Luk

Rieks lynede i sen CL-nedtur for Malmö

| Champions League | 6 kommentarer

Infoboks

Malmö FF - Zenit 1-1
Champions League gruppe H
28' 1-0 Søren Rieks
52' 1-0 Artem Dzyuba
86' 1-0 Dmitri Chistyakov
90' 1-1 Yaroslav Rakitskiy

Søren Rieks scorede, og Malmö havde kurs mod sejren, men et sent VAR-straffe sikrede Zenit 1-1, så MFF ikke længere kan gå videre fra Champions League-gruppen.

Med nul point og 0-12 i målscore var kravet en sejr tirsdag aften, hvis Jon Dahl Tomassons tropper fortsat skulle kunne drømme om europæisk fodbold efter nytår.

Zenit var på besøg i det sydsvenske, hvor russerne blot skulle bruge et enkelt point for at sikre tredjepladsen og dermed Europa League-billetten.

Ingen af holdene fik spillet til at flyde fra start, men stille og roligt arbejdede Malmö sig ind i kampen og kom mere på bolden.

Zenit var dog også farlige den anden vej og kom til en stor chance i det 12. minut, men Malmö-defensiven fik blokeret og slap med skrækken i situationen.

Tilskuerne på Eleda Stadion fik i den grad noget at juble over efter 28 minutter, og det sørgede danske Søren Rieks for.

Den 34-årige vestjyde afsluttede et flot angreb med et godt træk ind i banen og et fladt hug, der strøg i kassen ved fjerneste stolpe, og så var Malmös første Champions League-scoring i år en realitet.

Russerne kom til en enkelt god afslutning før pausen, men ellers havde MFF ganske fint styr på det og tog hul på anden halvleg med en 1-0-føring.

Dahlin-revanche og VAR-drama

Zenit fik en gylden mulighed for at komme på omgangshøjde, da målmanden Johan Dahlin flæskede Wendel efter en lynhurtig omstilling fem minutter efter pausen.

Den tidligere FC Midtjylland-keeper tog dog revanche, da han snuppede straffesparksforsøget fra Artem Dzyuba til stor jubel for langt hovedparten af fansene på tribunerne.

Dzyuba fik netmaskerne til at blafre, da stadionuret netop havde rundet en time, men den stor russer var offside på det flade indlæg, så scoringen blev underkendt.

Zenit fortsatte trykket og skabte flere farlige situationer, som anden halvleg skred frem, men den sidste kvalitet og det afgørende held manglede gang på gang for gæsterne.

Få minutter før tid modtog Dmitri Chistyakov sit andet gule kort, så Zenit blev reduceret til ti mand, men i overtiden lykkedes det alligevel udeholdet at komme på 1-1. 

Det skete på et VAR-straffe, som Yaroslav Rakits'kyy scorede på.

Derfor endte det uafgjort, så Malmö ikke længere har chancen for at indhente Zenit på tredjepladsen, da der er tre point mellem holdene før den sidste kamp, og russerne er bedst indbyrdes.


Af Martin Schmidt
Mandag 17. januar