LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

RIF-cubaner sætter stor pris på dansk chance

| Ringkøbing | 1 kommentar
RIF-cubaner sætter stor pris på dansk chance
Foto: Privatfoto

Infoboks

Ringkøbing - Jammerbugt FC
2. Division Oprykningsspil (22/05)
bet365 3,60 3,50 2,00
NordicBet 3,30 3,40 2,07
Oddset 3,10 3,30 2,15

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia

Live på Eurosport Player

Advertisement
Advertisement

20-årige Eduardo Puga er så vidt vides den første cubaner i dansk topfodbold, og han sætter stor pris på muligheden i Ringkøbing.

Eduard Puga fik i sidste uge debut for Ringkøbing IF, da han sidst i anden halvleg blev skiftet ind i udekampen mod Skive IK.

Han blev derved så vidt vides den første cubaner i dansk divisionsfodbold, noget der dog ikke fyldte ret meget lige efter kampen, der blev tabt 2-0 til hjemmebanefavoritterne fra Skive, der scorede to fantastisk flotte mål.

- Jeg spiller altid for at vinde, så efter kampen var jeg skuffet. Samtidig elsker jeg fodboldspillet højt nok til at kunne kippe lidt med hatten for Skives to flotte mål. Især Andre Bjerregaards kliniske afslutning til 1-0 var flot, selvom målet til 2-0 måske nok var mere spektakulært.

Den 20-årige cubaner er elev på idrætshøjskolen ISI i Ikast, hvor han lever stort set som en professionel, sideløbende med han dels lærer engelsk, og dels via højskolelivet får livet i Vesteuropa helt ind under huden.

- Livet på skolen, træningen i Ringkøbing og samværet med min danske støttefamilie er svært for mig at beskrive. Dertil er jeg simpelthen for overvældet. Jeg udlever en drøm, og jeg er i trygge rammer, hvor alle tror på mig uden at sætte andre krav, end at jeg indgår i fællesskabet.

- Min træner i Ringkøbing, Nicolai Wael, har lært mig, at jeg skal skynde mig langsomt, og den gode træning og de fantastiske faciliteter, I har i Danmark, gør, at jeg udvikler mit spil og min spilforståelse hele tiden.

Fodbold vokser i Cuba
Cubaneren har spillet godt 20 ungdomslandskampe samt tre officielle A-landskampe for ø-nationen, og det foreløbige højdepunkt i karrieren må være hans scoring for Cuba mod England for U20-landsholdet.

Spøjst nok har alle Eduard Pugas tre A-landskampe været mod Honduras, og han har endnu sin første scoring på højeste niveau tilgode.

- Der er faktisk rigtig mange dygtige spillere i Cuba, og fodbolden er ved at overtage pladsen som den mest elskede sport. Der er næppe et barn derhjemme, der ikke har et favorithold fra den spanske liga, og de fleste har en holdning til såvel Messi som Cristiano Ronaldo.

- Desværre er vores baner ikke ret gode, og sporten lider under, at den i mange år har haft lav status hos os, siger Puga.

I Cuba har baseball i generationer været nationalsporten. De seneste år er fodbold og futsal dog blevet stadig mere populære.

Infrastrukturen i form af baner med videre har ikke kunnet følge med, men Eduard Puga fortæller, at der i Cuba tales rigtig meget om at faciliteterne skal opgraderes.

- Regeringen har fokus på kulturen og sporten, og det er tydeligt, fodbolden bliver prioriteret højere og højere, så måske der i de kommende generationer vil blive udviklet verdensklassespillere, ganske som det fra tid til anden ses i de andre nationer i Caribien.

Vil betale tilliden tilbage

Danmarksturneringens så vidt vides første cubaner - i hvert tilfælde i nyere tid - har mødt den danske vinter og de korte dage med åben pande, og selvom sprogbarrieren volder en del udfordringer, er Eduard Puga taknemmelig for den chance han har fået.

- Det er ikke mange unge atleter, der får chancen udenfor Cuba, og jeg tænker hver aften, inden jeg skal sove, på, hvor priviligeret jeg er, og jeg arbejder konstant hårdt for at kunne betale denne kolossale tillid tilbage i form af sportslig succes.

- Langsigtet er det mit mål at få en professionel kontrakt, men kortsigtet er det, at tilkæmpe mig en plads i startopstillingen i Ringkøbing IF, siger  Puga.

mikael@bold.dk

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

1 kommentar

Bulletproff 11:49          
Fed artikel, han virker som en sympatisk fyr.
Onsdag 22. maj