Luk

Riga overraskede i Helsinki: Klar til FCK-brag

| Europa League | 26 kommentarer
Riga overraskede i Helsinki: Klar til FCK-brag
Foto: Getty Images

Riga FC overraskede torsdag aften med uafgjort 2-2 i Helsinki og dermed avancement til playoff-runden i Europa League, hvor FCK venter.

Efter at have spillet 1-1 i den første kamp i Letland, skulle HJK Helsinki og Riga FC torsdag aften afgøre, hvem der skulle videre til den afgørende Europa League-playoffkamp mod FC København.

De finske værter bragte sig hurtigt på planmæssig kurs mod avancement, da Petteri Forsell efter seks minutter kunne udnytte riposten fra et straffespark, som backen Rafinha havde brændt på målmand Roberts Ozols.

1-0-føringen holdt indtil godt en times spil, hvor Roman Debelko efter assist fra Olegs Laizans udlignede til 1-1.

Kort efter bragte finnerne sig igen foran, da Tim Vayrynen kom først på et hjørnespark og bragte sit hold på 2-1.

Men hvis de finske fans dermed troede, den var hjemme, så blev de ti minutter før tid bragt på andre tanker, da Roman Debelko gjorde sig til dobbelt målscorer med scoringen til 2-2.

Det sluttede 2-2, og dermed er Riga videre på reglen om udebanemål efter sammenlagt 3-3 over de to kampe.

Modsat Helsinki, som både har prøvet gruppespillet i Champions League og Europa League, har Riga FC aldrig deltaget i et europæisk gruppespil.

Riga FC vandt det lettiske mesterskab i 2018, ligesom de fører ligaen i 2019. Klubben blev stiftet i 2015 som en fusion mellem to andre klubber.

Kampene mellem FC København og Riga FC spilles 22. og 29. august.


Af Thor Carlskov
Tirsdag 20. august
Mandag 19. august