En spansk domstol har lørdag afgjort, at fredagskampe beholdes, mens det er slut med fodbold om mandagen, og det har samtidig fået RFEF til at kræve omdiskuterede Tebas' afgang.

Forbundet er utilfreds med Tebas' ageren i striden, hvor han ifølge dem har optrådt illoyalt.

- (Han har ført, red.) en kampagne med påstande og falske argumenter med ét simpelt mål: At dække over sit eget ansvar, skriver RFEF på sin hjemmeside.

- Hr. Tebas har ikke fortalt sandheden, misinformeret klubberne, afledt opmærksomheden, solgt de rettigheder han ikke har, nægtet at udtale sig, været illoyal over for Spaniens regering og spansk fodbold. Alt sammen for at dække sit eget ansvar.

- Hr. Tebas har sat spansk fodbold skakmat. Hans storhedsvanvid har ført til en uholdbar krise, og professionelle klubber bør undersøge, om han har ydet en ordentlig administration af institutionen, skriver RFEF på sin hjemmeside.

- Efter vores mening kan han ikke fortsætte et minut længere i den nationale professionelle fodboldliga. Vi mener, at Hr. Tebas' tid er kommet til en ende, lyder det fra RFEF.


Af Sara Margren
Torsdag 22. august
Onsdag 21. august