Luk

Rieks dropper EfB: Havnet i forkerte hænder

| NordicBet Liga | 22 kommentarer

Infoboks

Juventus - Malmö FF
Champions League gruppe H (08/12)
Oddset 1,18 7,00 14,00
bet365 1,20 6,50 15,00

Søren Rieks har tidligere luftet tanker om et comeback i Esbjerg, men det er ikke aktuelt, så længe tilstanden i klubben er, som den er nu, siger han.

- Det er svært at afskrive noget som helst i fodbold, og selvfølgelig har jeg i tankerne at skulle slutte karrieren i Esbjerg. Det vil jeg ikke stå og sige, at jeg ikke har.

Sådan sagde Søren Rieks i marts 2020 i et interview med bold.dk, men sådan har den 34-årige Malmö-spiller det ikke længere, hvilket skyldes, hvad der siden er sket i den vestjyske klub.

I foråret 2021 fik EfB amerikanske ejere, og Peter Hyballa blev ansat som cheftræner, hvilket medførte et kæmpe kaos og decideret spillerflugt fra klubben.

Selvom Hyballa er blevet afløst af Roland Vrabec, og der er kommet en smule mere ro på, forestiller Rieks sig ikke, at han vender hjem.

Midtbanespilleren forlængede i forrige uge sin kontrakt i Malmö til udgangen af 2023. Til den tid vil Rieks være godt på vej mod de 37 år, og kontrakten kan meget vel være den sidste som aktiv.

- Det kunne godt ske, at det er det. Man kan aldrig sige aldrig, men sådan som det ser ud i Esbjerg nu, ved jeg heller ikke, hvor stor interesse jeg har i at vende hjem. 

- Sådan som de behandler spillerne derovre, ved jeg sgu ikke, hvor fedt det kunne være, så det er ikke på tapetet lige nu, siger Søren Rieks til bold.dk.

Kantspilleren forlod Esbjerg til fordel for hollandske Nijmegen i 2012, men han har fulgt tingenes gang på vestkysten i årenes løb.

- Jeg har fulgt meget med og set mange kampe, siden jeg skiftede derfra, og jeg har også hørt lidt derfra. Det sgu en skam, at det er kommet så vidt, at klubben desværre er havnet i de forkerte hænder. Det gør lidt ondt at se på.

Er det en medvirkende årsag til, at pilen ikke peger mod Esbjerg for dig?

- Det kan det da godt. Som sagt skal man behandle folk ordentligt, og det gælder ikke bare i fodboldklubber, men generelt over det hele. Nu ved jeg lidt om, hvad der er foregået i Esbjerg, og det er under al kritik.

- Hvis der skulle være en chance for, at jeg kom tilbage og sluttede af der, skulle der have været andre boller på suppen. Det er ikke aktuelt at vende hjem til Esbjerg, så længe det ser sådan ud, fastslår Søren Rieks uden at ville uddybe yderligere.

Arbejdstilsynet undersøgte selv forholdene i EfB i sommer og kom med to påbud, som Esbjerg efterfølgende løste, så sagen blev lukket.

Læs nærmere om den sag ved at klikke her.


Af Martin Schmidt
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december